Ako napraviť hrbenie sa a zaoblené ramená?
Ahojte ako napraviť hrbenie sa a tak zaoblené ramená dopredu? Dá sa s tým niečo vôbec robiť?
fyzioterapeut poradi cviky
@anonym_8c9be5 k fyzio dcéru nedonutim ani keby chcem…
Bez cvicenia a spevnenia svalov potrebnych na spravne drzanie tela s tym sa nic neda urobit.
@anonym_autor koľko má dcéra?
Bez cvicenia a spevnenia svalov potrebnych na spravne drzanie tela s tym sa nic neda urobit.
@anonym_8c9be5 praveže ona cvičí silovo už nejkay ten čas
@anonym_autor koľko má dcéra?
@anonym_4006a2 18.. nakazat jej tomu nemôžem. No trhá mi oči ako sa hrbí
@anonym_autor určite dobrý fyzio, veľmi pomôže, pretože hrbenie má svoje príčiny. Ja napríklad som až vďaka fyzio zistila, že ja mám niektoré problémy z dôvodu hypermobility. Takže aj tvoja dcéra potrebuje vedieť dôvod, lebo môže si síce doma cvičiť nejaké cviky, ale či pomôžu, je otázne. Ak z nejakého dôvodu nechce ísť k fyzio, začni napríklad tým, že nájdeš nejakých na soc.sietach, oni často vysvetľujú rôzne problémy a ukazujú rôzne cviky. Možno zmení názor, keď uvidí, čo robia a že by potrebovala cviky na mieru.
Cvicit chrbat, primarne medzilopatkove svaly (stredny chrbat) a chodit vystreta.
@anonym_4006a2 18.. nakazat jej tomu nemôžem. No trhá mi oči ako sa hrbí
@anonym_autor a hrbí sa ako dlho?
@anonym_autor preco?
Cvicit bez toho, aby vedela ako, moze byt zbytocne a kontraproduktivne. Tazko radit len takto z opisu, ale vo vseobecnosti takito hrbaci maju slabe brusne svalstvo, ochabnute svaly medzi lopatkami a skratene svaly hrudnika. Takze nestaci len posilovat, treba aj strecovat. Treba sa dokonca aj pocas dna co najviac kontrolovat. Velmi dobra je na toto joga. Mam vela klientiek, ktore sa hrbili a casom sa to zlepsilo, sama som sa zvykla hrbit. Dcere to nevadi? Ved to totalne meni cely vzhlad, posobi to velmi nepekne.
@anonym_autor určite dobrý fyzio, veľmi pomôže, pretože hrbenie má svoje príčiny. Ja napríklad som až vďaka fyzio zistila, že ja mám niektoré problémy z dôvodu hypermobility. Takže aj tvoja dcéra potrebuje vedieť dôvod, lebo môže si síce doma cvičiť nejaké cviky, ale či pomôžu, je otázne. Ak z nejakého dôvodu nechce ísť k fyzio, začni napríklad tým, že nájdeš nejakých na soc.sietach, oni často vysvetľujú rôzne problémy a ukazujú rôzne cviky. Možno zmení názor, keď uvidí, čo robia a že by potrebovala cviky na mieru.
@akvi viem že názor nezmení 😕 a donútiť ju nijako nedonútim
@anonym_autor a hrbí sa ako dlho?
@anonym_4006a2 ja som si to všimla viacej posledného pól roka. No náznaky som videla už aj predtým. Vždy jej aj každý hovoril že sa má vystrieť
@kika86 problém s pľúcami, dýchaním, nervovo svalové ochorenia
@ivicatolic je zdravá 🙂
@anonym_autor cvičiť s fyzio. Nie fitko
@aurora33 písala som vysoké že fyzio nieje možné
Ak to nechce zmenit ona sama, ty nic nezmozes. A upozornovat ju, ze "vystri sa", to ju akurat tak demotivuje este viac, viem podla seba.. Hrbim sa od malicka, tie kecy, ze vystri sa, z toho mi bolo kaurat tak do placu alebo som sa zlostila.. Nikto mi nepomohol, vtedy fyzio este nebolo take, ako dnes. Cely zivot som sa tym trapila, pretoze nie, "vystri sa" v mojom pripade nefungovalo. Ani posilnit svaly, bola som vzdy dobre disponovana, aktivne som sportovala, mala som pekac buchiet na bruchu, ale hrbila som sa aj tak.. Az ovela neskor som zistila, ze aj moje hrbenie vyplyva z hypermobility a je to vlastne ulavova pozicia pre mna. U cloveka bez hypermobility drzia chrbticu v spravnej polohe najmä väzy a slachy, svaly len jemne koriguju pohyb. Pri hypermobilite musia svaly makat nonstop na 100 %, aby stabilizovali voľne stavce. Ziadny sval nedokaze pracovat bez prestávky – po case sa unavi, vycerpa a vysype sa do ulavovej polohy. A preto "vystri sa" proste nefunguje, pretoze svaly su unavene a nie je fyzicky mozne sa vystriet. Ja pravidelne cvicim, posilnujem, korigujem nespravne navyky. A aj tak sa mi stane, ze ked mam fyzicky tazsi den, tak poobede, vecer som uz zase zhrbena, pretoze mam unavene svaly..
