icon

Ako bojovať s anorexiou a zotaviť sa?

13. jún 2026

Liečim sa u psychológa, psychiatra, užívam lieky, naozaj som sa držala a celkom to všetko zvládala nejaké tie týždne, až dodnes. Je mi zo seba zle, tak veľmi mi je ťažko, kedy sa to skončí?? Nechcem toto fórum využívať ako denník, ale je mi tak rpíšerne ťažko. Kiežby som sa mala komu vyplakať na ramene :( Nikto o mojom boji v okolí nevie, aj keď asi tušia, vzhľadom na môj výzor kedže na mne vidno, že nemám zdravú váhu.

anonym_f48563
Včera o 04:13

a co sa presne dnes udialo? ono tento boj je na roky rokuce vlastne na vzdy.. ked zlyhas jeden den az tak vela sa nedeje.. staci pokracovat dalej.

radkam1995
Včera o 06:10

@anonym_autor napiste mi spravu, viem cim prechadzate. Ja uzivam antipsychotika a priberam aj z vody. Uz sa prestavam same sebe pacit

autor
Včera o 06:32
@anonym_f48563

a co sa presne dnes udialo? ono tento boj je na roky rokuce vlastne na vzdy.. ked zlyhas jeden den az tak vela sa nedeje.. staci pokracovat dalej.

@anonym_f48563 keď som ráno na váhe uvidela 44,7 kilogramov motivovalo ma to k tomu aby som nejedla. Večer som sa predjedla a vyvrátila to

autor
Včera o 06:33
@radkam1995

@anonym_autor napiste mi spravu, viem cim prechadzate. Ja uzivam antipsychotika a priberam aj z vody. Uz sa prestavam same sebe pacit

@radkam1995 tiež trpíte PPP?

minilla
Včera o 09:24

Zakladom je nebojovat. Cim dlhsie proti niecomu bojujeme, tym dlhsie to pretrvava a nabera to na intenzite. Cesta uzdravenia je vsade vyskakujuca sebalaska. Ked sa mas rada, chces telu dobre, vyzivis ho jedlom a nebudes ho trapit hladom. Tiez je za mna podstatne si uvedomit, ze z anorexie sa vyliecit uplne neda. A tento fakt prijat. Da v zmysle, ze zacnes jest, ale mentalne tam stale bude pokriveny pohlad na vlastne telo. Bude obdobie, ked anorekticke myslienky utichnu a potom zas obdobie, ked udru v plnej sile. A tak sa to bude striedat. Zakladom je nepanikarit. Psycholog, psychiater, by s tebou mal prist na spustace tychto negativnych myslienok, aby si vedela, ako s nimi pracovat.