icon

Ako dlho užívať probiotiká po antibiotikách?

Dnes o 05:08

dobrala som antibiotika a probiotika som brala pocas celej liecby. teraz neviem, ci v nich este nejaky cas pokracovat alebo ich uz mozem vysadit. ako dlho ste ich po antibiotikach uzivali vy?

anonym_1ec2c4
Dnes o 05:17

Týždeň

anonym_50f48b
Dnes o 06:22

Som už dosť stará ale nikdy v živote som žiadne probiotika pri ATB neuzivala. Je to len marketingový ťah, a veľa ľudí nato skončilo. Takto sa zarába. Co je smutné.

simsalabim
Dnes o 06:30
@anonym_50f48b

Som už dosť stará ale nikdy v živote som žiadne probiotika pri ATB neuzivala. Je to len marketingový ťah, a veľa ľudí nato skončilo. Takto sa zarába. Co je smutné.

@anonym_50f48b vobec to nie je marketingovy tah. Antibiotika preukazatelne nicia crevnu floru a pri jej obnove chces podporit tie prospesne. Preto je vhodne probiotika uzivat. vedelo sa to uz za sociku, vtedy odporuclai uzivat B koplex, lebo podpruje regeneraciu crevnej flory. Priobiotika vtedy neboli.

@anonym_autor zalezi aj ake a aku dlhu dobu, ja som po mesacnom uzivani atb na boreliozu mala odporucene uzivat ich aspon mesiac a rozne druhy.

anonym_5b14c2
Dnes o 07:34
@anonym_50f48b

@anonym_50f48b vidno že si stará a nemáš šajnu o tom

anonym_1244ab
Dnes o 08:00
@anonym_50f48b

@anonym_50f48b ATB zabíjajú baktérie, ktoré spôsobili ochorenie, ale aj tie, ktoré sú potrebnou súčasťou črevnej flóry.Zabranit tomu môžeme užívanim probiotík.V tomto prípade to je nevyhnutnosť a nie marketingový ťah.

anonym_1244ab
Dnes o 08:04

@anonym_autor Závisle od dĺžky užívania ATB uzivam po ich douzivani probiotiká ešte 2 týždne, až mesiac

anonym_4b3c39
Dnes o 08:11

Najucinnejsie su prirodne probiotika. Najviac sa ich nachadza v kefire. Kto nemoze laktozu, potom fermentovane potraviny, kombucha, kimchi atd. Nie je to moj poznatok. Je to informacia od docenta - gastroenterologa a riaditela nemocnice

akvi
Dnes o 08:20

@anonym_autor pri užívaní atb je dobré používať najprv pripravok, ktorý obsahuje Saccharomyces boulardii, to je kvasinka, ktorá veľmi dobre kolonizuje črevo a bráni premnoženiu tých baktérií, ktoré spôsobujú hnačku. Napríklad Biopron Forte. Po dobrati aspoň týždeň ešte pokračovať a potom ideálne doplniť tie "dobré" baktérie kefirom, resp. fermentovanymi vyrobkami. Napríklad aj šťava z kyslej kapusty, kľudne po lyzickach, nie pol litra naraz. Btw šťavu z kyslej kapusty dávajú aj na infekčnom v nemocnici pri hnackach. Alebo samozrejme aj kupované probiotiká, ale moja vlastná nedávna skúsenosť, že kefír spravil prácu lepšie a rýchlejšie a stojí zlomok ceny.

anonym_1244ab
Dnes o 09:12
@anonym_4b3c39

Najucinnejsie su prirodne probiotika. Najviac sa ich nachadza v kefire. Kto nemoze laktozu, potom fermentovane potraviny, kombucha, kimchi atd. Nie je to moj poznatok. Je to informacia od docenta - gastroenterologa a riaditela nemocnice

@anonym_4b3c39 Je to síce pravda, ale v prípade užívania ATB je pacient často v stave, že nie je schopný jesť a piť tebou spomínané potraviny.Neraz je rád, najmä,ak má teploty, že zvládne vypiť trochu vývaru.V takých pripadoch je jednoduchšie užiť probiotikum vo forme kapsuly.Konzumacia potravín s obsahom probiotík je osožna ako spôsob udržania zdravých čriev vo všeobecnosti . Výnimkou sú ľudia s HIT, tí nemôžu konzumovať fernentovane jedlá.Pri problémoch so žlčníkom môže narobiť fermentovana zelenina tiež problémy

anonym_dbd00a
Dnes o 10:03

Ja probiotika beriem aj dlhodobo. Podporuju aj imunitu, citim sa lepsie.

