Zvyšuje sa vám každý rok plat?
V minulej firme to bolo štandardom, že sa nám každý rok zvýšil plat aspoň o pár %. Teraz to bude rok čo som v novej firme a tak som dúfala, že sa o kúsok zdvihne aj mne a minimálne o infláciu sa bude dvíhať aj naďalej. Samozrejme som pripravená príjmať aj ďalšie úlohy aby sa zvyšoval.
Chcela by som len vedieť ako to majú iní a či to môžem použiť ako argument, že minimálne kvôli inflácii by sme mali každý rok dostať o niečo viac ak už nič iné.
Ďakujem.
Manzelovi nie, ten si musi poziadat, mne ano.
@anonym_autor manželovi raz ročne, mne každého pol roka 🙂
Ano zvysuju kazdym rokom,hned po novom roku sa dohodnu o kolko,tak isto aj bonusy aj priplatky za nocne,ci priplatky za vikendy,tie su vzdy nad ramec zakona,to co mame teraz,ostatni budu mat az od noveho roku.
Nie, a ani na požiadanie. Mám tabuľkový plat a tabuľky sú platné od r23
Ano, kazdy rok
Nie, a ani na požiadanie. Mám tabuľkový plat a tabuľky sú platné od r23
@anonym_5de0d4 detto
@anonym_5de0d4 detto
@anonym_5de0d4
@kikushaa a ešte začínajú pod úrovňou min mzdy 😤🤦♀️
Zvyšuje min o inflaciu
ano zvysuje sa, hoci občas je to % nizsie ako inflacia, cize realne to nepocitime
Nám zdvíhaju každý rok, keď sa dvíha minimálna mzda, tak nám naša šéfka pripíše o ten rozdiel (nemám minimálnu mzdu). Už v januári dostávame dodatok k zmluve. Manželovi v priebehu roka, keď sa začnú už zamestnanci vzburovať.
Nezvyšujeme mzdy paušálne všetkým raz ročne. Navyšujeme, ale individuálne. Zvyšujeme pri zmene pozície, keď zamestnanec priberie nové úlohy, získa nové kompetencie, dosiahne úroveň seniority apd. Zároveň sa snažíme o internú spravodlivosť v rámci teamov.
Zvýšil sa mi po skúšobnej dobe a potom ešte raz.Som tam necelý rok
Ja som zamestnancom zvyšovala nie podľa inflácie, ale podľa toho, ako sa firme darilo. Posledné roky to bolo vysoko nad mieru inflácie, pretože bez ich práce by firma v takých pekných číslach nebola…
Je uplne jedno ako to maju ini, toto absolutne nemozes pouzit ako argument pri vyjednavani, niekomu nezvysuju, inym ano, lebo to maju zakotvene v kolektivnej zmluve, inde zvysuju individualne.
Skratka si sadni s nadriadenym, dajte si akoby rocne hodnotenie a informuj sa, ci sa zvysuje, za akych podmienok....
Manželovi áno, mne nie, keďže ja si plat pýtam sama.
Manželovi doteraz nikdy a to vystriedal mnoho zamestnaní, mne každý rok v januári o sumu, o akú sa zvýši minimálna mzda (nemám minimálnu mzdu…)
Nie, nezvyšuje. Niekedy sa zvýši, ale nie každý rok.
V statnej sprave nam valorizuju, ale len o ubohych 3 alebo 4%, co pri dnesnej drahote nestaci. V cistom mi to spravi mozno 30€ mesacne..
Je uplne jedno ako to maju ini, toto absolutne nemozes pouzit ako argument pri vyjednavani, niekomu nezvysuju, inym ano, lebo to maju zakotvene v kolektivnej zmluve, inde zvysuju individualne.
Skratka si sadni s nadriadenym, dajte si akoby rocne hodnotenie a informuj sa, ci sa zvysuje, za akych podmienok....
@petamich ďakujem za tip, to použijem 🙂
Ostatným ďakujem za vyjadrenia, je fajn čítať že u väčšiny je to štandard 🙂
@anonym_autor nie v ziadnom pripade , niekedy raz za tri roky .,niekedy za 5
Jasne,v skolstve jednoznacne😂 A ani predtym v sukromnych firmach. Nebudtte rozmaznani😅
u manzela zvysuju kazdy rok v januari, u nas v praci tak kazde 2 roky...
@anonym_autor nie, stále výhovorky
@anonym_autor nie, ale máme kvartálne slušné odmeny.Ale aj generujeme slušný zisk

@anonym_autor mne zatiaľ áno, ale nemyslím, že to je a musí byť pravidlo…