Aké ste mali priínaky Omikronu?
A ake lieky ste brali? ja mam momentalne teplotu 38 a teochu ma boli hrdlo..dnes mi mal doktor predpisat antibiotika a nic..tak ja neviem
@deimosko no ja mam dost otupeny cuch aj chut. Nieco citim, ale velmi slabo. Napr. ked jem cokoladu, citim len sladku chut, to kakao nie. Alebo ked pijem kavu, tak citim iba horkost a tu kavovu chut nie. Dufam, ze sa to zlepsi, lebo ma porazi z toho. Je to velmi neprijemne, ked mam brutalnu chut na nieco a nemozem si tu potrebu uspokojit, lebo to poriadne necitim…
@slniecko_12 tak mi potom povedz, aký variant som mala ja,.keď som nemala žiadne príznaky a nikto doma to do mňa nechytil 😉 ďakujem
@tina4931 🤷
@slniecko_12 ak ho máš doma aj tak by som nedávala bez porady s lekárom alebo aspoň lekárnikom. A precitaj si vedľajšie účinky a upozornenie. Liek má vplyv na pozornosť napr.
@slniecko_12 ja sa normálne pýtam odkiaľ vieš že.to bol omikron... Lebo mne testy ukázali len že som pozitívna, aj domáce aj pcr 🤷
Aj keď príde výsledok z pcr testu, je tam len positive/negative, nepíše to ,,máte omikron,,.
Preto sa pýtam, možno je to na Slovensku inak.
@seahorse27 ja som mala tiez takuto stratu chuti, len ciastocnu, akoby som citila len zaklad a to dlasie, co roi tu potravinu jedinecnou, to uz som necitila.
@nerya pretoze je najviac rozsireny a ma inu inkubacnu dobu a ine priznaky..staci si nastudovat
@slniecko_12 trosku to prehanaju s dorazom an rozdielnost priznakov, vacsina priznakov,a kehokolvek z tychto variantov sa pdoba na priznaky inych infekcnych ochoreni. dokonca aj pri jednej mutacii maju 2 ludia rozdielne priznaky a rodzielny priebeh, cize az taka jednoznacnost tu neplati, snad s vynimkou straty chuti a cuchu.
v robote sme mali pred viac ako rokom covid. z mojich kolegov to vtedy prekonala 1/2. niektori bezpriznakovo, neiktori lahky priebeh, napr, kolegovi boli jednorazovo zle od zaludku ( fakt 1 den ), niektori mali bolesti hlavy, kasel, bolesti tela bez horucky, niektori z horuckou, neiktori iba bolesti tela, prva z kolegyn tyzden bojovala s vracanim, a ta druha co bola v rovnakom case pozit, bola bezpriznakova. ja som mala kovid v ronvakom case ako moja kolegyna a kamaratka a ona citila slabost, mrakoty, unavu, krce v zaludku, mala kasel, bez teploty a na konci sa jej objavila komplikacia zapal stred., ucha. ja som mala bolesti celeho tela, horucky, neskor tlak na hrudnuku.
rozdiely medzi nami? okrem straty cuchu a chuti, unavy a slabosti asi vsetko.
minulyu jesen sme mali deltu v rodine, lebo omikron zrejme este moc rozsireny nebol - hovorili v TV a to som zaklikla aj sekvenaciu. a mm mal presne taky isty priebeh, ako aj pred rokom, akurat tlak na hrudniku nie. dcera neico podobne,a le o dost slabsie - je to dieta, tak zrejme preto a ja 2 dni palenie v krku, velmi slabe a tyzden nadcha. nic ine.
cize 2 rozne varianty a mm mal rovnaky priebeh,a ko ja pred rokom. v robote rovnaky variant a priznaky dost rozdielne. je to s priznakmi strasne pestre.
@majamat samozrejme, priznaky su podobne, no vychadzam prave z toho, ze je najviac rozsireny, kazdy druhy clovek, ktore poznam, je pozitivny, pricom pri starsich variantoch sme sa nikto nenakazili ani nasa rodina ani moji priatelia, a tiez vychadzam z toho, ze Omikron nepostihuje dolne dychacie cesty-vsetci mame len neprijemny pocit v krku, nie na hrudi.
