Ako dlho vám trvala super chrípka?
Ahojte,chcem sa opýtať,mali ste niektorá tu novu chrípku (superchripka)?Ako dlho to trvalo u vás?Ja som chorá od minulej soboty,hoci príznaky nejaké boli už 2 dní skôr,mám zápal priedušiek, horúčky ustúpili vo štvrtok.Ale ta únava... manžel nevládze ani z postele vstať od bolesti celého tela.Maly to už schytal tiež,len staršia dcérka sa zatiaľ drží.Horucky až do skoro 40°C.Ja som išla len na drobný nákup pár m od domu a prisla som unavená a spotená ako keby som zabehla maratón.
Ako rozoznáte "super chrípku" od obyčajnej? Len sa pýtam...
Ako rozoznáte "super chrípku" od obyčajnej? Len sa pýtam...
@fajnova príznaky trvajú dlhšie, sú výraznejšie a lekár to samozrejme vie určiť
@anonym_autor kup Lyzin. Davaj si ho 3 az 4 krat denne. Super zabera pri chripke. Plus pridaj kapucinku 2 tablety 4 krat denne a zazvor. Plus cecko, probiotika, zinok selen a sumive kalcium dva krat denne. Odskusana kombinacia a na dutiny erdomed 2 az 3 krat denne. Pit lipovy a bazovy caj.
@anonym_autor 3,5 tyzdna som sa davala dokopy, skoncila som az na antibiotikach. Starsej dcerke choroba trvala cca 2 tyzdne, mladsia mala iba 2 dni teplotu a manzel bol do tyzdna fit. Ja som to zlizla najviac.
@anonym_autor A co ked je to nieco ine a nie chripka? Ja som vlani mala zapal priedusiek, tyzden horucky a nevedela som sa z toho vymotat, 5 tyzdnov som bola doma... Pri chripke sa nedavaju atb.
@fajnova príznaky trvajú dlhšie, sú výraznejšie a lekár to samozrejme vie určiť
@anonym_autor aj bežná chrípka ti trvá dva-tri týždne kým sa dáš ako tak dokopy.
@anonym_autor minulu sobotu sa zacala u nas. Bez teploty sme 2 dni, deti mali dvojfazovo teploty. Ale ten kasel a unava je hrozne. V stredu sme boli s detmi u dr, este daco z lekarne a pecivo len, samozrejme boli s respiratormi. Na druh den som mala svalovku ako po maratone. Vcera a dnes som isla z postele iba kvoli uvareniu caju a polievku nejakej rychlej. Uplne sme odpaleni. Nastastie, teda ani deti zatail nemaju tendenciu sa hrat mimo postele. Tiez cakam kedy to uz prejde
Mne začala chrípka pred 2 týždňami.Hneď som šla k DR kvôli PN.Žiadnu super nespomínala.Naopak, povzbudila ma, že nepredpokladá ťažký priebeh. Našťastie tak aj bolo.Asi 2 dni horúčka, potom nádcha a dráždivý kašeĺ. Únava taká istá ako pri bežnej chrípke v minulosti. Ešte stále nie som vo svojej koži, som vyčerpaná.
Ono je to klasická chripka, len prívlastok super dostala, lebo je viac infekčná
Dva týždne

My mame teraz tyzden a uz sme celkom dost dobre na tom, sem tam este zakasleme a nadchu mame inak pohoda. S tym potenim to bolo rovnako, pri hoc com , jak keby sme po sprche boli 😒