Akné počas dovolenky
Ahojte, mám zaujimavý problém s akné. Počas celého roka neevidujem žiadne podobné problémy, ale vždy keď idem na dovolenku objaví sa akné na tvári ( väčšinou v spodnej časti tváre).. Príčinou môže byť kadečo, od slnka, mora, potu až po zmenu prostredia či vody ktorou si umývam tvár. Potrebujem však vedieť, či ma niekto podobný problém a ako ho vyriešiť. Keďže nemávam akné, neviem ani čo naň najlepšie zaberá, takže vás prosím o rady 🙏🏼
Ja som kvôli tomu skončila pred dvoma týždňami u kozmetičky. Ja to mám celoročne, ale cez leto úplne zle. Tak teda odporučila každý večer a ráno t čistenie: čistiaci gél, potom toner a potom krém (+cez deň SPF 50), dvakrát v týždni enzymatický peeling.
Pouzivas na tvar speci opalovaci pristriedok? Totiz na tvar nie je vhodny opalovak, ktory pouzivas na telo. Na tvar je nekomedonny.
A potom vecer si tvar treba vycistit, ako keby si mala makeup. Pretoze spf nejde dole len cistou vodou, treba nan silnejsie zbrane, idealne vycistit dvojfazovo-najpr odlicovac makeupu (olej/balzam a pod) a potom este docistit gelom alebo niecim podobnym.
Ak zaradis tento postup, plet by si mala mat ok, hovorim z vlastnej skusenosti🙂
Podla mna to nie je ani jedno z toho co si vymenovala, praveze slana voda v kombinacii so slnkom krasne dizinfikuje a lieci plet, toto je urcite z opalovacieho kremu pripadne oleja (este horsie).
Môže to byť nejaká alergia na slnko v kombinácii slaná voda alebo nevhodné zvolený krem....Dcére sa vždy na dovolenke upraví akne na tvári a pleciach... každoročne jej pobyt pri mori v tomto prospeje
Aj ja to mávam po dovolenke, síce používam zvlášť opaľovací krém na tvár, no nepomáha. Skús si tvár čistiť gélom na intímnu hygienu, a kúp si v lekárni vodičku s kyselinou salicilovou. Mne táto kombinácia pomohla, tak držím palce 😉
Ja to mavam pravidelne na dovolenke pri mori. Na Svk sa mozem slnit, kremovat, plavat v bazenoch a nic. Pri mori mi za dva dni na tvari vyskoci to iste, tiez len jemne vytlacim, vydezinfikujem. Po prichode domov este par dni dosusujem.
@rastika rutinu mám nasatavenú dobre, všetko dodržiavam celoročne prero nerozumiem, že prave na dovolenke je to takato katastrofa
@michaelkanr áno, dávala som si na to práveže pozor po minuloročných skúsenostiach, a aj tak nepomohlo :D

Ja som počula že to že sa slníš tak to vyťahuje ten hnis a preto sa robi toto akne..
Ale či je to pravda neviem
Mne keď sa take stane tak tie čo si biele čo najšetrnejšie vytlačím a ostatne aj tie vytlačene natriem ichtiol mastičkou na vysušenie a vytiahnutie ešte zvyšneho zapalu
Ale či robim toto dobre to naozaj netuším 🤷♀️