Ako dlho môže trvať PN z dôvodu vyhorenia a depresie?
Ahojte, chcem sa spýtať tých čo máte skúsenosť, na ako dlho mi môže obvodný lekár vystaviť PN na depresiu-stredne ťažkú (zatiaľ diagnostikovanou len psychológom a úzkosťou poruchu-s tou nie som úplne stotožnená ) a teraz sa k tomu zrejme pridalo vyhorenie. Do termínu u psychiatra mi ostáva ešte mesiac. Chcela som ešte vydržať, ale už nevládzem..
@anonym_autor určite ti dá PN a ty nemudruj čo nás alebo nemáš diagnózy. Toto je úloha psychiatra. Ale liečbu už musíš podstupovať teraz.
U mňa 3 mesiace, potom mi povedali, že buď nemocnica, alebo koniec PN. ukončila som PN.
@anonym_autor neviem ci sa hras na blbu alebo mame vestecke gule. Teraz idu po Pnkaroch, necakaj, ze budes doma rok. To uz nehrozi. Mas na to lekara aby posudil tvoj stav. Nevladzes? to sme viaceri
@anonym_autor určite ti dá PN a ty nemudruj čo nás alebo nemáš diagnózy. Toto je úloha psychiatra. Ale liečbu už musíš podstupovať teraz.
@zmrzlinka2021 urcite? ozaj urcite? vies ako teraz kademu rusia PNky? Na co jej pises ze urcite, ked sama nevies. Urcite lekar navrhne riesenie. ale je to prisnejsie.
@anonym_autor neviem ci sa hras na blbu alebo mame vestecke gule. Teraz idu po Pnkaroch, necakaj, ze budes doma rok. To uz nehrozi. Mas na to lekara aby posudil tvoj stav. Nevladzes? to sme viaceri
@anonym_145b67 vyhorenie neznamená nevládzes. Ak sa nepodchyti a nelieči, môže skončiť až smrťou.
@zmrzlinka2021 urcite? ozaj urcite? vies ako teraz kademu rusia PNky? Na co jej pises ze urcite, ked sama nevies. Urcite lekar navrhne riesenie. ale je to prisnejsie.
@anonym_145b67 na psychické problémy sa dávajú PN aj na niekoľko mesiacov. To nedoriesis do dvoch týždňov
@anonym_autor ak je to zle a nevies sa dostal k psychiatrovi, mas moznost ist na psychiatricky urgent (toto bola rada aj mojho obvodneho, ked som nevedela zohnat skory termin). Mas niekoho, kto ta vie odviezt ? Mesiac je extremne dlha doba ak uz ides z posledneho.
@anonym_autor ten mesiac do najbližšej návštevy psychiatra by Ti mohol dať PN
@anonym_145b67 ale mudrovanie? Len som popísala fakty a moje pocity. Nevládzem žiť,.. Len som chcela vedieť akú dlhú pn vie dať obvodný lekár.. Či vôbec mám ísť za ním alebo nejako vydržím kým sa dostanem k psychiatrovi.
@anonym_autor ak je to zle a nevies sa dostal k psychiatrovi, mas moznost ist na psychiatricky urgent (toto bola rada aj mojho obvodneho, ked som nevedela zohnat skory termin). Mas niekoho, kto ta vie odviezt ? Mesiac je extremne dlha doba ak uz ides z posledneho.
@anonym_afc548 na urgent sa necítim. Mesiac vydržím ak to bude nutné.
Mala som stredne ťažkú depresiu - potvrdenú psych. + nespavosť. Bežný jav pri depresii. Dostala som oblbovák - neurol, tabl. na spanie , Ad a žiadne PN. Že to zvládnem aj bez PN.
Mala som stredne ťažkú depresiu - potvrdenú psych. + nespavosť. Bežný jav pri depresii. Dostala som oblbovák - neurol, tabl. na spanie , Ad a žiadne PN. Že to zvládnem aj bez PN.
@anonym_2c31cb dobre, takže je možnosť, že dostanem len lieky. Ďakujem za odpoveď.
@anonym_2c31cb dobre, takže je možnosť, že dostanem len lieky. Ďakujem za odpoveď.
@anonym_autor asi záleží od lekára. Ja mám skúsenosť ako som napísala. Bolo to v čase keď sa PN ky rozdávali omnoho štedrejšie ako teraz v čase konsolidácie.
@anonym_145b67 na psychické problémy sa dávajú PN aj na niekoľko mesiacov. To nedoriesis do dvoch týždňov
@zmrzlinka2021 to síce ano, ale nie ak nie je potvrdená psychiatrom.....psycholog nie je lekár ktorého určenie diagnózy je relevantné.....takže lekár bude vyžadovať potvrdenie psychiatrom aby jej dal dlhodobú PN....
Dva mesiace som bola na PN od obvodného kym som nemala termín u psychiatra. Nosila som kazdy mesiac spravu od neho k obvodnemu. Bola som na pn 10mesiacov.
@anonym_afc548 na urgent sa necítim. Mesiac vydržím ak to bude nutné.
@anonym_autor aj obvodný ti vie dať zatiaľ lieky aj na ukludnenie aj AD aj PN, pokým pôjdeš k psychiatrovi.Mesiac som teraz doma len s chrbticou a fyzio liečbou nič vazne
@anonym_autor odkedy psycholog diagnostikuje ochorenia? Nie je lekar, aj keby mnohi nimi chceli byt, medicinu vystudovanu nema. Depresia je psychiatrická diagnóza, beru sa na ňu lieky a to diagnostikuje lekár psychiater.
