Ako liečiť periorálnu dermatitídu rýchlo a efektívne?
Ahojte baby, som už zúfalá. Kedysi som mala silne akné, z iných dôvodov som začala užívať HAK, ktoré mi pomohlo veľmi aj na akné. Bolo všetko v poriadku. Teraz mi asi mesiac začali sa tvoriť strašne červené pupáky - fľaky okolo úst, mám na myslí bradu a okolie. Skúšala som hľadať po internete a vraj to vyzerá na periorálna dermatitída. Nikdy som o to nepočula, ani to nezažila. Keďže akné som kedysi mala ale vyzeralo úplne inak, mala som ho po celej tvári a toto sú také skôr červené fľaky pupákové. Nedokážem tak už chodiť ani do práce. Viem, že najhoršie je dať nato makeup, ale nedokážem tak vyjsť ani z domu, trochu vždy dám. Akú rýchlu pomoc nato ? Ide víkend, určite chcem niečo skúsiť, keďže nejdem do práce a nebudem musieť nato nič dávať. Umývam si ju len čistou vodou a dávam si trochu krem od Farmasi Calendula, pretože ju mám strašne suchu, až takú napnutú a veľmi ma to boli, nedokážem ani hovoriť. Prvé čo ma napadlo, napísať umelej inteligencii, keď každý o tom tak hovorí a poradila mi ja rýchlo Bepanten, našťastie som ho doma našla a dala si, uvidím čo to spraví. Lebo čítala som aj Sudocrem a ten hrozne štípal. Čo mám robiť ? Ja som už tak zúfalá. Pretože som mala kedysi silne akné, zostalo mi super a zrazu toto. Vďaka vám.
@anonym_autor nejaké dobré probiotiká treba začať jesť
Ja to aktualne mam. Kozna mi na to dala ichtyolovu mast (ta je na predpis) a kyselinu mliecnu (tu v menej mastnej forme ti zarobia kdekolvek). Rano aj vecer odlicit troskou ruzoveho cistuaceho gelu bioderma ruzova. Premastovat kyselinou mliecnou (tu pouzivat namiesto bezneho kremu) a na noc natierat tou mastou. Smrdi a dost spini. Vecer si robit obklady z cierneho caju - vyzmykany sacok prikladat na postihnute miesto. Pouzivat bezflourovu zubnu pastu (dostat v DMke) a aktualne vynechat vitamin C, zinok atd. Denne 1ks probiotika Protrio uzivat s jedlom. Robim co mam uz tyzden a je to o polovicu mensie. Drzim palce
Antibiotika Doxyhexal, beru sa asi mesiac. Hlavne nepouzivat kortikoidne maste na tvar.
Mojej dcere zabrala mast - biely ichtiol, nespini tak, ako ten klasicky
https://www.benulekaren.sk/dr-muller-ichthyocar...
@anonym_autor gafrova masť je taký malý zázrak na všetko...ale určite okrem lokálnych masti by som zmenila jedálniček a skôr podporila imunitu, črevo...obmedziť mliečne,sladké.. a prípadne doplniť probiotiká 🙂
@ada77794 tu som skúsila a strašne má začalo to štípať a svrbieť, tak som si to rýchlo umyla vodou
Včera večer som teda skúsila ten Bepanten a ráno to bolo trochu lepšie, nebolo to až také moc červené ako večer.
Mam aj ja. Raz za cas proste preliecit dvojkombinaciou antibiotik. Inak dost pomohlo aj pouzivanie bezfluoridovej zubnej pasty.

@anonym_autor gafrova masť je taký malý zázrak na všetko...ale určite okrem lokálnych masti by som zmenila jedálniček a skôr podporila imunitu, črevo...obmedziť mliečne,sladké.. a prípadne doplniť probiotiká 🙂