icon

Ako liečiť akné v dospelosti?

jakubjakovae
Včera o 08:09

Baby..mali ste niektorá problémy s akné v dospelosti...a vyliecili ste si ho?
Vedeli by ste poradiť, co vám pomohlo...?
Viem,že u každého zaberá niečo iné....môžme aj súkromnú správu.
Ďakujem

ennynka
Včera o 08:13

@jakubjakovae mas v poriadku hormony?daj si skontrolovat u gynekologa...ja som sa roky s akne trapila kvoli vysokemu testosteronu a iba hormonalna antikoncepcia mi zabrala...teraz uz roky nemam akne,ale to uz mam 42 rokov za chvilu...

anonym_2780b1
Včera o 08:15

áno a áno. Roky som chodila na "kožné", pokus-omyl. Moje akné nebolo také strašné, že by som mala jazvy, alebo nejakú takú ťažkú formu, ale pod kontrolou to držali len lokálne antibiotiká a to dlhodobo nie je dobre. Požiadala som o isotretinoinovu liečbu, je to tabletková liečba na 6-12 mesiacov, nesmieš otehotnieť. Po tejto liečbe sa akné môže a nemusí vrátiť, záleží aj od pokožky. Mne sa vrátilo po 4 rokoch, liečbu opakujem. Boli mi urobené všetky možné testy aj na potravinové alergie. Môj vek 41.

anonym_550aef
Včera o 08:18

@jakubjakovae Ja som ho dostala, keď som mala 33, v mladosti vôbec. Vyskúšala som všetko možné, prírodné, aj lieky, všetko malo minimálny efekt, prípadne len na týždeň. Po vyše roku som sa na to vykaslala ( mala som to strašné a boľavé), a dala si predpísať HAK. Jediná vec, čo mi ozaj zabrala

jakubjakovae
autor
Včera o 08:29

Tak baby,je to problém môjho syna, nie mňa...tento problém ma tak 2,3 roky....teraz ma 22 rokov.

Mal už isotretinoinovu liečbu, musel prerušiť, on ma zle pečeňové výsledky...a aj cholesterol...tiež, keď ma lokálne antibiotika je dobré....potom sa opäť vyhadže.

mimaapeto
Včera o 08:34

upraviť stravu každopádne... pokiaľ má zle aj pečeňové testy skúsiť uživať drvený pestrec mariánsky .. je dobrý na očistenie organizmu... kúra trvá 3 mesiace, neber to ako marketingový ťah vlastná skúsenosť výsledky sa zlepšili... hoci som mala iné problémy ale aj pleť mám krajšiu hoci som mala vyrážky len pred MS a keď som jedla veľa sladkého ....

staypure_sk
Odpoveď bola odstránená
jakubjakovae
autor
Včera o 11:44
@mimaapeto

upraviť stravu každopádne... pokiaľ má zle aj pečeňové testy skúsiť uživať drvený pestrec mariánsky .. je dobrý na očistenie organizmu... kúra trvá 3 mesiace, neber to ako marketingový ťah vlastná skúsenosť výsledky sa zlepšili... hoci som mala iné problémy ale aj pleť mám krajšiu hoci som mala vyrážky len pred MS a keď som jedla veľa sladkého ....

@mimaapeto ano pestrej si nasadil...
Ďakujem.
Som myslela, ze tak celkovo prečistiť celý organizmus...nejako prírodne....len nevieme, co je dobré a účinné

veselo_neveselo
Včera o 18:27
@jakubjakovae

@mimaapeto ano pestrej si nasadil...
Ďakujem.
Som myslela, ze tak celkovo prečistiť celý organizmus...nejako prírodne....len nevieme, co je dobré a účinné

@jakubjakovae
Korejsku kozmetiku. Rano aj vecer cistit, toner, a dolezite aj hydratovat. Nezabudat na spf, na liecenie je dolezite chranit pokozku pred slnkom.
Skusit vysadit mliecne, a preventivne aj pozor na hydinu (alebo kupovat z dobreho zdroja).
Pravidelne menit uteraky aj obliecku na vankusi, kazde dva dni.
Tiez to moze mat hormonalne, a tam musi asi len pockat. Spravna hygiena by ale mohla aspon trochu pomoct.

Precistit organizmus viac nepotrebuje, o to sa postara pecen. Vela vody pit, ziadny alkohol, energetaky tiez nepit, co najmenej cukru v strave. Viac telo naozaj nepotrebuje.