icon

Ako odstrániť chrastu vo vlasoch?

2. jan 2025

Ahojte,dá sa to ešte odstrániť? Co je to vlastne? Neviem co z tým, Dcérka bude mať 4 roky

Ako odstrániť chrastu vo vlasoch?
pribinak
2. jan 2025

Mliečna chrasta? Na to kúpiš šampón v lekárni

sisska96
2. jan 2025

Alebo psoriáza

pribinak
2. jan 2025

@sisska96 nie, nestraš. To vyzerá dosť inak

3petka
2. jan 2025

toto je ako mliečna chrasta. Treba trošku premastiť a bud jemne nechtom dať dole alebo kefkou vyčesať. Ale ma dosť dlhé vlásky tak nechtom ti to pôjde lepšie.

autor
2. jan 2025

@3petka tu kefu myslíte ten hrebeň na mliečnu chlastu?

autor
2. jan 2025

@sisska96 bože to dúfam nie

3petka
2. jan 2025

môže byť aj to ale ja som to malému vyčesávala takou klasickou kefou na vlásky. No len on mal krátke vlasy a dalo sa to. Tu bude treba asi niečo také ako originál na mliečnu chrastu

gab1sol
2. jan 2025

@sisska96 môže mať pravdu, dcéra má niečo podobné vo vlasoch (z fotky ťažko posúdiť), až po rokoch a mnohých návštevách rôznych kožných ambulancií padlo slovo psoriaza. Ale nie taká bežná, ale neviem, ako sa presne nazýva, ja ju volám “detská psoriaza”, lebo sa vyskytuje u detí…

Autorka, objednaj sa ku kožnej, nech to radšej pozrie… Ak to náhodou nie je mliečna chrasta, zoškrabaním/vyčesaním jej môžu vzniknúť zapalové lozišká.

sisska96
2. jan 2025

@pribinak Je viac variantov, a niektorá vyzerá takto. Ale aj tak sa svet nezrúti. Aj ja mám. Niekedy vyzerá horšie, vtedy si potriem mastičkou čo mám na to, a sú mesiace, keď ani nevidno

pribinak
2. jan 2025

@3petka vycesavat sa už neodporúča, zbytočne to môže podráždiť pokožku
Sú na zo sampony, ktoré tu chrastou pekne zmyju aj bez vycesavania

A nechtami už vôbec nie, co si v jaskyni?

domka222
2. jan 2025

Tiež by som povedala,že mliečna chrasta. Ale dcéra to mala teda žltšie, také mastnejšie. Toto mi príde také suché 🤷‍♀️

lesiiaoldi
2. jan 2025

Aj moja to mala, taktiež 4 roky. Nie až také veľké.. ja som jej na to dala olejik a vycesala som jej to. Ale nie na prvýkrát..Už to nemá.

3petka
2. jan 2025

@pribinak si predstav som. Som asi “stará” škola a kedysi take šanóny ani neexistovali. Moje obe deti to mali a si predstáv že sme sa toho zbavili mastným krémom a tým že som im to buď vycesala alebo väčšie kúsky dala dole nechtom. A nie sú ani zjazveny ani nič podobne.
Ja neviem čo by ste robili keby neboli lekárne plne chémie a takéto fóra. Zdravým rozumom vyriešiť úplne banálnu vec…..

kp7333
2. jan 2025

@3petka aj krem alebo olej je chemia. Ale ten sampon je ovela ucinnejsi, vlastna skusenost.

pribinak
2. jan 2025

@3petka stredovek neskončil stredovek v niektorých ľuďoch stále trvá

3petka
2. jan 2025

@pribinak áno to je pravda hlavne v tom ako sa správajú.

evkamotka
3. jan 2025

Ten babe sampon z linku hore je naozaj veľmi ucinny. Je to mliecna chrasta

senta_sofia
3. jan 2025

Naolejuj, nechaj zmaknut a vyces. Mojim detom sa to tiez dlho robilo takto sezonne. Ten babe sampon nam osobne nefungoval, takze sme to museli riesit ako v stredoveku 😀

domka222
3. jan 2025

V dm dostať aj mustela krém na mliečnu chrastu

lucia55997
3. jan 2025

Sampon babe je nato dobry.. moj syn to mal a zmizlo to..