icon

Ako liečiť hnisavú angínu pri silnej bolesti?

Včera o 08:00

Ahojte , mám hnisavu angínu, neskutočne bolesti, mandle opuchnuté, je na nich biely povlak. Beriem od včera Zinnat500mg ale dali mi náhradu za neho a mám Znobact 500mg. Čiže antibiotiká mam 1 deň, stále necítim zlepšenie, čo si ešte na to môžem dať, zajtra pôjdem k lekárovi ak stále nebude zlepšenie ale už som vyčerpaná z tej bolesti.

anonym_e677cc
Včera o 08:03

@anonym_autor Účinok ATB sa objaví najskôr na tretí deň užívania. Zajtra nemusíš nikam chodiť, dodržuj liečbu. Môžeš si k tomu dať liek proti bolesti.

anonym_0391a7
Včera o 08:08

Tak ja ked som mala hnisavu anginu, vybrala som penicilin nezabral a potom az dalacin mi zabral. Plus mi dali lieky od bolesti. Musis pockat este, jeden den je malo. Ak nebudu atb zaberat chod k dr.

babushkaem
Včera o 08:10

mne este doktorka nariadila octanove zabaly na krk, ale to neviem, ci pomohlo. kazdopadne, po dolieceni mi zistili, ze to bola mononukleoza

autor
Včera o 08:12
@babushkaem

mne este doktorka nariadila octanove zabaly na krk, ale to neviem, ci pomohlo. kazdopadne, po dolieceni mi zistili, ze to bola mononukleoza

@babushkaem hej, aj toto mi pani dr. povedala, že to vyzerá aj na mononukleózu, čo dúfam nie je 😟

bg92
Včera o 08:57

Mala som viackrat, ak je tazky zapal skor ako o tri dni zlepsenie necakaj :(
Zatial pi vela vlazneho caju a zamna na bolest je naj strepfen sprej do hrdla

ankare
Včera o 09:03

@anonym_autor Daj si dáke analgetikum proti bolesti. Netrp zbytočne. Skoré uzdravenie!

dennissa16
Včera o 09:12
@anonym_autor

@babushkaem hej, aj toto mi pani dr. povedala, že to vyzerá aj na mononukleózu, čo dúfam nie je 😟

@anonym_autor mne na hnisavú angínu zaberá jedine penicilín. Do 24 hodín cítim zlepšenie.
Aj teraz v chorvatsku som musela na pohotovosť a dostala som Augumentin, našťastie hneď zabral.

dennissa16
Včera o 09:27
@dennissa16

@anonym_autor mne na hnisavú angínu zaberá jedine penicilín. Do 24 hodín cítim zlepšenie.
Aj teraz v chorvatsku som musela na pohotovosť a dostala som Augumentin, našťastie hneď zabral.

@dennissa16 *Augmentin

anonym_fe3d72
Včera o 09:32
@anonym_autor

@anonym_autor na bolesť a potlačenie zápalu pomôže hrýzť a zjesť klinčeky max 3 denne kým zápal ustúpi na prevenciu zápalu pomáha hrýzť klinček pred spánkom

letfenixa
Včera o 10:00

Normálne si daj niečo od bolesti.

autor
Včera o 10:52
@letfenixa

Normálne si daj niečo od bolesti.

@letfenixa nezaberá mi nič proti bolesti.

luccija
Včera o 10:59
@anonym_autor

@anonym_autor vydržať ATB nezaberú hneď.Rob si zábaly na hrdlo, Ibalgin aj 3x denne načo chces ísť znova k doktorke?

ankare
Včera o 11:02
@anonym_autor

@anonym_autor a čo si si dala proti bolesti? Mne napríklad Paralen veľmi slabo zaberá.

nikaeli
Včera o 11:18

A vzala ti krv? pri podozrení na mononukleózu sa ATB nemajú brať. Synovi vzala lekárka krv ráno a poobede mi volala, že sa mononukleóza potvrdila. Pri nej sa ATB neodporúčajú kvôli pečeni.

Dávaj si na krk chladný obklad, tzv. priessnitzov zábal, kloktaj šalviovým alebo repíkovým odvarom, pi letné čaje, napr. z pamajoránu. Nám pomáhajú aj dubové kvapky. Na bolesť hrdla pomáha aj macerát zo slezových kvetov (zaleješ ich vodou izbovej teploty a necháš postáť 5-6 hodín). Keby si ich zaliala horúcou vodou ako čaj, zničíš saponíny, ktoré zvlhčujú sliznicu a zanechávajú na nej povlak, pri tvorbe hlienu uľahčujú vykašliavanie. Prajem ti skoré uzdravenie.

autor
Včera o 16:05

@luccija Ibalgin mi veľmi nezaberá, no lebo som včera bola na pohotovosti, tak som chcela ísť k svojej obchodnej nech mi zoberie ster alebo po prípade krv akože tie mandle mám úplne hrozné 🫣 ja som to nikdy niečo také nemala úplne celé opuchnuté a obalené bielym povlakom.