@anonym_autor ja by som na fyzio tiež nešla🙂 nech sa prihlási na akýkoľvek tanec. Folklór, latino balet cokolvek. Tam sa cvičí pred zrkadlom a treba vyzerat.
Ak to nechce zmenit ona sama, ty nic nezmozes. A upozornovat ju, ze "vystri sa", to ju akurat tak demotivuje este viac, viem podla seba.. Hrbim sa od malicka, tie kecy, ze vystri sa, z toho mi bolo kaurat tak do placu alebo som sa zlostila.. Nikto mi nepomohol, vtedy fyzio este nebolo take, ako dnes. Cely zivot som sa tym trapila, pretoze nie, "vystri sa" v mojom pripade nefungovalo. Ani posilnit svaly, bola som vzdy dobre disponovana, aktivne som sportovala, mala som pekac buchiet na bruchu, ale hrbila som sa aj tak.. Az ovela neskor som zistila, ze aj moje hrbenie vyplyva z hypermobility a je to vlastne ulavova pozicia pre mna. U cloveka bez hypermobility drzia chrbticu v spravnej polohe najmä väzy a slachy, svaly len jemne koriguju pohyb. Pri hypermobilite musia svaly makat nonstop na 100 %, aby stabilizovali voľne stavce. Ziadny sval nedokaze pracovat bez prestávky – po case sa unavi, vycerpa a vysype sa do ulavovej polohy. A preto "vystri sa" proste nefunguje, pretoze svaly su unavene a nie je fyzicky mozne sa vystriet. Ja pravidelne cvicim, posilnujem, korigujem nespravne navyky. A aj tak sa mi stane, ze ked mam fyzicky tazsi den, tak poobede, vecer som uz zase zhrbena, pretoze mam unavene svaly..
@akvi dik, tak toto ma trapi cely zivot a z toho dalsie problemy a nikdy mi nikto neporadil, nevysvetlil, ani ortopedi, ani fyzioterapeuti, ani maseri. Presne, hrbenie je pre mna ulava a od malicka mam s tym problem, hoci som bola aktivne slachovite decko, vzdy bolel chrbat a mam aj predsadeny krk po mame a starkej, cize aj geneticky stavba tela. A hrbi sa aj moj syn. Vystieranie je pre mna vlastne cvicenie a boj a akonahle sa sustredim na nieco (praca, cokolvek), tak vystieranie dovi a co ini povazuju za prirodzene, pre mna je boj s nasledkami - vacsinou ma doseka... ano, je to skarede na pohlad a nikdy sa mi s tym nepodarilo nic spravit, pretoze v 80. rokoch v malom meste to nikto neriesil a v dospelosti sa uz mozem len snazit, ale aj pri najlepsej voli nikdy nevyzeram dobre a "rovno" ako ini bez cvicenia, ktori sa len len dobre narodili. O nejakej hypermobilite som prvykrat pocula v cca 33ke a nic viac k tomu. Ale taky je zivot...
@anonym_autor nemoze jej niekto vysvetlit zdravotne nasledky dlhodobeho hrbenia sa?
Niektore dievcata s velkymi prsiami sa hrbia aby prsia neboli az tak viditelne- nie je to dcerin pripad?
@anonym_autor ja by som na fyzio tiež nešla🙂 nech sa prihlási na akýkoľvek tanec. Folklór, latino balet cokolvek. Tam sa cvičí pred zrkadlom a treba vyzerat.
@zeldia tanec nemá u nej nejaké miesto. Chodieva behať a cvičí silovo.
@anonym_autor nemoze jej niekto vysvetlit zdravotne nasledky dlhodobeho hrbenia sa?
Niektore dievcata s velkymi prsiami sa hrbia aby prsia neboli az tak viditelne- nie je to dcerin pripad?
@anonym_0eb877 vysvetľovalo jej to viac ľudí aj to že to esteticky nevyzerá dobre. Prsia má normálne, ani malé ani obrovské.
@anonym_0eb877 vysvetľovalo jej to viac ľudí aj to že to esteticky nevyzerá dobre. Prsia má normálne, ani malé ani obrovské.
@anonym_autor estetika je maly problem v porovnani s tym co dceru caka ak si nenavratne poskodi chrbticu. To sa naozaj neboji bolesti, obmedzeni, penazi ktore mozno bude musiet minut neskor ked sa rozhodne zdrav problemy riesit?
@zeldia tanec nemá u nej nejaké miesto. Chodieva behať a cvičí silovo.
@anonym_autor tak jej povedz, že ak chce ďalej sólovo cvičiť a nechce zostať na vozíčku, musí ísť k yzioteraeutovi. Čím neskôr začne cvičiť, tým väčšie zmeny na tele a nezvratné zneny. Má 18 rokov už teraz odbíja dvanásta hodina. Pozdravujem.
@anonym_autor tak jej povedz, že ak chce ďalej sólovo cvičiť a nechce zostať na vozíčku, musí ísť k yzioteraeutovi. Čím neskôr začne cvičiť, tým väčšie zmeny na tele a nezvratné zneny. Má 18 rokov už teraz odbíja dvanásta hodina. Pozdravujem.
@anonym_68a9d0 prečo by mala zostať na vozíčku? 😀😀

fyzioterapeut poradi cviky