icon

Ako myslieť pozitívne počas depresie a úzkostí?

lucia851
16. jún 2024

Ako?

denkabemommy
16. jún 2024

Začni návštevou psychológa 🙂

zmrzlinka2021
16. jún 2024

@lucia851 liečia sa u psychiatra?

taynee
Odpoveď bola odstránená
luciaruz
16. jún 2024

No hlavne zacat u odbornika. Psychológ, psychiater.

taynee
Odpoveď bola odstránená
koniarova
16. jún 2024

Daj sa hospitalizovať. Už si tu toľko krát písala,že sa to nelepší. Inú možnosť nemáš. Ambulantne to zjavne nejde.

anouschka5
16. jún 2024

V iných linkoch píšu autorky ako sa nudia a to je presne ten začiatok depresii - nevedieť nájsť zmysel života v pozitívnych aktivitách ( nepíšem o depkách z ťažkej životnej situácie: smrť blízkeho, či ťažká choroba ) v začiatkoch pomôže samopsychoanalýza : otázky: prečo mám depku, smútok či ľútosť, tieseň a iné negatívne pocity - čo môžem urobiť, aby som tie pocity zahnala, čo mi urobí aspoň trošku radosť, čo by som chcela robiť , kde by som práve teraz chcela byť , čo mi bráni, že tam nie som atď - len sa neľutovať - musíš mať cieľ a ísť za ním - vieš koľko stvorení potrebuje pomoc - a ty si sedíš doma a ľutuješ sa - útulky, detské domovy, koníkom treba hnoj vyhádzať, učesať ich atď

lucia851
autor
16. jún 2024

@anouschka5 ty tak vieš o mojom 11 ročnom trápení prd

mikadooo
16. jún 2024

@lucia851 a kto ti povedal, že musíš myslieť pozitívne? Lebo to je tá naidiotskejšia rada, akú môžeš dostať, ak máš depresie a úzkosti.

lucia851
autor
16. jún 2024

@mikadooo ja viem že je vtedy sa ani nedá myslieť pozitívne

koniarova
16. jún 2024

@lucia851 prečo sa nedáš hospitalizovať?

luccija
16. jún 2024

@lucia851 prečo Ti stále a opakovane menia lieky?roky to čítam.Si spokojná v manželstve, sama zo sebou, čo robíš celé dni, máš nejaký cieľ?niekde to začať muselo.
Nenavrhovali Ti elektrosoky?Aspoň po hospitalizácii ti bolo lepšie, denný stacionár?

luccija
16. jún 2024

@mikadooo lenže niekto už dopredu myslí tak, že všetko bude na hovno, načo niečo začať, načo sa vôbec snazit všetko vidí negatívne a to vlastne nastavenie ho ženie do úzkosti, depky.Terapeut učí vidieť aj ten iný pohľad, že sa oplatí niečo vyskúšať, nezostat na jednom mieste čokoľvek len nie stagnovať a zavrieť sa doma.Samozrejme teraz, keď je na tom zle a mení lieky tak to nevie
@lucia851 ty si robila opatrovateľku a to sa Ti páčilo už nepracujes?

lucia851
autor
16. jún 2024

@luccija nie nepracujem

taynee
Odpoveď bola odstránená
koniarova
16. jún 2024

@taynee lebo nevládze. Nevládze ani žiť, nie to ešte ráno vstať a ísť do roboty. Je chorá. Depresia je choroba.

taynee
Odpoveď bola odstránená
koniarova
16. jún 2024

@taynee to isté jej stále radím. Hospitalizovať. Komu niet rady ,,,,,

lucia851
autor
17. jún 2024

@taynee lebo kvôli depresii a úzkosťi nevladzem