Ako myslieť pozitívne počas depresie a úzkostí?
Ako?
Daj sa hospitalizovať. Už si tu toľko krát písala,že sa to nelepší. Inú možnosť nemáš. Ambulantne to zjavne nejde.
V iných linkoch píšu autorky ako sa nudia a to je presne ten začiatok depresii - nevedieť nájsť zmysel života v pozitívnych aktivitách ( nepíšem o depkách z ťažkej životnej situácie: smrť blízkeho, či ťažká choroba ) v začiatkoch pomôže samopsychoanalýza : otázky: prečo mám depku, smútok či ľútosť, tieseň a iné negatívne pocity - čo môžem urobiť, aby som tie pocity zahnala, čo mi urobí aspoň trošku radosť, čo by som chcela robiť , kde by som práve teraz chcela byť , čo mi bráni, že tam nie som atď - len sa neľutovať - musíš mať cieľ a ísť za ním - vieš koľko stvorení potrebuje pomoc - a ty si sedíš doma a ľutuješ sa - útulky, detské domovy, koníkom treba hnoj vyhádzať, učesať ich atď
@mikadooo lenže niekto už dopredu myslí tak, že všetko bude na hovno, načo niečo začať, načo sa vôbec snazit všetko vidí negatívne a to vlastne nastavenie ho ženie do úzkosti, depky.Terapeut učí vidieť aj ten iný pohľad, že sa oplatí niečo vyskúšať, nezostat na jednom mieste čokoľvek len nie stagnovať a zavrieť sa doma.Samozrejme teraz, keď je na tom zle a mení lieky tak to nevie
@lucia851 ty si robila opatrovateľku a to sa Ti páčilo už nepracujes?

Začni návštevou psychológa 🙂