icon

Ako dlho treba brať antibiotiká na čierny kašeľ?

10. apr 2026

Ako dlho ste brali antibiotika?

anonym_16254c
10. apr 2026

Spýtaj sa doktora, ktorý ti antibiotika predpisal

vkatush
10. apr 2026

Antibiotiká sa majú vybrať celé. Nie že na druhý tretí deň je mi Okey, nebudem už brať.
(Aspoň tak to viem ja).

A pri čiernom kašli... Akurát v rodine traja dostali, prešiel mesiac a pol a až teraz sa im začína polepšovať...

autor
10. apr 2026
@vkatush

Antibiotiká sa majú vybrať celé. Nie že na druhý tretí deň je mi Okey, nebudem už brať.
(Aspoň tak to viem ja).

A pri čiernom kašli... Akurát v rodine traja dostali, prešiel mesiac a pol a až teraz sa im začína polepšovať...

@vkatush tak mam desiaty deň. A vsetko ma začalo svrbiet.preto sa pytam

autor
10. apr 2026
@anonym_16254c

Spýtaj sa doktora, ktorý ti antibiotika predpisal

@anonym_16254c rada by som len teraz sa asi nikde nedovolam cez víkend. A ci by stačilo 10 dni lebo ma vsetko začalo svrbiet

vkatush
11. apr 2026

Buď si mala sa opýtať nejakého magistra v lekárni (tie sú otvorené dlhšie), môžeš zajtra.

Prípadne zavolať na Národné toxikologické informačné centrum, tam by ti to mohli možno vedieť povedať (nemám osobnú skúsenosť, ale tuším sú non-stop a za pokus nič nedáš). Prípadne nepreťažená pohotovosť, by tiež mohla mať odpoveď, ak je to neznesiteľné svrbenie. Ale len či to bude z toho. Nezdá sa mi, aby si dostala reakcii až po pomaly dvoch týždňoch brania.

anonym_812ef4
11. apr 2026

Neviem či to je pri všetkých tak, ale mne lekárka povedala že sa majú brat minimálne 5 dni aby si telo nevytvorilo rezistenciu voči nim