anonym_7f4428
Dnes o 10:06

@anonym_autor probiotické potraviny by mali byť bežnou súčasťou stravy na udržanie zdravej flóry, potláčania zápalov v tele, posilňovanie imunitného systému..
Najlepšie sú doma fermentované kefír, zelenina... okrem probiotik obsahujú aj tráviace enzýmy.. na lepšie vstrebávanie živín.

anonym_4b3c39
Dnes o 11:29
@anonym_1244ab

@anonym_4b3c39 Je to síce pravda, ale v prípade užívania ATB je pacient často v stave, že nie je schopný jesť a piť tebou spomínané potraviny.Neraz je rád, najmä,ak má teploty, že zvládne vypiť trochu vývaru.V takých pripadoch je jednoduchšie užiť probiotikum vo forme kapsuly.Konzumacia potravín s obsahom probiotík je osožna ako spôsob udržania zdravých čriev vo všeobecnosti . Výnimkou sú ľudia s HIT, tí nemôžu konzumovať fernentovane jedlá.Pri problémoch so žlčníkom môže narobiť fermentovana zelenina tiež problémy

@anonym_1244ab otazka bola o uzivani probiotik PO antibiotikach.

anonym_1244ab
Dnes o 12:42
@anonym_4b3c39

@anonym_1244ab otazka bola o uzivani probiotik PO antibiotikach.

@anonym_4b3c39 Odpoveď bola aj o problémoch, ktoré môžu spôsobiť prirodzené zdroje probiotík počas aj po užívaní ATB

anonym_4b3c39
Dnes o 12:47
@anonym_1244ab

@anonym_4b3c39 Odpoveď bola aj o problémoch, ktoré môžu spôsobiť prirodzené zdroje probiotík počas aj po užívaní ATB

@anonym_1244ab nerozumies? Otazka nebola pocas uzivania atb. Ale po. Tak najprv citaj pozorne, potom sa vyjadruj. A hlavne, nedramatizuj

anonym_1244ab
Dnes o 12:49
@anonym_4b3c39

@anonym_1244ab nerozumies? Otazka nebola pocas uzivania atb. Ale po. Tak najprv citaj pozorne, potom sa vyjadruj. A hlavne, nedramatizuj

@anonym_4b3c39 Skús aj ty čítať, lebo moja odpoveď zahŕňa aj obdobie po užívaní ATB.

anonym_4b3c39
Dnes o 12:52
@anonym_1244ab

@anonym_4b3c39 Skús aj ty čítať, lebo moja odpoveď zahŕňa aj obdobie po užívaní ATB.

@anonym_1244ab nie, tvoja odpoved zahrna specificke vynimky, ktore nemozu XY milion dalsich veci. Nezahrna odpoved pre bezneho cloveka, ktory sa zaujima o probiotika PO antibiotikach. Ty ani sama nevies, co pises omg

anonym_1244ab
Dnes o 13:00
@anonym_4b3c39

@anonym_1244ab nie, tvoja odpoved zahrna specificke vynimky, ktore nemozu XY milion dalsich veci. Nezahrna odpoved pre bezneho cloveka, ktory sa zaujima o probiotika PO antibiotikach. Ty ani sama nevies, co pises omg

@anonym_4b3c39 Odpoveď na otázku autorky:

anonym_1244ab
Dnes o 13:02
@anonym_4b3c39

@anonym_4b3c39 Reakcia na tvoj príspevok.Davam do pozornosti vetu: Konzumácia potravín s obsahom probiotík...

anonym_4b3c39
Dnes o 13:02
@anonym_1244ab

@anonym_4b3c39 Reakcia na tvoj príspevok.Davam do pozornosti vetu: Konzumácia potravín s obsahom probiotík...

@anonym_1244ab ty si dobra jeblina 🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

anonym_1244ab
Dnes o 13:04
@anonym_4b3c39

@anonym_1244ab ty si dobra jeblina 🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

@anonym_4b3c39 Vidíš, nevieš čítať celý text s porozumením a keď ti dojdu argumenty, prídu urážky...