13 rokov trpím úzkosťami a panickou poruchou
Ahojte, rada by som chcela otvoriť túto tému, nakoľko sú tu nejaké diskusie o tejto téme, ale chcela by som sa možno trocha vyrozprávať a počuť vaše názory a vaše skúsenosti s touto hnusnou chorobou. Už 13 rokov trpím úzkosťami a panickou poruchou, beriem lieky aj keď s prestávkami, ale posledný pol rok to nejde tak ako som si predstavovala. V lete sme sa pokúšali o ďalšie bábätko, tak som sa pokúsila prestať brať lieky a odvtedy to ide dole vodou. Aj keď som sa po mesiaci vrátila späť k liekom, lebo stavy boli hrozne, stále to niesom ja.😭 Otehotnela som, žiaľ neuspesne. Mám dobrého manžela, krásnu zdravú dcérku, no neviem sa vnútorne ukľudniť, dobre cítiť. Chcem sa spýtať, či máte s tým niekto skúsenosti a ak áno, aké cviky, dýchanie, meditácie alebo čokoľvek vám pomohlo. Ďakujem. vám veľmi pekne z každú odpoveď.💞
@nisa86 ak vieš po anglicky, skús túto knihu https://www.amazon.com/Dare-Anxiety-Stop-Panic-... (nemyslím, že je preložená)
@nisa86 Pekný deň, odporúčam Vám produkt Viva od Zinzina. Jeho kľúčovou zložkou je šafrán. Robili sa s ním viaceré štúdie, ktoré preukázali, že pomáha pri stavoch ako depresia, úzkosť, nespavosť, zlepšuje náladu. Môžu užívať deti aj tehotné. Nie je návyková a môže sa užívať dlhodobo. Na Vivu si môžete pozrieť napr. toto video
https://www.youtube.com/watch?v=m-mnRSfhJ-QTaktiež by som vám odporúčala zistiť si hladinu omega 3 mastných kyselín a celkovo pomer omega 6 a omega 3. Môžete mať veľkú nerovnováhu a môže to viesť ku chronickým zápalom a civilizačným ochoreniam a môže to aj s vaším stavom súvisieť. Mám na FB aj skupinu, kde to rozoberám. Ak chcete môžem Vám na ňu poslať link.
Ak máte otázky, tak sa kľudne spýtajte 🙂
@scorpionlady dakujem, môžte mi poslať link? Kde si môžem zmerať hladiny mastných kyselín?
@scorpionlady len pozor účinky šafránu nie vždy sú vhodné pri užívaní niektorých AD, niečo podobné ako ľubovník, ktorý sa nesmie užívať pri niektorých AD.
@3009 tak ak niekto berie lieky, tak je vzdy vhodne konzultovat alternativnu liecbu aj s lekarom.
A samozrejme svojvolne ziadne lieky od lekara nevysadzovat.
@nisa86 chodíš aj na terapie?13 r je dlhá doba je to tvoj štýl reagovania na problémy, stres a to lieky upravia, ale akonáhle ich vysadis reagujes zase tak isto zle ako už máš naprogramovane v mysli..Podla mňa máš aj pocit zlyhania, že si to nezvládla bez liekov.V zime a za tej situácie čo je vonku plus to, že si prišla o bábo je pochopiteľné, že to chce čas.Skus byť vďačná a pokorná za to, čo máš lieky nevysadzovat hore dole a pôjde to správnym smerom.Meditacia, cvičenie je fajn ty musíš zmeniť štýl myslenia, ako reagujes, aké máš očakávania dobrý psychoterapeut Ta navedie

@nisa86 skús na youtube sú videá na relaxačné cvičenia, relaxačná hudba, nejde to zo dňa na deň.