icon

Ako liečiť psoriázu vo vlasoch na hlave?

7. júl 2026

Ahojte. Stretli ste sa niekto s týmto ochorením? Dá sa to dáko liečiť? Zmiznú tie fľaky niekedy? Je to pre mňa dosť znepokojujúce a znižuje mi to sebavedomie ak mám ísť na verejnosť a je to dosť vidieť. Viete mi poradiť?

biba_18
7. júl 2026

keď vieš že máš psoriazu, tak to hádam liečiš, či?

anonym_27303d
7. júl 2026

@anonym_autor injekcie Metotrexát, môj otec to mal vo vlasoch veľmi zlé a po spomínaných injekciách mu raz a navždy zmizla

biba_18
7. júl 2026
@anonym_27303d

@anonym_autor injekcie Metotrexát, môj otec to mal vo vlasoch veľmi zlé a po spomínaných injekciách mu raz a navždy zmizla

@anonym_27303d tak to mal šťastie. môjmu nezmizla 😒

anonym_b0209a
7. júl 2026

Dcéra má liečbu od kožnej lekárky, niekedy je to horšie, niekedy lepšie - používa šamón Vichy DERCOS zelený + má od kožnej zarábané mastičky. Celkom pod kontrolou to má.

anonym_28841a
7. júl 2026

psoriaza sa neda vyliecit, da sa to len udrziavat

akab
7. júl 2026

@anonym_autor máte ju len vo vlasoch?
Kamoška č. 1. si vo vlasoch a tele vyliečila vyluhmi s orechových listov... zostala jej vsak stále pod nechtami. To ma brutal bolestivé.
Kamoške č. 2. vždy pomohli Smrdáky, teraz tie salicilové šampóny.
Mne až biologická liečba. 2 druhy z 3 na reumu mi zaberali aj na psoriázu.
Mne Smrdáky a metotrexat tabletky/injekcie nepomáhali, resp. krátko, lebo mne to spôsobuje hlavne stresujúca práca.

domix147
7. júl 2026

Ahoj ja som sa trápila 17 rokov...od minulého roka si počkám tremfyu bio liečbu a nemám nič...žiadna suchá svrbiaca koža, žiadne prejavy. Vďaka Bohu...lebo som nerobila nič iné len riešila stále fľaky a lupiny. Teraz si konečne môžem umyť vlasy hocičím a nemastneju mi tak...

autor
7. júl 2026
@akab

@anonym_autor máte ju len vo vlasoch?
Kamoška č. 1. si vo vlasoch a tele vyliečila vyluhmi s orechových listov... zostala jej vsak stále pod nechtami. To ma brutal bolestivé.
Kamoške č. 2. vždy pomohli Smrdáky, teraz tie salicilové šampóny.
Mne až biologická liečba. 2 druhy z 3 na reumu mi zaberali aj na psoriázu.
Mne Smrdáky a metotrexat tabletky/injekcie nepomáhali, resp. krátko, lebo mne to spôsobuje hlavne stresujúca práca.

@akab Našťastie len vo vlasoch, už asi druhý rok a skúšal som všeličo. Mne to zasa spôsobil stresujúci vzťah 😂 pomaly každý deň v napätí doobeda v práci a poobede doma. Oba stresujúce faktory sú už odstránené, takže by to mohlo už aj ísť preč. 🙏

anonym_613163
7. júl 2026

Psorku mam cca 23 rokov.
Vo vlasoch nonstop. Ziaden sampon. Vodicka. Krem nic.
Nastastie co osm mala na tele tak to sem-tam sa podari kusok zmiernit.
Najhorsie som mala lakte. A uz sa mi aj na tvari ukazovala ☹ okolo uši to je najhoršie.

anonym_27303d
7. júl 2026

@anonym_autor ešte ma napadlo odkedy užívam CBD kvapky na spanie, tak mi skoro úplne zmizla aj psoriáza na rukách-ja som ju mala len na rukách