Aké sú vedľajšie účinky kyseliny hyalurónovej v mechúre?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, pred dvomi rokmi som mala silný zápal močových ciest, našli mi baktériu e.coli, potom som sa vyliečila ale vždy mi zostali také príznaky a stále som mala pocit, že sa mi to vracalo, tak som chodil na urológii a predpisovali mi atb ale vždy sa zistilo aspoň podľa toho čo si pamätám, že cievkovaný moč - pôdy ostali sterilné, takže primo v mechúri mi tie baktérie nepotvrdili ale chodila som tam každého pol roka alebo aj skôr kvôli problémom, samozrejme aj u gynekolôga som to riešila.. ale doktorka mi teraz odporučila kyselinu hyaluronovu, pretože mám diagnostikovanú chronickú cystitídu a toto by mohlo pomôcť. Tak som bola na prvej včera a do večera mi zostalo ťažko, mám bolesť v podbrušku a potím sa, také búšenie srdca, noc som zvládla ale cítim sa zvláštne, neviem ako sa to bude ďalej vyvíjať. Prečo mi je tak zvláštne po tom? A tá bolesť v podbrušku nemohla som ani zaspať kvôli tomu.. môže sa mi rozvíjať zápal? Stalo sa niekomu, že po tom dostal zápal? Alebo je to reakcia tela na tú kyselinu? Veľmi sa bojím, že by som skončila v nemocnici. Poraďte mi prosím čo sa deje. Ďakujem
Ja som mala jednu dobu zapal kazdy mesiac az krv v moci zakazdym ,videlny volnym okom . Rok som sa s tym trapila .
Dr mi dal nejake atb . To bola iba 1 davka a povedal,ze ak toto nezaberie ,bude sa robit aj nejaky imuno profil atd ..ta tabketka zabrala a roky som mala pokoj . Resp mam . Iba raz odvtedy som to mala. A to uz je cca 12 rokov .
Vybrala som celu kuru, lebo rok som sa s tym trapila a na urologiu chodila ako na klavir. Ziadne problemy som nemala a musim povedat, ze pomohlo. Odvtedy mam s mocovymi cestami klud
Ja som mala jednu dobu zapal kazdy mesiac az krv v moci zakazdym ,videlny volnym okom . Rok som sa s tym trapila .
Dr mi dal nejake atb . To bola iba 1 davka a povedal,ze ak toto nezaberie ,bude sa robit aj nejaky imuno profil atd ..ta tabketka zabrala a roky som mala pokoj . Resp mam . Iba raz odvtedy som to mala. A to uz je cca 12 rokov .
@anonym_a60e53 ako sa vola ten liek? nevies prosim ta?
@n_ikoleta ja mam tiez chronicku cystitidu, ale kyselinu som odmietla si dat...urovaxom beries?
@diana_1212 aj máš konkrétny dôvod prečo si ju odmietla? Áno beriem ale mam pocit, že mi to už nezaberá
@n_ikoleta ja som nemala vôbec problémy po aplikácii kus.hyaluronovej
@anos18 žiadne vedľajšie účinky? Lebo ja som bola až talá nervózna, silnú bolesť v podbrušku a aj bolesť a tlak v obličkách, mne to možno aj ako alergia pripadá, ja neviem, akurát teraz mi to trochu ustúpilo ale to som si dala zase všetky čajiky a prášky na močové cesty..
Vybrala som celu kuru, lebo rok som sa s tym trapila a na urologiu chodila ako na klavir. Ziadne problemy som nemala a musim povedat, ze pomohlo. Odvtedy mam s mocovymi cestami klud
@anonym_c84d04 aj ja by som rada vedela, dakujem
@anos18 žiadne vedľajšie účinky? Lebo ja som bola až talá nervózna, silnú bolesť v podbrušku a aj bolesť a tlak v obličkách, mne to možno aj ako alergia pripadá, ja neviem, akurát teraz mi to trochu ustúpilo ale to som si dala zase všetky čajiky a prášky na močové cesty..
@n_ikoleta vôbec nič mi nebolo
@n_ikoleta ja som ani na internete nenašla,takéto vedlajšie účinky ako mam ja, ja neviem či mám ísť na to zase? Skúsim zavolať doktorke a povedať jej to ale pochybujem, že mi niečo na to povie.. a cystoskopiu vám nerobili nikomu? Tam vraj tie ložiská zápalové môžu byť aj keď cievkovaný moč vychádza negatívne.
