icon

1,5 roka po pôrode sa mi začína vracať akné

29. nov 2022

Dá sa s tým niečo urobiť? Prečo mi úplne zmizlo keď som otehotnela a 1,5roka po pôrode sa to začína odznova. Mám 30 rokov. Akné som mala od puberty. Myslíte že by pomohla antikoncepcia? Podľa mňa je to hormonálne.

kikus1997
29. nov 2022

Určite pomôže antikoncepcia…. Ja som vyskúšala od svojich 15 už asi všetko…. Mám 25 a prvé dva mesiace antikoncepciu vreyu a neverím vlastným očiam … toto som fakt nezažila 10 rokov

autor
29. nov 2022

@kikus1997 ďakujem ❤️

maria204
Autor odpoveď zmazal
zuz2022
1. dec 2022

@maria204 väčšina žien, ktorá má hormonálne akné ma hormonálny profil v norme, dôležitý je testosterón hlavne. Takže to, že je hormonálny profil ok neznamená, že nejde o hormonálne akné. Ide o to, že aj pri normálnej hladine hormónov má veľa žien zvýšenú citlivosť na normálnu hladinu testosterónu. Mne aj mojej dcére vyšiel hormonálny profil v poriadku, ale HAK na akné zabrala perfektne.

angelika013
9. dec 2022

Ahoj 👋 Akné ako aj mnoho ďalších problémov treba liečiť hlavne z vnútra ( vyčistiť organizmus, upraviť hormóny ), ale aj z vonku. Čo tak to riešiť bylinnou cestou ? Ak chceš vedieť viac, tak mi napíš správu. Rada ti pomôžem