@majamat presne, citim len ten zaklad. Vratilo sa ti to spat? A po akej dlhej dobe? Ja som uz raz mala totalne odpaleny cuch, ked som bola zavisla na nosnych sprejoch 🙈 Trvalo mi rok, kym sa mi to 100%-ne vratilo do normalu…Covid som este nemala, tak neviem, co od toho cakat…Som myslela, ze ked som po 3 davkach vakciny, tak moje zmysly neutrpia. Predsa len to svedci o tom, ze na nervovych bunkach sa virus riadne vysantil 😢
My sme mali dva dni teploty bolesti krížov, hlavy. Maly 9 ročný mal deň teplotu a hnačku. Všetci sme brali isoprinosine a vitamíny. A mrteeee čaju😅
Skore uzdravenie prajem❤️
@slniecko_12 stale je to len dohad. ak sa varianty prestriedavaju, tak sa vyskytuju sucasne oba. postupne sa premiesavaju a stary postupne vymizne a novy sa prejavi naplno. kedze na konci roka este Omikron moc nebol, tak sme asi skor v obdobi premiesavania.
co sa tyka dolnych dychacich cist, nemusia byt postihnute pri ziadnom variante, je to individualne. je mnoho ludi, co mali vldemi lahky priebeh, ci bezpriznakovy, ci s priznakmi a preslo im to do 3dni, bez postihnutia dolnych dych. ciest. dovolim si tvrdit, ze poznam viac ako 150 ludi ( mozno aj 200 ), co boli kovid pozitivni - myslim tyhc o ktorych to realne viem, rozne varianty. a teda pri kovide je tak nezvycajna pestrost v priebehu, ci priznakoch, ze neviem, ci to takto ma este nejaka infekcie.
ja som bola na jesen 2020 mesiac v intenzivnom kontakte s pozit, nez som sa nakazila. ano sdost som odolavala. vtedy bol rozsireny tusim britsky variant. spomenula si aj inkubacnu dobu, kamosky mama mala priznaky asi o 3dni neskor, ako kamoska, pricom kamoska sa evidentne nakazila v praci a jej mam od nej. cize pomerne rychlo. odo mna sa zrejme kolegyna nakazila, priznaky tiez o 3dni, cize pomerne kratka inkub. doba.
dcera a mm odolali.
jesen 2021 zrejme delta, lebo asi za 2 -3 tyzdne hovorili v TV, ze boli najdene len 3 pripady Omicronu. mm mal prve priznaky bolest hlavy, co sme nevedeli, elbo on to mava, mal to 2dni a dcera na 3den horucka a silna pozitivita. cize opat velmi kratka inkub doba. nemala problem s dolnymi dych. cestami.
moja kolegyna je teraz pozitivna a ma priznaky rovnake ako pred 15m. tzko povedat,a ky variant.
@tanika no to je problem pri kovide, roznieha bakterialnu infekciu, so samotnym kovidom si niekedy telo poradi,, ale akonahle sa prida dalsia infekcia, uz je to viac zatazujuce. poznala som mnoho ludi s beznym,a le dlhsim priebehom, rpiapdne aj v tazkom stave s velmi vysokym CRP - nad 100
preto su ATB na mieste
Nechcem byt ufrflana ale dufam ze sa co najskor ta chut a cuch vrati, ja sa neviem vobec najest 🙈
@majamat no neviem, odbornici vravia, ze je to Omikron, a naozaj tych ludi je strasne vela nakazenych..a ano, ani clovek s inym variantom nemusi mat problem s plucami, ale Omikron NENAPADA dolne DC..ale chcela som iba vediet nejaky rady..tak kazdopadne dakujem vsetkym
@nerya nám prišiel mail v ňom Papier z labaku a tam napísané aj aka mutácia kovidu aj aká nálož v tele ...a áno 99 percent je omicron nakaziť sa nemusia od teba záleží od imunity a akú nálož máš..môžeš byť pozitívna s nalozou nad 30/35 čo už nieje infekčne ale na testoch ti to ukáže . Toľko k tvojim.otazkam 🙂

@slniecko_12 joj trocha pochopenia. Lekár možno zabudol v návale práce. Keď vybavujem 50 až 100 telefonátov denne, popritom ešte fyzicky pacientov napr.preventivky s očkovaním, chronickí pacienti, tak sa môže stať. Je človek, nie robot. A ty nemáš žiadne komplikácie. Ale možno sa mýlim a ty si chronicky rizikový pacient.
Preto ti nepomôžu rady na koňovi lebo nepoznáme tvoj zdr.stav.
Ak píšeš, že rodina už tým prešla tak už hádam postup liečby viete. Či si sa spolahla na tie ATB a teraz sa hneváš, že ich nemáš?
Poloz si otázku keby to nebol kovid tiež by si chcela ATB pri jednodňovej teplote nad 38 a skrabkani v krku?
Tak kľud. Lekárovi sa pripomeň v pondelok a dovtedy už možno budeš po chorobe.
Ak si chronický či rizikový pacient tak pri zhoršení stavu volaj na pohotovosť