Ako pomôcť obéznej matke s liečbou?
matka prisla s placom od diabetologicky, ze jej nechce predpisat lieky na chudnutie ani jej cih nedoporuca, matka ma 95 kg a 160 cm, odbornici vedia ze v tomto stadiu obezity, clovek uz sam neschudne menia sa pomery inzulinu, v tele prebieha zapal, drbnutej Plackovej a takymto liek predpisu ale 80 rocnej zene ktora nevie schudnut nie....to ma este 6 liekov na srdce!!! ako dalej postupovat ked chcem aby matku zacali liecit na obezitu, ktoru ako cohorenie ma?
@maciatkolulu kam presne? Bývam v dedine s asi 175 obyvateľmi, prácu mám 20m od domu. Rodičia bývajú o 9 domov od nás.
@maciatkolulu kam do rušného veľkomesta.kde dieťa neveznú do mš iba ako 5ročné, aby bolo treba do vtedy platiť súkromnú mš? Predať dom s veľkým pozemkom a za tú cenu kúpiť meste dieru, ktorú ešte budeme musieť ďalej splácať?
nechcela si tie injekcie pre seba alebo na kseft? lebo neverim ze niekto komu na matke zalezi v tom veku a s chorym srdcom tlaci na to aby jej bol predpisany taky liek s vedlajsimi ucinkami ktory sa ludom v takom
veku uz nepredpisuje
@maciatkolulu koľko ľudí môže bývať v BA(so satelitom )aj prišelcami pol milióna? Porovnanie polmiliónového mesta a s dedinou v BBSK pánu Bohu za chrbtom kde je 175 obyvateľov. To ako porovnanie jabĺk s hruškami. Z toľkých ľudí poznať pár čo sa dožili vyššieho veku to je iba väčšia pravdepodobnosť.
Azda si nemyslíš že tunajší a tamojší majú napr. rovnaký prístup k zdravotnej starostlivosti?
Autorka pokým neboli dostupné injekcie nevadilo vám, že má nadváhu?Ty nemôžeš určovať lekárom čo majú robiť.Najdi diabetológa a informuj sa.

@katica06 no napriklad moja starka, ak sa dozije, tak oslavi v lete 94 rokov. Ano, sama chcela predat byt pred par rokmi a ist do DSS. Covid na nu dolahol, lebo nemohla chodit na prechadzky, niekolko hodin denne sa zvykla prechadzat. Neustale bola v pohybe, cely zivot a tazko pracovala manualne. Rozum ma dobry, uz sice chodi s choditkom teraz, posledny rok a nepocuje. Ale inak do tej 90-ky bola velmi vitalna. Aj druha stara mama, sice stale ju cosi bolelo, aj starkeho, ten sa nikdy nestazoval na ziadnu bolest a manualne makal do posledneho, az ho skolila rakovina. Starka prezila infarkt a vyse 10 rokov po nom este zila a chodila do zahrady a ked sa uz nedalo, tak aspon na dvor po rovinke. Neviem, toto je v genetike a v zivotnom nastaveni.