Ako bojovať proti ťažobe na hrudi?
Ahojte, idem k vam s otazkou ci je to len v mojej hlave alebo fakt mi nieco je. Pred troma dnami som zacala pocitovat akokeby mi niekto sedel na hrudi blizsie ku krku a ze sa mi tazsie nadychovalo, ked som lezala tak akokeby ma tam tazilo a potrebovala som sa castejsie zhlboka nadychovat. Trva to uz treti den. Ja uz neviem ci si z toho vsetkeho namyslam. Nic ine mi nieje. V strese nie som. Mozno by som potrebovala nejaky reset oddych v prirode alebo neviem uz. Vstavam skoro rano to ma vycerpava, nic sa mi nevhce, ide zima, rano tma hmla ... v praci mam taky ´nudnejsi typ´ prace kancelarsky, sedavy... chceli ny to zmenu aleee v dnesnej korona krize tazko hladat ked tu mam stabilitu aj ked stereotyp... uz neviem , ci sa trapim velmi, si privolavam alebo co mam robit.
to nemáš až taký vysoký, ja som mala, keď ma brala RZP 210/100. Tiež mám sedavú prácu, takže ak mi nezistia niečo vážne tak to môže byť aj z toho, treba trochu viac prechádzok, tak sa snažím každý deň trochu pochodiť
@lagunka0000 nemam vysoky ale nikdy taky nemavam tak mozno som nezvyknuta aj na take male nieco, pri tamtom by som skolabovala okamzite
veď som aj skoro skolabovala, ja som mávala vždy ukážkový tlak a pred dvoma mesiacmi bum a z ničoho nič v noci takýto a silné búšenie srdca
mala som toto isté asi pred 8 rokmi, pomohlo mi rozchodiť to. Denne som chodila do práce a z práce pešo, denne 8 km. Prešlo to samé. Vtedy toto isté malo viac ľudí v mojom okolí napr. suseda, ktorá skončila na AD, kamoška na liekoch na štítnu žľazu. Je na tebe, či si skúsiš sama pomôcť alebo vyhľadáš lekársku pomoc.
Ja tymto trpim uz roky. Absolvovala som aj vysetrenia. Verdikt- je to od chrbtice. Najlepsie co mozes urobit je najst kvalitneho fyzioterapeuta.
@kika831 to je na tom ze ako ja sa necitim nijak zle , alee vsimam si ze sa potrebujem tak zhlboka nadychnut aj 10-15 krat za hodinu a to sedim nenamaham sa . Akomebx dom mala malo kysliku ked normalne dycham. Niekedy si neuvedomujem ze dycham ale uz ked ano tak uz castejsie si to vsimam a zhlboka musim dychat
Presne aj ja tak, a potom začnem myslieť na blbosti, akože napr. sa mi nedá dýchať a už mi je potom ozaj zle

môžeš to mať z chrbtice, keď píšeš, že máš sedavú prácu. počas práce na počítači skús častejšie vstať, poprechádzať sa a trochu pocvičiť. Ak ťa to nebude prechádzať tak choď k lekárovi nech ťa niekam pošle na vyšetrenie. mne sa to začalo robiť teraz, ale ja to budem mať asi zo psychiky, lebo do teraz som nemala žiadne zdravotné problémy a pred dvomi mesiacmi zrazu vysoký tlak. stále mi zisťujú, že z čoho sa mi zvýšil, tak som trochu viac v strese, že čo mi zistia