icon

Ako liečiť plesne pod nechtami?

2. máj 2024

Baby odpadol mi gelovy necht a mam zabinec pod nim. Zbrusila som to sle uplne doke nejde. Pomohlo na to nieco? Ci treba ist k lekarovi
Mam protiplesnovy nater na nechty

Prikladam foto s odpadnutym nechtom pred a po zbruseni. Treba jedt aj nejake lieky a ist k doktorovi ci staci to doma vyliecit

hugigugin
•
2. máj 2024

https://www.aristora.sk/l/zabinec-alebo-mykoza-...

Zbrusiť, dezinfikovať. To nie je pleseň. Tu to máš rozpisane. A mudr.na žabinec netreba.

lakebabe
•
2. máj 2024

Mala si tam veľký odchlip aj odrast dostala sa ti tam voda , zabinec sa urobí rýchlo, keď som ho mala len som to zbrusila, vydezinfikovala alkoholom a odrastol. Ale dostať kúpiť aj v drogérii taky antiplesnovy ako keby lak. Doktora netreba

autor
•
2. máj 2024

@lakebabe tebe tiez ostal zeleny po zbruseni a potom odtastol?

lakebabe
•
2. máj 2024

Takto isto ako tebe svetlo zelený potom normálne to odrastlo

autor
•
2. máj 2024

@lakebabe dobre tak to si ma upokojila. Lebo som mala hrozostrasne scenare v hlave. V lekarni nevedeli co to je tak som googlila.

lakebabe
•
2. máj 2024

Nie nestresuj mala si veľmi veľké odrasty je to vidno na foto a pravdepodobne si kdesi necht buchla a sa odchlipil tam stačí keď sa vlhkosť dostane a máš za chvíľu toto. To ti dorastie v pohode

dariaaa
•
3. máj 2024

Tak isto som robila gelove nechty a pred 1,5 rokom sa mi presne toto urobilo pod nechtami.Z krvi aj z vyskrabku z pod nechta mi zistili plesen.Pol roka som brala lieky Terbinafin.Tie sa mi dali do kopy,vyrastol novy a po roku keď som skusila urobit nove nechty,opat gel,zacalo ma to okolo lozka svrbiet a v noci o 2 hodine som to davala dole.Mam to uz v tele a nikdy sa toho nezbavim.Neodporucam robit znovu lebo uv lampa ti to len viac podpori a este viac zhorsi.Daj to cele dole a zbrus do maxima tak,aby si neposkodila lôžko nechtu a pokial nemas lieky,namacaj ich v slanej vode alebo do misky jablcny ocot 1÷1 s vodou.Vsetko to musi prec,lebo sa ti to bude pod nechtom len drzat

katrin21
•
3. máj 2024

No ,nenechaj sa uchlacholit, rozhodne to nepokryvaj , este viac odbrusit, kym je zelemy a vidno to,zabinec je stale tam.. moze to byt az psedomonada, to uz nie je potom sranda a zacina tiez nevinne zelenkavo.... urcite preliecit niecim protiplesnovym a nechat odrast

autor
•
4. máj 2024

@katrin21 natieram si to protiplesnovym pripravkom a necham si to odrast budem to sledovat radsej nebudem na to davat novy gel

hugigugin
•
4. máj 2024

To čo Máš na nechte nie je pleseň je to žabinec od vody.Je to zelene urobil to odchlip pod ktory sa dosravala voda . Mala som to za 15rokov nechtov asi 2* opilovalo sa a normalne my urobila nechty. Na ďalšie menenie už bolo ok.

natalila90
•
7. máj 2024

Ďakujem za diskusiu.. akurát riešim to iste, aj keď ja mám len odchlip na akrylovych a rozmýšľam čo s tým spraviť. Nič iné mi zrejme neostáva len utekať do salónu a dať ich dole.