icon

Ako dlho treba brať antibiotiká na čierny kašeľ?

10. apr 2026

Ako dlho ste brali antibiotika?

anonym_16254c
•
10. apr 2026

Spýtaj sa doktora, ktorý ti antibiotika predpisal

vkatush
•
10. apr 2026

Antibiotiká sa majú vybrať celé. Nie že na druhý tretí deň je mi Okey, nebudem už brať.
(Aspoň tak to viem ja).

A pri čiernom kašli... Akurát v rodine traja dostali, prešiel mesiac a pol a až teraz sa im začína polepšovať...

autor
•
10. apr 2026
@vkatush

Antibiotiká sa majú vybrať celé. Nie že na druhý tretí deň je mi Okey, nebudem už brať.
(Aspoň tak to viem ja).

A pri čiernom kašli... Akurát v rodine traja dostali, prešiel mesiac a pol a až teraz sa im začína polepšovať...

@vkatush tak mam desiaty deň. A vsetko ma začalo svrbiet.preto sa pytam

autor
•
10. apr 2026
@anonym_16254c

Spýtaj sa doktora, ktorý ti antibiotika predpisal

@anonym_16254c rada by som len teraz sa asi nikde nedovolam cez víkend. A ci by stačilo 10 dni lebo ma vsetko začalo svrbiet

vkatush
•
11. apr 2026

Buď si mala sa opýtať nejakého magistra v lekárni (tie sú otvorené dlhšie), môžeš zajtra.

Prípadne zavolať na Národné toxikologické informačné centrum, tam by ti to mohli možno vedieť povedať (nemám osobnú skúsenosť, ale tuším sú non-stop a za pokus nič nedáš). Prípadne nepreťažená pohotovosť, by tiež mohla mať odpoveď, ak je to neznesiteľné svrbenie. Ale len či to bude z toho. Nezdá sa mi, aby si dostala reakcii až po pomaly dvoch týždňoch brania.

anonym_812ef4
•
11. apr 2026

Neviem či to je pri všetkých tak, ale mne lekárka povedala že sa majú brat minimálne 5 dni aby si telo nevytvorilo rezistenciu voči nim