@n_ikoleta mala som aplikáciu na začiatku 2026, na začiatku r.2025 a dám si zasa. A okrem toho mi vyrobili autovakcínu, tak tu ešte uzivam
@n_ikoleta mala som aplikáciu na začiatku 2026, na začiatku r.2025 a dám si zasa. A okrem toho mi vyrobili autovakcínu, tak tu ešte uzivam
@anos18 to chcem teraz riešiť aj ja, poradila mi to gynekologička, vraj pôjdem s výmenným lístkom na ústav Lekarskej fakulty, tam si dám nejakú konzultáciu s nimi a že čo by mi odporučili a vysvetlili.. aby som mala väčší prehľad.. a to si zvládla dobre? Tiež si mala talýto postup? Neboli žiadne vedľajšie účinky? Inak zaujímala by ma ešte cena za výrobu takejto špeciálne vakcíny, ďakujem 🙂))
@anonym_a60e53 inak ten imunoprofil ti mal robit kto?
@anos18 to chcem teraz riešiť aj ja, poradila mi to gynekologička, vraj pôjdem s výmenným lístkom na ústav Lekarskej fakulty, tam si dám nejakú konzultáciu s nimi a že čo by mi odporučili a vysvetlili.. aby som mala väčší prehľad.. a to si zvládla dobre? Tiež si mala talýto postup? Neboli žiadne vedľajšie účinky? Inak zaujímala by ma ešte cena za výrobu takejto špeciálne vakcíny, ďakujem 🙂))
@n_ikoleta mne to odporučila imunologicka, aj som to riešila cez ňu. Keď som mala zápal, na urológii mi odobrali cievkovany moč, ten som zobrala imunologičke a oni to posielali na výrobu autovakcíny. Mne ju vyrábali v KN, myslím, že MUDr.Czirfusova sa tým zaobera(ak si dobre pamätám meno), a potom som si bola po vakcínu, dali mi fľaštičky s označením 1,2,3,4 a postupne užívam podľa schémy. Od minulej jesene ešte stále, teraz v júli posledná dávka. Platila som cca 90 eur. Bola som v máji na kontrole u imunologičky, povedala, že dajú požiadavku, nech mi ešte vyrobia, že ešte vie tá MUDr.v KN vyrobiť. Rozprávala som sa s jednou pacientkou, ktorej vyrábali autovakcínu v BA, neviem kde, ta nemala takéto postupne dávkovanie, dali jej vakcínu, užívala asi mesiac a koniec. Tak neviem, či každý labak inak vyrába.
@diana_1212 aj máš konkrétny dôvod prečo si ju odmietla? Áno beriem ale mam pocit, že mi to už nezaberá
@n_ikoleta nemám, nechcem do toho tak zasahovať zatiaľ kým to nie je naozaj nutné. Teraz mam pol roka pokoj takže neviem nechcem a popravde sa trochu bojím
@anonym_a60e53 ako sa vola ten liek? nevies prosim ta?
@diana_1212 idem to skusit zistit cez znamu ,robi v lekarni ..mozno bude vediet o aly liek islo. Nakolko si to naozaj nepamatam .
@n_ikoleta pravdepodobne urolog . Vyjadril sa jedine tak ,ze ak ta tabletka nepoze,budeme musiet urobit hento .
@diana_1212 idem to skusit zistit cez znamu ,robi v lekarni ..mozno bude vediet o aly liek islo. Nakolko si to naozaj nepamatam .
@anonym_a60e53 ďakujem
@anonym_a60e53 ďakujem veľmi by mi to pomohlo
@anonym_a60e53 ďakujem veľmi by mi to pomohlo
@n_ikoleta
@diana_1212 ahojte . Najpravdepodobnejšie ,to bol monural 1x1vrecko .
@n_ikoleta
@anonym_a60e53 tak to je sacok antibioticky. Ten som mala viac krat ale nikdy nezabral. :(
@n_ikoleta
@anonym_a60e53 teraz beriem tretí mesiac urowaxom uz deuhy krat.
@anonym_a60e53 tak to je sacok antibioticky. Ten som mala viac krat ale nikdy nezabral. :(
@diana_1212 och ,to ma mrzi . Mne vtedy zabral . Len teda už som nevedela či to bola tabletka ci sáčok. No viem,že to bola jednorázová dávka. Držím palce ,až niečo konecne zaberie .

@n_ikoleta ja mam tiez chronicku cystitidu, ale kyselinu som odmietla si dat...urovaxom beries?