icon

Ako efektívne zvládnuť vnútorný nepokoj pri cestovaní?

30. jan 2025

Ahojte,poslednej dobe mam pocit ze mam vnútorný nepokoj. Kúpila som si anxiolan,užívam ho už 3 deň a mam pocit že mi nezabera..V lete ideme na dovolenku, teším sa tam veľmi, len akonáhle sa začnem s niekym o tom baviť rozbusi sa mi srdce,,let zvládam v pohode len 2hod. transfer mam obavy, ze mi bude treba ma wc . Ale do teraz som také problémy nemala, tak nechápem čo sa somnou deje..viete mi prosím poradiť, čo by mi pomohlo? Ďakujem

balerina2025
•
30. jan 2025

2hod transfer? to nemyslis vazne

unicornlady
•
30. jan 2025

Cestuješ ako? Vlakom, autom, busom...?

Je na to taká technika, porozmýšľať, či si niekedy zažila túto alebo podobnú situáciu, a čo ti pomohlo zvládnuť to. (napr. nepiť pred cestou, pozerať sa z okna, počúvať hudbu, predstavovať si v hlave výlety a sústrediť sa na to, samu seba slovne upokojiť, "cítim nepokoj, ale to zvládnem".....)

luccija
•
30. jan 2025

Z čoho máš úzkosť dlho si necestovala či sa bojíš letu?máš to len v hlave, keď bude treba zastavia ti a pôjdeš na wc, alebo bus bude mať wc.od Anxiolanu nič nečakaj

autor
•
30. jan 2025

@luccija
@unicornlady
Letíme, a potom autobusom ideme 2 hodiny.
Už som išla lietadlom,nemala som problém.
Neviem co mi je ,,aj cez deň bárs kedy mam taky nepokoj ,chvenie.
1.krat idem na dovolenku bez syna, nechcel ísť, bude u starých rodičov, tak neviem xi aj s toho nemám obavy..

autor
•
30. jan 2025

@balerina2025 A ?? Nie každý zvláda cestu v pohode

andrejka2424
•
30. jan 2025

Ahoj, mám podobné starosti ako ty. Vždy takú akoby črevnú nervozitu mám pred cestovaním. Aj si preventívne dávam čierne uhlie, ale mňa to chytí max 2 dni pred odchodom. Aj cikať mi treba pomaly každú hodinu zo stresu. Tiež máme asi 2 hodiny transfer z letiska a mám plán A. -vykladáme ľudí asi vo viacerých hoteloch, tak pôjdem spolu s nimi na recepciu a odbehnem si tam a plán B. zastaví mi kdekoľvek, bude tma. To dáme. Ani ma nenapadlo nejaké utlmováky. Však veľa ľudí má cestovnú horúčku a neužíva si tieto presuny. Bude to ok, ešte sa nestalo, že by som to neprežila. 😉

balerina2025
•
30. jan 2025

2 hod?

autor
•
30. jan 2025

@andrejka2424 no ved ,tiež sa snažím upokojovat, že však keby dačo zastaviť mi bude musieť, hádam ma nenechá po toto 😀 a to čierne uhlie ti pomáha? Čítala som dobre recenzie aj na imodium..
Veď to ,rada by som sa vyhla neurolu a podobným liekom ,,ešte ma napadlo ze keď tak si dám radšej za jeden ,to by mi mohlo pomôcť 😀
Ďakujem ti za povzbudenie ,hádam mi táto nervozita prejde.

merrysa
•
30. jan 2025

@balerina2025 bože veď ju nechaj. Baba potrebuje rady a nie posmesky.

autor
•
30. jan 2025

@balerina2025 stále nechápem o co ti ide ? Aj hodina je niekedy veľa

luccija
•
30. jan 2025

Zvládneš to...nerob si už teraz z toho stres.Ak budeš veľmi nervózna daj si pred cestou ten Neurol veď na to je.To je taká neuroza čo, keď...

autor
•
30. jan 2025

@luccija ďakujem

ivka225
•
30. jan 2025

@balerina2025 Prečo by transfer nemohol trvať 2 hodiny ... Ak je letisko pri nejakom veľkom meste a destinácia na opačnej strane, tak niekedy iba dostať sa autobusom cez mesto trvá hodinu.