icon

Zvyšuje sa vám každý rok plat?

6. sep 2025

V minulej firme to bolo štandardom, že sa nám každý rok zvýšil plat aspoň o pár %. Teraz to bude rok čo som v novej firme a tak som dúfala, že sa o kúsok zdvihne aj mne a minimálne o infláciu sa bude dvíhať aj naďalej. Samozrejme som pripravená príjmať aj ďalšie úlohy aby sa zvyšoval.

Chcela by som len vedieť ako to majú iní a či to môžem použiť ako argument, že minimálne kvôli inflácii by sme mali každý rok dostať o niečo viac ak už nič iné.

Ďakujem.

gab1sol
6. sep 2025

@anonym_autor mne zatiaľ áno, ale nemyslím, že to je a musí byť pravidlo…

cyberk
6. sep 2025

Manzelovi nie, ten si musi poziadat, mne ano.

anonym_e44951
6. sep 2025

@anonym_autor manželovi raz ročne, mne každého pol roka 🙂

vladuska20
6. sep 2025

Ano zvysuju kazdym rokom,hned po novom roku sa dohodnu o kolko,tak isto aj bonusy aj priplatky za nocne,ci priplatky za vikendy,tie su vzdy nad ramec zakona,to co mame teraz,ostatni budu mat az od noveho roku.

anonym_5de0d4
6. sep 2025

Nie, a ani na požiadanie. Mám tabuľkový plat a tabuľky sú platné od r23

anonym_a52012
6. sep 2025

Ano, kazdy rok

kikushaa
6. sep 2025
@anonym_5de0d4

Nie, a ani na požiadanie. Mám tabuľkový plat a tabuľky sú platné od r23

@anonym_5de0d4 detto

diablikovci
6. sep 2025
@kikushaa

@anonym_5de0d4 detto

@anonym_5de0d4
@kikushaa a ešte začínajú pod úrovňou min mzdy 😤🤦‍♀️

anonym_509983
6. sep 2025

Zvyšuje min o inflaciu

katkaseiner
6. sep 2025

ano zvysuje sa, hoci občas je to % nizsie ako inflacia, cize realne to nepocitime

anonym_b39b25
6. sep 2025

Nám zdvíhaju každý rok, keď sa dvíha minimálna mzda, tak nám naša šéfka pripíše o ten rozdiel (nemám minimálnu mzdu). Už v januári dostávame dodatok k zmluve. Manželovi v priebehu roka, keď sa začnú už zamestnanci vzburovať.

billy_jean
6. sep 2025

Nezvyšujeme mzdy paušálne všetkým raz ročne. Navyšujeme, ale individuálne. Zvyšujeme pri zmene pozície, keď zamestnanec priberie nové úlohy, získa nové kompetencie, dosiahne úroveň seniority apd. Zároveň sa snažíme o internú spravodlivosť v rámci teamov.

doriiis
6. sep 2025

Zvýšil sa mi po skúšobnej dobe a potom ešte raz.Som tam necelý rok

tiezjedna
6. sep 2025

Ja som zamestnancom zvyšovala nie podľa inflácie, ale podľa toho, ako sa firme darilo. Posledné roky to bolo vysoko nad mieru inflácie, pretože bez ich práce by firma v takých pekných číslach nebola…

petamich
6. sep 2025

Je uplne jedno ako to maju ini, toto absolutne nemozes pouzit ako argument pri vyjednavani, niekomu nezvysuju, inym ano, lebo to maju zakotvene v kolektivnej zmluve, inde zvysuju individualne.

Skratka si sadni s nadriadenym, dajte si akoby rocne hodnotenie a informuj sa, ci sa zvysuje, za akych podmienok....

lucia13022023
6. sep 2025

Manželovi áno, mne nie, keďže ja si plat pýtam sama.

andaluzia12
6. sep 2025

Manželovi doteraz nikdy a to vystriedal mnoho zamestnaní, mne každý rok v januári o sumu, o akú sa zvýši minimálna mzda (nemám minimálnu mzdu…)

anonym_d3a478
6. sep 2025

Nie, nezvyšuje. Niekedy sa zvýši, ale nie každý rok.

anonym_497fde
6. sep 2025

V statnej sprave nam valorizuju, ale len o ubohych 3 alebo 4%, co pri dnesnej drahote nestaci. V cistom mi to spravi mozno 30€ mesacne..

autor
6. sep 2025
@petamich

Je uplne jedno ako to maju ini, toto absolutne nemozes pouzit ako argument pri vyjednavani, niekomu nezvysuju, inym ano, lebo to maju zakotvene v kolektivnej zmluve, inde zvysuju individualne.

Skratka si sadni s nadriadenym, dajte si akoby rocne hodnotenie a informuj sa, ci sa zvysuje, za akych podmienok....

@petamich ďakujem za tip, to použijem 🙂

Ostatným ďakujem za vyjadrenia, je fajn čítať že u väčšiny je to štandard 🙂

anonym_ebe524
7. sep 2025

@anonym_autor nie v ziadnom pripade , niekedy raz za tri roky .,niekedy za 5

anonym_f3f2cf
7. sep 2025

Jasne,v skolstve jednoznacne😂 A ani predtym v sukromnych firmach. Nebudtte rozmaznani😅

poisonblu
9. sep 2025

u manzela zvysuju kazdy rok v januari, u nas v praci tak kazde 2 roky...

magdalienka11
9. sep 2025

@anonym_autor nie, stále výhovorky

anonym_dae2fb
9. sep 2025

@anonym_autor nie, ale máme kvartálne slušné odmeny.Ale aj generujeme slušný zisk