icon

Aké príznaky má aktuálne Covid?

27. sep 2024

Kto máte alebo ste prekonali v týchto dňoch Covid..aké príznaky a priebeh??
Poprosím nekomentovat tie premudre z vás, ze covid je len chripocka a pod.
Dakujem

Strana
z2
dadis
10. okt 2024

@zmrzlinka8 Je rozdiel sa trapit 3 dni teplotami pri virosovom infekte a 3 tyzdne s dutinami. Ti, ktoru maju riziko tazsieho pribehu maju pri covide uplne inu liecbu - napr. paxlovid a stale su u nas silne odporucania na preockovanie rizikovych skupin, aj ked ludia si uz tymto virusom vseobecne uz vedia lepsie poradit. My sme boli objednani hned na 2.10., no nestihli sme. Nic o tomto type antibiotik a to mam dceru ozaj v silne rizikovej skupine. Precitaj si nieco o rezistencii atb a kolko je v pipeline vo vyvoji novych substancii.

zmrzlinka8
10. okt 2024

@dadis Paxlovid má množstvo kontraindikácií, nemôžu ho mnohí rizikoví pacienti. ani ja napr. Takže ten Sumamed je úplne na mieste a indikovaný a lekári to takto robia. Aj ja ho teraz mám brať, keďže mám covid. Ty si lekárka, že kafreš lekárom do roboty?
a píšem ti o tom, že na CRP sa nedá úplne spoľahnúť.

zmrzlinka8
10. okt 2024

@dadis ďalšia vec je odporúčané očkovanie, ktoré spomínaš. Ja som bola horlivým zástancom očkovania proti covidu, až kým po 3. vakcíne som neskončila na urgentnom CT mozgu kvôli podozreniu na prasknutú cievku. Dôvod, veľmi zvýšený tlak, a čo povedala sestrička aj lekári? Po 3. vakcíne je veľmi veľa ľudí s veľkými problémami s tlakom, ktorý niekedy nejde zraziť dole ani po mesiaci....Takže ani to očkovanie nemôže každý.

dadis
10. okt 2024

@zmrzlinka8 Ty si lekarka? Samozrejme ze nie, ty sa riadis radami akejsi sestricky. Ja lekarka nie som, drzim sa vsak ich radami. Mala si sa dat zaockovat, od 1.10. sa dalo aj na nov typy. Ale nie, daj si summamed, este par rokov bude zaberat mozno.

zmrzlinka8
10. okt 2024

@dadis ty vôbec nečítaš, čo píšem, alebo máš problém s porozumením?

dadis
10. okt 2024

@zmrzlinka8 Nie, necitam. Ak by si dala relevnatne studie, kde boli dokazane negativne ucinky po vakcine na kardio-vaskularny system, tak si rada precitam. Tieto tvoje "jedna sestricka povedala" som si precitala a nemienim ich brat ako relevantne.
A uz ked mas kovid, neskoro ta presviedcat, teraz mas minimalne 100 dni na studovanie.

zmrzlinka8
10. okt 2024

@dadis tak keď máš tú drzosť diskutovať so mnou bez toho, aby si si čo len prečítala, čo píšem, tak buď taká láskavá a neobťažuj ma svojimi odpoveďami.
Z toho, čo som napísala, si si prečítala len slovo sestrička. Boli tam spomenutí aj lekári. A moje osobné skúsenosti, čo som zažila a nie som blbá. Neviem odkiaľ si nabrala svoje ego, ale keď s niekým diskutujem, tak beriem na vedomie argumenty oponenta, aspoň ich prečítam. Že vyslovene ešte napíšeš, že nečítaš, iba ideš svoje, to iba svedčí o tebe.

dadis
10. okt 2024

@zmrzlinka8 Najprv by si tie argumenty, moja mila, mala uviest. To, ze ty sa odvolas na nejakych anonymnych zdravotnikov, nie je argument. Ked nevies slusne diskutovat, tak doma strikuj.

zmrzlinka8
11. okt 2024

@dadis zbytočne píšeš, tiež ťa nečítam. Keď napíšeš niečo, z čoho nebude kričať arogancia na sto kilometrov, potom si prečítam.😉

ivka.pirulka
12. okt 2024

@dadis pani napísala len to, čo jej povedali aj lekári... Takáto arogantná ste boli aj pred očkovaním, či len po ňom? Očkovanie na covid veľa ľuďom zmenilo správanie k horšiemu. Možno je to Váš prípad!

dadis
12. okt 2024

@ivka.pirulka Ja sa riadim radami odbornikov, ale evidentne mam stastie na tych kvalitnych. Co je na tom arogantne nesuhlasit s tym, aby sa bezhlavo predpisovali antibiotika? Ockovanie dobre ze neodsudite ako skazu ludstva a realnu hrozbu - ze ziskame rezistenciu na bezne antibiotika a zacnu ludia umierat na banalne choroby sa vam zda zbytocna? Tak potom ano, som arogantna.

kacikaci1
29. nov 2024

@marca12 co pomohlo na nespavost? Za kolko prešla?

marca12
29. nov 2024

@kacikaci1 Neviem,same to nejako preslo.

kacikaci1
29. nov 2024

@marca12 nepamätáš náhodou kolko ťa to trápilo?

marca12
29. nov 2024

@kacikaci1 Par mesiacov mozno 3. Ale ta najvacsia nespavost bola asi 2 tyzdne.

kacikaci1
29. nov 2024

@marca12 nič si si nedávala?

Strana
z2