Ak stratím čuch na 6. deň od testovania, možem ukončiť karanténu normálne na 11. deň ?
https://korona.gov.sk/co-je-covid-19/
Myslis od pozitivneho testovania? Alebo len nariadena karantena?
@ukulela Ano od pozitívneho testovania na ktory som bola minuly tyždeň v pondelok. A cely minuly tyždeň mi nič nebolo až teraz cez vikend som si všimla že nemam čuch.
Nuz..pre pokoj duse, by som sla este na testy, ak sa planujes stretavat s niekym.. znama bola 3 tyzdne pozitivna, nemala ziadne priznaky, len mala nariadene od sefky aj po 10 sravit kontolne testy a vysi pozitivne. Ci bola aj infekcna..ktovie..
Cuch nemam od 1 celoplosneho.. iba take preblesky ze obcas zacitim na mikrosekundu nieco
Zavolaj obvodnému a povedz mu ako sa cítiš. Moja svokra ako pozitívna volala na desiaty deň svojej dr. Tá sa jej pýtala ako sa cíti a nakoniec aj obvodná aj svokra zhodnotili, že ešte týždeň zostane radšej doma. Uvidíš čo ti povie dr.
@fazulkova na test pojde zbytocne,lebo aj par tyzdnov po prekonani korony bude poz.
Mne lekárka povedala že cca po 7 až 10 dňoch infekčny človek nie je...to že sa stále nebudeš cítiť ok sú už len následky,závisí na každom jedincovi,aky je priebeh...aj mne sa čuch a chuť vytratila tak po 4 či 5 dni úplne no už neviem presne,z minúty na minútu.Po 14 dňoch je vse ok uplne
Ďakujem všetkym za odpovede 🙂mam v tom trošku chaos... a môj doktor nie je velmi priateľsky a mam z neho pocit niekedy že ničomu nerozumie 🤦🏽♀️
Ja som na materskej ,tak som nebola.Len som volala lekárke že čo robiť,navyše som bola sama z miminkom.Nastatie to odo mňa nedostalo .No vravela mi to čo som pisala.Ponoravde,nemala som dôvod informovať sa ,keďže nepracujem.Ale po 9 dňoch som šla do potravín,aj som musela😁
Človek môže byť infekčný aj 3 mesiace. Karantena platí 10 dní pri asymptomatickom priebehu, čo je aj Tvoj prípad. Ale počkala by som, či sa do toho 10.dna nevyvinie horúčka/kasel alebo ostatné priznaky. Som lekárka na covid-oddeleni.
@sss777 a ak sa nevyvinú príznaky ako kašeľ alebo horúčka tak by to malo byť v poriadku ?🙂

Ano