Ako by nemocnica riešila, keby som odtiaľ ušiel?
Ďakujem za odpovede
Ak si plnoletý, stačí oznamit, že chceš odísť, podpísať reverz a môžeš ísť 🙂
Si z mensiny, ze chces zdrhnut?
Volali by policiu.
@stanulienkat ale ak je dospelý tak nie.
No pokiaľ si plne orientovaný, neohrozujes nikoho, tak nebudú volať políciu, zavolajú kontaktnej osobe, či si prišiel domov a tak. Do prepúšťacej správy napíšu, že si ušiel. Samozrejme je to porušenie liečebného režimu, nahlási sa to do poisťovne a oni následne môžu od teba vymáhať cenu hospitalizácie vrátane všetkých odberov, výkonov, liečby.
@pribinak volali by. Su za neho zodpovedni a keď sa mu niečo stane, nemocnica budem mať prúser, musia to oznámiť. No možno závisí aj od nemocnice.
@stanulienkat pravdaže to oznámia veď si predstav, že leží na psychiatrii
@dollyzv no 18 som mal z väciu arogantciu som sa nestretol nes tu na kramaroch pre to chcem odist
tak povedz, že chceš podpísať reverz a odísť a môžeš ísť.
Podpis reverz a chod
Zdrhni rýchlo späť k učebniciam gramatiky...
tak to si ešte v živote málo zažil, pretože tej arogancie zažiješ viac než dosť...tá je všade...😉
s cim lezis? neda sa to riesit inac ako odchodom?
môžeš podpísať rezevrz pokiaľ si plne spôsobilý, nemáš životu ohrozujúci stav alebo psychickú chorobu a nie si na uzavretom oddelení + ako pacient máš právo si vybrať nemocnicu v ktorej chceš byť liečený tak stačí povedať, nech ťa premiestnia a sú povinný ťa premiestniť kdekoľvek na SR aj na druhej strane republiky pokiaľ samozrejme majú na danom oddelení alebo nemocnici voľné lôžko, kde by si bol
Máš 18 podpis rreverz a môžeš ist
@pribinak volajú aj políciu ak má psychické problémy alebo následkom choroby/úrazu nie je spôsobilý "normálne" rozmýšľať alebo ak je jeho stav zdraviu ohrozujúci, či už preňho alebo jeho okolie - napr. infekčné choroby a samozrejme sa stále snažia s pacientom skontaktovať alebo rodinu pretože sú zaňho a jeho zdravotný stav zodpovedný aj keď je dospelý a ak ho nenájdu na lôžku tak nikdy nemôžu vedieť, či sa nenachádza v areály nemocnice a neodpadol alebo sa niekde nezranil... Keby si pacienti mohli robiť, čo chceli tak by negatívny reverz u 18+ strácal význam a chodili by si z oddelenia a na oddelenie ako by sa im zachcelo 😂
To uz musi byt slovenske zdravotnictvo na samom dne ked sa ludia rozhoduju odtial utiect bez podpisania reverzu 😀😀😀
Autor pise, ze v nemocnici sama arogancia, ale on sam chce zdrhnut bez slova. To uz arogancia zrejme nie je odist si len tak bez toho aby clovek kohokolvek informoval.
Autor to asi berie v zmysle "aku pozic taku vrat" 😂
@anita1978 tam nejsom
Ak pacient svojvoľne, bez súhlasu poskytovateľa zdravotníckej starostlivosti, opustí zdravotné zariadenie (pri prijatí podpisoval hospitalizáciu aj poučenie, ktoré si treba prečítať), tak sa na oddelenie vola polícia, ktorá prevezme papiere od doktora, ktorý napíše správu o svojvolnom opustení zdr.zariadenia..policia prevezme papier a napíše z toho úradný záznam, k tomu správu a všetko to posiela na obvodný úrad, oddelenie priestupkov.. A tam sa to rieši ako priestupok na úseku zdravotníctva... Za to môžeš dostať pokutu, alebo aj preplatenie starostlivosti, to už si nie som istá.. Čiže, veľa šťastia.. Inak, ak nie som s niečím spokojný, žiadam podpísať reverz a knihu staznosti
Utekaju akurat tak decka alebo zlocinci, normalny psychicky zdravy dospely clovek povie, ze odchadza a podpise reverz.
@leuchtturm a normalny doktor ked je
Všetko ok pusta domov a nedrzi ho v nemocnici a neprehovara aby tu ostal
Tak podpíš reverz a môžeš ísť domov, ušetríš tak zamestnancom nemocnice prácu v hľadaní po areály alebo neskôr polícii ak sa lekárom nepodarí s tebou skontaktovať
@anita1978 neurochirurgia bolo podozrenie na nador a ten sa nepotvrdil a chcu aby som tu ostala ked je vseko ok

Prečo zdrhnúť a nikomu nič nepovedať? Stačí podpísať reverz..ale keďže chces "zdrhnúť" z nemocnice pochybujem že máš aspoň 18rokov..v takom prípade reverz musia podpísať rodičia..čo majú slabý internet na oddelení že chces z tade ujsť? 🤔