icon

Ak stratím čuch na 6. deň od testovania, možem ukončiť karanténu normálne na 11. deň ?

21. dec 2020
ninusa221
21. dec 2020

Ano

ninusa221
21. dec 2020

Čuch nemusis mať aj mesiac... po 10 dnoch sa konci karantena 🙂

ukulela
21. dec 2020

https://korona.gov.sk/co-je-covid-19/
Myslis od pozitivneho testovania? Alebo len nariadena karantena?

autor
22. dec 2020

@ukulela Ano od pozitívneho testovania na ktory som bola minuly tyždeň v pondelok. A cely minuly tyždeň mi nič nebolo až teraz cez vikend som si všimla že nemam čuch.

fazulkova
22. dec 2020

Nuz..pre pokoj duse, by som sla este na testy, ak sa planujes stretavat s niekym.. znama bola 3 tyzdne pozitivna, nemala ziadne priznaky, len mala nariadene od sefky aj po 10 sravit kontolne testy a vysi pozitivne. Ci bola aj infekcna..ktovie..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mimer
22. dec 2020

Cuch nemam od 1 celoplosneho.. iba take preblesky ze obcas zacitim na mikrosekundu nieco

chvostik1
22. dec 2020

Zavolaj obvodnému a povedz mu ako sa cítiš. Moja svokra ako pozitívna volala na desiaty deň svojej dr. Tá sa jej pýtala ako sa cíti a nakoniec aj obvodná aj svokra zhodnotili, že ešte týždeň zostane radšej doma. Uvidíš čo ti povie dr.

veronikaszabova
22. dec 2020

@fazulkova na test pojde zbytocne,lebo aj par tyzdnov po prekonani korony bude poz.

dajana1983
22. dec 2020

Mne lekárka povedala že cca po 7 až 10 dňoch infekčny človek nie je...to že sa stále nebudeš cítiť ok sú už len následky,závisí na každom jedincovi,aky je priebeh...aj mne sa čuch a chuť vytratila tak po 4 či 5 dni úplne no už neviem presne,z minúty na minútu.Po 14 dňoch je vse ok uplne

autor
22. dec 2020

@dajana1983 A karantenu ste mohli ukončiť normalne po 10 dni ?🙂

autor
22. dec 2020

Ďakujem všetkym za odpovede 🙂mam v tom trošku chaos... a môj doktor nie je velmi priateľsky a mam z neho pocit niekedy že ničomu nerozumie 🤦🏽‍♀️

dajana1983
22. dec 2020

Ja som na materskej ,tak som nebola.Len som volala lekárke že čo robiť,navyše som bola sama z miminkom.Nastatie to odo mňa nedostalo .No vravela mi to čo som pisala.Ponoravde,nemala som dôvod informovať sa ,keďže nepracujem.Ale po 9 dňoch som šla do potravín,aj som musela😁

sss777
22. dec 2020

Človek môže byť infekčný aj 3 mesiace. Karantena platí 10 dní pri asymptomatickom priebehu, čo je aj Tvoj prípad. Ale počkala by som, či sa do toho 10.dna nevyvinie horúčka/kasel alebo ostatné priznaky. Som lekárka na covid-oddeleni.

autor
22. dec 2020

@sss777 a ak sa nevyvinú príznaky ako kašeľ alebo horúčka tak by to malo byť v poriadku ?🙂