icon

Ako bolí hlava od chrbtice?

jarkakkkkkk00
30. jan 2021

Ahojte, ako boli hlava od chrbtice ? Na akom mieste alebo aky pocit ?

majamat
30. jan 2021

vacsinou boli na jednej strane,a j ked neikedy amm blby pocit aj na druhej strane.
boli zahlavie, hned nad chrbticou, prechadza to cez vrch hlavy,a le casto citim bbolest aj za uchom - tie kosti a ide to az do cela a spankov. vsetko na tej strane, kde boli chrbtica.
ta bolest je v niektorych miestach intenzivnejsia - hlavne v tych co som popisala a aj pohybom sa meni. no najviac asi boli to celo a asi aj to zahlavie.
niekedy mi je na vracanie, zhorsi sa to vacsinou ked si dam leiky, vtedy to moj zaludok vobec neznesie, preto musim lieky uzit skor, ako sa ot takto rozbehne. stuhnutu a bplestivu krcnu chrbticu mavam casto,a le vacsinou to nie je take intenzvne a nerozbehne sa to az do vracania, no niekedy citim, ze je to ine - ze to viac boli a vtedy viem, ze musim nieoc uzit. castokrat sa to objavuje hlavne poobede a vecer a ked si lahnem. neda sa mi lezat, niekedy si najdem dobru poohu na boku, rpipadne musim sediet s opretou hlavou. moja mama zvykla klacat na zemi, bola v predklone, opreta o krelo a hlavu opretu a to kreslo, taka divnas poloha. ona vobec nemohla lieky, inak z noch potom vracala este 3 dni.

majamat
30. jan 2021

uz sa mi stalo, ze som prisla z roboty, bolela ma krcna chrbtica,a le vyhodnotila som to tak, ze to este nie ej take zle. stava sa mi, ze v praci,a ko sa namaham a nemam klud, sa to rozbehne a pridem domov do kludoveho rezimu a uvolni sa to, aj ked nie uplne.
potom som si lahla a zaspala som. v noci som sa zobudila na to, ze ma boli este viac a vracala som. no zvycajne je to tak, ze ani vecer nezaspim, lebo mi uz je zle.

nikyy
30. jan 2021

@jarkakkkkkk00 no mna bolieva od krčnej niekedy cela hlava niekedy mám tlak normálne v čele až na nos ... záhlavie v zadu boli ...

jarkakkkkkk00
autor
30. jan 2021

@nikyy ze ta boli aj hore aj v zadu hoci kde ? A ako dlho lebo mna uz 4 den asi a raz zaboli hore raz v spankoch raz v zadu

kockopes2206
Autor odpoveď zmazal
nikyy
30. jan 2021

@jarkakkkkkk00 áno hocikde má boli ... ja mám úplne vyladenu krčnú chrbticu ..

majamat
30. jan 2021

@kockopes2206 mne nebyva vzdy na vracanie,´. krcna chrbtica ma boli casto, vacsinou je to znesitelne, len obcas sa to vyostri a je mi na vracanie. bolest sa meni s pohybom krku a polohou hlavy. a pri bolestiach hlavy z krcnej chrbtice byva aj vracanie. migrenu som nikdy nemala.
z krcnej chrbtice vychadzaju nervy z pravej a lavej strany, preto bolesti mozu byt aj jednostrannne, podla toho, na ktorej strane je nerv podrazdeny. zalzi od toho,ake postihnutie tam je. krcna chrbtica ma casto boli aj an oboch stranch,a le ked sa to zostilni, postihuje to vacsinou viac jednu stranu.

albinazigova
24. sep 2023

@nikyy moste mi poradit

albinazigova
25. sep 2023

@majamat moste mi poradit

majamat
25. sep 2023

@albinazigova o co ide?

albinazigova
25. sep 2023

@majamat moze ma boliet hlava od krčne chrptice

majamat
26. sep 2023

@albinazigova samozrejme. vola sa to Cervikokranialny syndrom
https://www.ineurolog.sk/cervikokranialny-syndrom/

walentina7
Odpoveď bola odstránená
albinazigova
26. sep 2023

@walentina7 a na spankoh

walentina7
Odpoveď bola odstránená
albinazigova
Autor odpoveď zmazal
albinazigova
Autor odpoveď zmazal
albinazigova
26. sep 2023

@albinazigova moste mi poradit

albinazigova
29. sep 2023

@majamat a boli ste v neurologovi

majamat
30. sep 2023
albinazigova
30. sep 2023

@majamat a prečo ste ne boli

majamat
30. sep 2023

@albinazigova lebo nemam zvyk hned ist k dr. ak nieco neprechadza, tak potom idem.
no vzdy to prejde, cize neriesim. navyse take problemy mala aj mama a sem tam ma aj sestra. je to casty problem, dr mi tak akurat da lieky na bolest, to si viem dat aj sama a nemusim 1/2 dna presediet koli tomu v cakarni.
raz som to akurat spomenula reumatologovi, poslal ma na rtg. a to je vsetko co urobil.

alegri
22. mar 2025

@nikyy dobrý den, nasla som vás príspevok, mam to iste tlaky až pri koreni nosa, no doktorka na mňa pozerala ako na sibnutu. Dufam ,ze vas uz neboliev,ale keď Bolievala bolo to celodenné,alebo také,,stavy,, párkrát do dna.

nikyy
22. mar 2025

@alegri veru že má pobolieva už dlho

nikyy
22. mar 2025

@alegri no mna bolelo niekedy celé dni,niekedy vôbec,niekedy sem tam

alegri
22. mar 2025

@nikyy neskutočne, aj ste to riešili ,neurolog ,rehabilitacie? Co vám pomaha

nikyy
22. mar 2025

@alegri ano riešila.. suché teplo pomáha,masaze