icon

Aké sú príznaky dráždivého čreva?

27. jan 2025

Ale ste prosim mali priznaky ibs? Mna velmi naduva, na lavej strane viacej ako v pravo, citim neprijemne prelievanie criev najma vlavo pod rebrom a mam odbobia ked sa strieda redsia stolica s normalnou a obcas mam aj hlien na toaletnom papieri. Bola som s tym uz neraz u gastro tak ma odbil ze psychosomatika a mam si dat probio a vlakninu, co aj uzivam.

thirstymonk
27. jan 2025

Ja sračkujem. Bezdôvodne. Proste niekedy mám dni, že žerem len sucháre a zapíjam vodou a aj tak sračka jak svet. Inokedy môžem pomaly prejehanú líšku z cesty zoškrabať a zožrať a nič mi neni...
Zmeň gastro. Mali by ti spraviť minimálne kontrolnu rektoskopiu, či nemaš iné choroby, polypy a tak.

3009
27. jan 2025

treba ísť na kolonoskopiu. Ja užívam Duspatalin na dáždivé črevo.

petermafo
27. jan 2025

Kokos to čo je za gastro kvetinárstvo.Avtomatocky už mal dať termín na kolonoskopicke vyšetrenie a odber krvy plus test zo stolice na akútne krvácanie a ďalšie vyšetrenia.Či aspoň pichnúť prst do konečníka či je krv hemeroidy atď.Bežny postup.Ja som v minulosti mal krv hlien podobné príznaky a už vyše 6rokov sa liečim na UC niekoľko kolo a rekto počas rokov plus odber polypov.Dnes sa všade o tom píše hovory že každý má ísť na kolo aspoň raz za život.

liv1
27. jan 2025

Ked mas hlien, moze to byt intolerancia. Robil ti gastrofibroskopiu s odberom vzoriek? Kup si Mastichu a urob si niekolkoryzdnovu kuru. Vyhni sa sladkemu, sladkym napojom, velmi korenistym jedlam. A uvidis.

petermafo
27. jan 2025

@liv1 Podľa toho čo napísala nerobil nič.Tak by som šiel inde a dožadoval kolonoskopicke vyšetrenie.Respektivne vyšetrenie zo vzorky stolice na skrite krvácanie.Hlien sa róby tiež keď je zapálená sliznica hrubého čreva nemusí byť vždy vydieť krv.Da sa kúpiť pár eur test na skrite krvácanie u obvodného lekára je to zadarmo aj ten môže dať odporúčame na kolo vyšetrenie aby mal človek pokoj na duši že je ok.

autor
27. jan 2025

@petermafo robili usg ct gastroskopiu s odberom vzoriek, vzorka stolice komplet krvne rozbory