icon

Ako bezpečne obnovovať stretávanie s rodinou?

13. máj 2020

ahojte. som tehu 9ty mesiac a poctivo som sa izolovala. uz mi ale chyba otec/svokrovci/naj kamaratka. ostatni ludia mi nechybaju. premyslam ze ci a ako sa s nimi este do porodu stretnut. ci sa stretnut v exterieri (les/zahrada) ci s ruskami ci bez. ci ich mozem objat alebo si drzat dva metre.. neviem. ake su vase nazory?

s_a
13. máj 2020

ja si myslím, že situácia už nie je taká zlá, ako by sa mohlo zdať a ak sa ani oni veľmi s ľudmi nestretávajú, tak kľudne chod do toho, nič nepokazíš, ked budeš mať rúško, ak sa bojíš, objatie a podanie rúk by som vynechala, ale na záhrade kľudne posedieť môžete 🙂

mogaa
13. máj 2020

S naj kamoškou sa stretni vonku, choďte sa prejsť a pokecáte aj v rúškach....Otec a svokrovci sú zrejme len doma , ak nebehajú kade-tade tak kludne by som k nim s mužom išla alebo ideálne môžu prísť oni k vám a necháš pootvárané všetky vetračky - doma bez rúšok.....pred jedlom a keď odídu si umyť ruky.....tie nové prípady sú už minimálne a v takomto počte to môže byť ešte niekoľko nasledujúcich mesiacov, takže nejako sa izolovať aj ďalej nemá význam....nikto nevie kedy bude vakcína, či tu vírus v lete "zmizne" alebo či sa opäť objaví na jeseň.....momentálne je super stav taký aký je, šanca na nakazenie je skôr minimálna(samozrejme je) ale stačí ak si dáš pozor ak budete doma a budeš vetrať a pred jedlom alebo po ich návšteve si umyješ ruky...a ak otec alebo svokrovci bývajú na dome, nie je problém - choďte na návštevu a poseďte si na terase....s blízkymi by som bola bez rúška, či vnútri alebo na dvore....

williamska1
13. máj 2020

ak sa obávaš, tak radšej sa s nimi stretni vonku, je to lepšie ako v uzatvorenom priestore a isto maj rúšku a podľa mňa objať otca môžeš, ale povedz aj jemu, nech si dá rúško.

lenka2710
13. máj 2020

Ja som v 8.mesiaci tehu, a byť na tvojom mieste, určite idem, nikdy nevieš co sa môže stať a ver mi, viem o com hovorím! Tiež som sa nestretavala ani s našimi ani svokrovcami, medzi tým odviezli otca do nemocky, kde sme takisto nemohli a už sa odtiaľ nevrátil, umrel a ja som ho ani nevidela, prišlo to nečakane ako blesk z jasného neba, jeden deň tu bol a druhy už nie 😭 doteraz ma to trápi a neviem sa s tým zmieriť! Teraz sa stretávam samozrejme aj s mamou aj svokrovcami, nech to para tlači! Nikdy nevieš, čo sa môže stať z večera do rána

pribinak
13. máj 2020

Moja tehotná kolegyňa normálne chodí do prace. Nosí Rusko, umýva si ruky. To je všetko

dzejsik
13. máj 2020

hlavne to tak neprežívať príliš ... ak sa každý deň nestretávajú s kopou neznámych ľudí, ale vkuse s tými istými, tak sa s nimi stretni, vystískaj, čo chceš ... izolácia od ľudí lezie na mozog viac ako dáky bacil, veď momentálne je u nás len 400 aktívnych prípadov z 5 miliónov obyvateľov

lula313
13. máj 2020

No ja už by som vydrzala nestretnut sa, veď každú chvíľu rodíš. Predsalen máš zodpovednost aj voči lekárom a iným mamičkám. Keby si lapila akúkoľvek chorobu, porod by ti to veľmi znepríjemnilo a nemusela by si mat toľko sily zvládať bolesti a tlacit.

queen_mary
13. máj 2020

Uz v klude mozes. Pri tych poctoch nakazenych je to uz jedno v podstate