icon

Ako ovplyvňuje krčná chrbtica psychickú pohodu?

Včera o 08:25

Ahojte. Mam dlhodobo problem s krcnou chrbticou. Chodievam na masáže.
No nikdy by som neverila akú šarapatu vie narobiť a nejde len o bolesť, ale aj o moju psychiku.

Mávam veľmi stuhnute trapezy, dosť casto mi to ide z podlopatiek ku trapezom .. a odtial na boky krku.. niekedy mi tak stuhne ze ani hlavou nepohnem. Mam vysunutu platnicku v krcnej chrbtici. Lenže, sú dni kedy citim až guču v krku, pocit, že mi niekto sedi na hlave a pleciach.. ale posledne dni citim tlak v oblasti nosohltanu.. trva to cca 10 sekund.. az sa niekedy zlaknem ze nemozem dychať. Može to súvisiet s krcou chrbticou ?
Ake problemy vám narobila krčna chrbitca po psychickej stranke ? Čo vas boli ?

anonym_aa01e1
Včera o 08:28

Keď mám náročnejšie obdobie - viac stresu, tak mám vždy problémy s krčnou chrbticou, pomáha mi jedine cvičiť 🙂. Mimo to z bolesti chrbta mám vždy akoby točenie a bolesti hlavy + žalúdok na vode

unicornlady
Včera o 08:37

Mne spôsobuje krčná chrbtica migrény. Hlavne, ak mám hlavu viac dopredu v predklone po dlhší čas (napr. mám nízko notebook položený atd)

autor
Včera o 08:39
@unicornlady

Mne spôsobuje krčná chrbtica migrény. Hlavne, ak mám hlavu viac dopredu v predklone po dlhší čas (napr. mám nízko notebook položený atd)

@unicornlady no to hej.. ja som celozivotna migrenička .. čiže to ano .. len skor som tak, že po tej psychickej stranke co dokaze vsetko spoosobit .. lebo ja si myslim že bud som hypochonder alebo mam inu psychicku diagnozu ..

yvanielka
Včera o 09:11

Dievčatá prepáčte za tie lajky som si všimla že je to nejaké vynovené tak som to chcela skúsiť 😀

anonym_99c15e
Včera o 09:15

@anonym_autor Ahoj, ja mam dlhodobo problemy s krcnou chrbticou, az ma jedneho dna vyplo. Potom mi robili nejake neurologicke vysetrenia a zistili tetaniu. Potom mi to zacalo davat cele zmysel. Pri tetanii ti vznikaju spazmy, takze aj ked pojdes na masaz, tak za 1-2 dni si tam, kde si bola. Takze ja beriem Magnosolv 1x na den a + Milgammu a rozdiel je naozaj citelny.

jana19877
Včera o 09:35

Ja vždy, keď si dám pauzu od cvičenia (nedobrovoľne), tak ma začne bolieť krčná a vždy to ovplyvní celé moje bytie. Takže proste treba cvičiť, cvičiť a cvičiť. 🙂

lanka999
Včera o 09:41

som migrenicka, velmi dobre viem co je to bolest hlavy, trapez, pomohli mi jedine cviky site na mieru od vynikajuceho fyzioterapeuta, cvicim stale ked mam cas 🙂

unicornlady
Včera o 10:02

Ako presne cvičíte?

domcci72
Včera o 10:04

ja taktiež jemné cviky, to som si našla na youtube a ešte aj Revitanerv užívam, to mi lekár odporučil. 🙏

anonym_3c5825
Včera o 12:48

@anonym_autor cely zivot mam migreny s aurou aj bez kedze mavam aj zavraty pri ktorych zvraciam bojim sa . Som neista lebo nikdy neviem co bude zajtra a z toho mam uzkosti. Vela krat ostavam doma lebo rano vstanem KO.. Krcna chrbtica je stuhnuta akokeby mi niekto drzal ruku na zatylku tiez trapezy. Pocas dna akokeby plavam co ma zneistuje pri chodzi. Chodim na masaze iba to mi funguje, a este guajacuran.

autor
Včera o 13:16
@anonym_3c5825

@anonym_autor cely zivot mam migreny s aurou aj bez kedze mavam aj zavraty pri ktorych zvraciam bojim sa . Som neista lebo nikdy neviem co bude zajtra a z toho mam uzkosti. Vela krat ostavam doma lebo rano vstanem KO.. Krcna chrbtica je stuhnuta akokeby mi niekto drzal ruku na zatylku tiez trapezy. Pocas dna akokeby plavam co ma zneistuje pri chodzi. Chodim na masaze iba to mi funguje, a este guajacuran.

@anonym_3c5825 presne to iste... tiez kazdy den guajacuran magnezko a masaže mi velmi pomahaju.. niekedy su dni velmi zle aj po tej psychickej stranke.. tiez zo strachu s otazkou čo ak ...

anonym_3c5825
Včera o 13:24
@anonym_autor

@anonym_3c5825 presne to iste... tiez kazdy den guajacuran magnezko a masaže mi velmi pomahaju.. niekedy su dni velmi zle aj po tej psychickej stranke.. tiez zo strachu s otazkou čo ak ...

@anonym_autor ano mna to psychicky nici . Uz som zvazovala antidepresiva