2,5 roka trpím úzkosťami
Ahojte.som mama dvoch dievčatiek mala som veľmi ťažké detstvo náš otec dosť pil a tak anjnsi skoro vôbec nepamätám čo sa dialo doma mala som 7rokou keď nás zobrali do detského domova.ale niejake zábery mám.bola som v pestúnskej kde nebolo tiež moc dobre cítili sme sa zavrhnuty nebrali nás ako deti svoje takže to nebolo ľahké.ako16rocnq som sa vrátila k otcovi cez leto a už som tam ostala ešte v to leto som.si našla priateľa no chcela som cítiť že ma niekto má rád že mi môže dať to čo mi chýba tak som to veľmi silila všetko a hneď som bola aj tehotná.isli sme bývať k svokre to som tu raz písala na inom blogu kde som sa pridala do konverzácie.zacali problémy posmešky urážky a aj bytky od svokry.partner nechal všetko na mňa.a ja som.sa cítila znova taká neprijať ako keď som bola dieťa.cely môj život am trápi to že som nemala mamu ktorá má pohľadi a povie mi ako má ľúbi a pomáha mi z deťmi naučí aj variť všetko som musela sama.cely život teda mám 26teraz a 2 detičky tak mi chýba niečo a pozornosť že pre niekoho budem dôležitá bude má mať rád .keď mám niejaky staršiu pani pri sebe alebo tak ktorá mi je sympatická pomyslím si že takú mamu by som chcela a príde do plaču.to ako sa správal môj priateľ tých pár rokou čo sme bývali u jeho rodiny že ma nechal udriet aj nebral moje slová že mi tam nieje dobre a je mi ubkizovane moje city voči nemu úplne ochladli.prestahovali sme sa od nich a hneď po odchode som dostala úzkosti čo už je 2.5.bojujem z tým sama .vo svojom v nutri.som nešťastná tu kde bývam necítim tu domou mám pocit akoby som v klietke predstavujem si keď odídem ako s
a mi uľaví stále to mám v myšlienkach každý deň NATO myslím .my sa doma nehadame len je u nás veľmi ticho každý si necháva veci pre seba akoby sme žili iný život.velnj ma to ničí 🥺..dlho asi 6rokou žiadne objatie prejavu že som dôležitá že ma ma rád nebolí.a keď chce somnou spat tak sa pýtam že prečo nie ? No mne to nejde nasilu potom mi príde psychicky ťažko keď som akoby dotlacana a výčitky z jeho strany.citim akoby mám zadusenu dušu.neviem či mám ostať vo vzťahu alebo odísť .či nezblaznim sa mne ťa láska tak veľmi chýba neviem či ju aj dostanem niekedy.a on je zas opak povedal že žiadna láska nieje a neverí tomu .keď máme deti ktoré lubime obaja je ťažko odísť.a pre mňa ešte ťažšie aj keď to tak cítim že by som mala mám pred očami ten deň keď nás brali do ústavu ako som plakala veľmi čo by ste prosím vás robili .🙄
@laurinqa980 Ahoj, myslim ze by ti mohla pomoct terapia. Mas narok aj na terapiu hradenu zo zdravotneho poistenia, tito terapeuti/psychologovia su vacsinou v zdravotnych strediskach, potrebujes vymenny listok od tvojho obvodneho lekara. Asi budes ale musiet pockat kym skonci lockdown, neviem ci robia online tito terapeuti. Druha moznost je psychiater, tam mozes ist aj bez vymenneho listka a takisto to mas hradene z poistovne. Ak si mozes dovolit platit terapie, tak velmi odporucam EMDR terapiu, ta pomaha spracovat traumy, ako napr. u teba ten nuteny odchod do detskeho domova. Ale aj ine druhy terapie by ti mohli pomoct trosku zahojit tazke zranenia, ktore mas z detstva aj dalsieho zivota, pripadne poriesit aj tie na ktore si uz vedome nepamatas ale ostali hlboko ulozene v tvojej emocionalnej pamäti. Terajsie uzkosti su ich dosledkom. Davaj si vsak pozor a nenachaj sa nahovorit na benzodiazepiny (xanax, neurol, diazepam), na tych by si sa stala velmi rychlo zavisla. Ak uz, tak radsej antidepresiva ak by lekar/psychiater usudil, ze su potrebne popri terapii. Posielam objatie a dufam, ze sa ti podari najst stastie a pokoj ❤
@meluela bola som už asi 5krat u psychológa no nič mi to nedalo.. možno nebol psychológ dobrý neviem.vzdy som mala pocit že som tam išla nadarmo .len sa vyrozprávať potom som to ukončila že tam.nebudem chodiť..áno od kedy mám úzkosti čítam knihy ako je baricak šlabikár šťastia a takéto knihy čo sa týka hľadanie samého seba aj všelijaké knihy aj o vnútornom dieťati takže sa tomu venujem keď mam čas. no vždy mám pocit že chápem čo čítam a rozumiem tomu viem poradiť druhým čo som sa naučila z tých kníh ale do svojho života to oplikovat neviem..akosi😁😤🥵
@laurinqa980 je problem najst dobreho terapeuta :-/ Mozno by si este mohla skusit mindfulness meditacie a celkovo pristup k svetu. Ma to vedecky potvrdene priaznive ucinky na mozog, ja som tiez po traume a velmi mi to pomaha ked som nabehla na pravidelnu meditacnu prax aspon 10min denne. Ked sa ti nechce o tom vela citat, da sa zacat aj hned podla tychto sprievodcov a potom ked sa to naucis uz sama: https://mindfulness-mbsr.sk/mindfulness-meditac...
Možno by si si mala nájsť nejakého koníčka , venovať sa niečomu čo ťa baví, napr. šport. Aj keď máš dve deti, trochu času by sa hádam našlo. A možno ti chýbajú kamarátky, mlade mamičky s ktorými by si trávila čas, ony tiež majú mamy s ktorými by sisi mohla rozumieť. Držim ti palce!:
@simka17161 športovať som vždy chcela začať a vždy to skončím si som leniva ale skúsim ako vždy keď začnem.😃❤️

@laurinqa980 Ahoj, mas dve zdrave deti, lasku davaj im a urcite ju odstanes aj spat. Nato mysli vzdy ked ti je najtazsie. Ine zeny zas k detom nevedia prist nijako a co by zato dali. Nemala si to vobec lahke, je mi luto tvojho nestastneho detstva. Prajem ti aby si nasla spriaznenu dusu, skus pozerat dopredu a citat aj nejaku literaturu ako sa vysporiadat s minulostou. Mozno ti pomoze.