Moja kolegyňa mala v práci vyhorenie (vedúca pozícia), depresie, nevedela spat, nevedela vstať z postele. Bola PN pol roka. Po pol roku jej PN nechcel doktor predĺžiť a prišla naspäť do roboty.
@anonym_2c31cb zial je to o ludoch. Pred par rokmi bol muz hospitalizovny na psychiatrii kvoli depresii, tri tyzdne. V piatok ho lekar prepustil a v pondelok mal nastupit do prace. Ziadna pn, vraj doma to bude prenho horsie. On vtedy ledva fungoval, oblbnuty z liekov, nedokazal ist medzi ludi, ani soferovat. Neviem si predstavit, co by robil v robote za strojom.
@anonym_autor s potbrdenou diagnozou som mala kolegynu co tahala normalne rok
@anonym_autor odkedy psycholog diagnostikuje ochorenia? Nie je lekar, aj keby mnohi nimi chceli byt, medicinu vystudovanu nema. Depresia je psychiatrická diagnóza, beru sa na ňu lieky a to diagnostikuje lekár psychiater.
@anonym_9ca2ca si predstav, že klinický psychológ môže, len nemoze predpísať lieky.
@anonym_2c31cb zial je to o ludoch. Pred par rokmi bol muz hospitalizovny na psychiatrii kvoli depresii, tri tyzdne. V piatok ho lekar prepustil a v pondelok mal nastupit do prace. Ziadna pn, vraj doma to bude prenho horsie. On vtedy ledva fungoval, oblbnuty z liekov, nedokazal ist medzi ludi, ani soferovat. Neviem si predstavit, co by robil v robote za strojom.
@anonym_afc548 ako ste to potom poriesili?
@anonym_autor s potbrdenou diagnozou som mala kolegynu co tahala normalne rok
@anonym_8deeb0 este raz, tahala to teraz? sprisnuju vsetko. Vacsinou po par mesiacoch tlacia na hospitalizacie. lebo tento system Jedna pani povedala....uz zial nefunguje kedze Erik
Dva mesiace som bola na PN od obvodného kym som nemala termín u psychiatra. Nosila som kazdy mesiac spravu od neho k obvodnemu. Bola som na pn 10mesiacov.
@chupakabra obvodny isto len tak neda dva mesiace na psychiatricku diagnozu, To si mala stastie. Teraz uz posudkovy lekari vsetko skrtaju
@anonym_afc548 ako ste to potom poriesili?
@anonym_autor ostal doma niekolko tyzdnov. Bolo to velmi narocne, nielen financne, no vdaka Bohu sme to zvladli z mojho platu. Ked to napisem priamo, je to o prioritach. Jednu samovrazdu ako dosledok depresie sme uz v rodine mali. Ten clovek chodil do prace do posledneho dna, az pohar pretiekol... žial.
@anonym_145b67 ale mudrovanie? Len som popísala fakty a moje pocity. Nevládzem žiť,.. Len som chcela vedieť akú dlhú pn vie dať obvodný lekár.. Či vôbec mám ísť za ním alebo nejako vydržím kým sa dostanem k psychiatrovi.
@anonym_autor ak nevladzes zit, chod na prijem. Vazne. Ak to mas tak vazne, potrebujes hospitalizovat. Ak si len depresivna unavena nevladzes vstat z postele, nechuti ti jest, zle spis, chod k obvodnemu, urcite moze predpisat AD a dat na PN kym nebudes mat sedenie u psychiatra.
@anonym_145b67 vyhorenie neznamená nevládzes. Ak sa nepodchyti a nelieči, môže skončiť až smrťou.
@zmrzlinka2021 ja velmi dobre viem , co autorka preziva. Az moc dobre. Mna obvodna dala len na dva tyzdne PN pretoze sa buchala do prs, ze SP potrebuje diagnozu od psychiatra. A viem, ake su tieto pocity, sama som mala nutkave myslienky sa samovrazdu. A ver, ze vela krat zvazujem ist do nemocnice. Lebo tie sedenia u lekara raz za mesiac su tak na dve veci. Autorka verim, ze ty nemas az take stavy a ze zatial ta podrzi obvodna. Dokonca som premyslala nad elektrosokmi ci regersivnou terapiou ci hypnozou, ozaj netusim ake to je a bojim sa.
Mala som 3 lekarov, ani jeden sa nepozastavil, v com pramenia poruchy, nik z nich nenavrhol regresivnu terapiu ....smutne. Clovek aby sa samoliecil. Nehovoriac o tom, ze depresie velmi uzko suvisia so stavom pecene, hormonami aj perimenopauzou. Nik na to nepozera komplexne.
@anonym_autor určite nie dlhodobo...možno krátkodobo na týždeň dva ano, ale na dlhšie nie, keďže nemáš potvrdenú diagnózu....
@mogaa ako mozes toto napisat? Je to skutocne tazka situacia, kde sa za tyzden neda clovek do poriadku

@anonym_autor určite nie dlhodobo...možno krátkodobo na týždeň dva ano, ale na dlhšie nie, keďže nemáš potvrdenú diagnózu....