Ako dlho trvá bolesť po operácii žlčníka?
Ahojte, chcem sa opytat, ako dlho po laparo vybrati zlcnika vas boleli opracne rany? Ja som bola na operaciu v pondelok, dnes je sobota a akoze normalne fungujem, ale mam krce a bolesti, v mieste kde bol zlcnik a vyzaruje to do chrbta neprijemne a taktiez vedla rezu pri pupku mam taky trochu kopcek, citala som ze by malo ist o pooperacny opuch, nemam teplotu, neni to horuce, len no je to neprijemne, taktiez to travenie je divne, mam zapchu a vsetko so vsetkym, plus bolestivu ovulaciu do toho, takze tak, chcem vediet vase skusenosti/ dojmy. Samozrejme, ze to sledujem, keby nieco idem k lekarovi.
@ivanka986 To ako vážne myslíš, že od pondelka chceš fungovať normálne? Samozrejme že ťa to bolí. Máš mať stále kludový režim. To keď bola operácia laparoskopicky, neznamená že vnútorne rany nie sú. Aj tie sa musia zahojiť. Takže počítaj aspoň 6 týždňov kým sa telo dá do poriadku. V nemocnici si ležala, teraz si už zrejme doma, tak pobehuješ a aj preto cítiš bolesti. Každopádne, keby sa to zhoršovalo, tak k lekárovi, resp. aspoň telefonicky.
Po operácii ma boleli len ramená, ako svalovicu. Na 4. Deň som bola doma a fungovala pri 3 ročnej,no dávala som si pozor.

@ivanka986 ja som dva roky po vybratí žlčníka,no samotné rany ako také ma neboleli vôbec, nepríjemné boli pocity tlakub v chrbte a bolesti v ramene,kým sa nevstrebal ten plyn, ktorým pred operáciou naplnia brušnú dutinu.
Tie hrbolceky sú zrejme vonkajšie aj vnútorné stehy,koža je ešte citlivá,a rany sú čerstvé,takže preto môžeš mať nepríjemné pocity.
Čo sa týka trávenia,to tiež sa dáva do poriadku,po vybratí žlčníka môže byť zápcha aj hnačka.