icon

Aké lieky na spanie vám odporúča váš psychiater?

amajlik
27. feb 2026

Ahojte. Prosím Vás má niekto taký problém, že v noci nemôže spať a cez deň to dospava. Ak áno aké máte lieky od psychiatra na spanie večer a aby ste cez deň mohli fungovať.
Vďaka ☺️

janinah
27. feb 2026

Ked sa vyspi cez den akoze dospava,tak jasne,ze potom nespi v noci.

anonym_f08563
27. feb 2026

lieky ti predpíše aj obvodný. Zopiclon, Sanval,...
Daj si pred spaním tabl. magnerot + 5 mg melatonín. ak nezaspíš , alebo sa v noci preberieš pridaj ešte 1/2 tabl. na spanie.

amajlik
autor
27. feb 2026
@janinah

Ked sa vyspi cez den akoze dospava,tak jasne,ze potom nespi v noci.

@janinah beriem veľa liekov a tie mi toto spôsobujú. Bojujem s tým dlho ale nejde to. Nedá sa mi v noci zaspať a cez deň som ako zombík. Nechci byť na mojom mieste a ak mi nevieš poradiť tak sa potom nereaguj....

janinah
27. feb 2026
@amajlik

@janinah beriem veľa liekov a tie mi toto spôsobujú. Bojujem s tým dlho ale nejde to. Nedá sa mi v noci zaspať a cez deň som ako zombík. Nechci byť na mojom mieste a ak mi nevieš poradiť tak sa potom nereaguj....

@amajlik
1.nevieš ci nie som tiez nespavec a teda na tvojom mieste
2.zacala som najjednoduchšou radou a je spravna- nespat cez deň
Ale ok,viac sa neunúvam,dobrú noc.

anonym_de5ed2
27. feb 2026

Prave teraz nespím, lebo som si pi obede 3/4 hod zdriemla. Poobede na mňa prichádza v poslednej dobe spánok a dnes mi lekár povedal, že mám nižši cukor. Z toho môže byť tá únava. Keď nemóžem večer dlho zaspať, beriem 1/2 stilnoxu. Niekeďy mi pomóže čaj z klinčekov.

zobaka
27. feb 2026

Gerodorm mam, ale aj tak spim aj cez den casto

anonym_e86514
27. feb 2026

@amajlik
Vidim ze zase prispievaju ludia co vedia prd o chronickej nespavosti, ja uzivam Stilnox viac ako 10 rokov preto lebo na mna nema ziaden after effect a na druhy den nie som ako zombi, ale Gerodorm nemozem brat lebo na druhy den som ako by mi dakdo dal kladivom po hlave., kazdy z tychto liekov posobi inac a je to individualne, takze nic neradim.

kikusenka1
27. feb 2026

Obvodný lekár predpisuje tabletky na spanie ale je to riadny hnus.

tundra
27. feb 2026
@amajlik

@amajlik lieky neriesia pricinu,preco nespis.
Mozes mat obrateny rytmus,aby si sa z toho dostala,potrebujes pravidelny rezim.Mne po nocnych trva cca.3 dni,kym sa dostanem do rytmusu.V noci pocas spanku regenereju vnutorne organy,ked nespis,nasledne si rozbita,cele telo je v strese.Mam predpisany melatonin 2 mg,ale beriem len pol tabletky,dva dni po nocnych.Ked zjem celu tabletku,spim dobre,ale na druhy den jetlag.
Nie je to doplnok stravy,ako to predavaju na Slovensku,tu vo Švajciarsku je na predpis a predpisuju ho skôr vynimocne.(Vyjadrenie môjho lekara)
Skus sa cez den viac hybat,zamestnat telo fyzicky,vydrzat aspon do 21:00 a nasledne skusit spat.Zarad dychove cvicenie,relaxacna hudba.
Rano budik o 7:00.Musis vstat,rozhybat sa...
Prve dni su krute,ale potom je to lepsie a lepsie...

anonym_3ece62
28. feb 2026

Berieš veľa liekov a chceš ďalšie? Čo tak sa dať do poriadku....zmeň životný štyľ to to nikam nevedie len k cirhóze.

anonym_b4a09e
28. feb 2026
@tundra

@amajlik lieky neriesia pricinu,preco nespis.
Mozes mat obrateny rytmus,aby si sa z toho dostala,potrebujes pravidelny rezim.Mne po nocnych trva cca.3 dni,kym sa dostanem do rytmusu.V noci pocas spanku regenereju vnutorne organy,ked nespis,nasledne si rozbita,cele telo je v strese.Mam predpisany melatonin 2 mg,ale beriem len pol tabletky,dva dni po nocnych.Ked zjem celu tabletku,spim dobre,ale na druhy den jetlag.
Nie je to doplnok stravy,ako to predavaju na Slovensku,tu vo Švajciarsku je na predpis a predpisuju ho skôr vynimocne.(Vyjadrenie môjho lekara)
Skus sa cez den viac hybat,zamestnat telo fyzicky,vydrzat aspon do 21:00 a nasledne skusit spat.Zarad dychove cvicenie,relaxacna hudba.
Rano budik o 7:00.Musis vstat,rozhybat sa...
Prve dni su krute,ale potom je to lepsie a lepsie...

@tundra
Preto som napisal ze ludia vedia prd o insomnii nespavosti je kradkodoba tzv. akutna ktora sa lieci ako pises zmenou zivotneho stylu, ale potom je dlhdoba, chronicka ktora sa riesi pouzivanim liekov na spanie ked sa vycerpali vsetky mozne pokusy, ano lezal som niekolko krat na klinike insomnie, a vysledok ze uzivam Stillnox viac ako 10 rokov.

zabka79
Včera o 08:36

@amajlik mne fungoval xanax polku tbl.nespala som lebo som v noci furt nieco v myslienkach riesila. Potom medovkovy caj alebo sedatif pc ale to je slabsie ale ucinok je