icon

Ako potvrdiť tetániu bez testov?

era123
24. mar 2024

Ahojte,zistili/potvrdili niekomu tetaniu bez akýkoľvek testov?

gabrm
•
24. mar 2024

@era123
Dobrý večer,bez akýchkoľvek testov asi nikomu nezistili/nepotvrdili tetániu. To ani technicky nie je možné,myslím že žiadny lekár nepotvrdí tetániu tým že sa na vás napr iba pozrie.

gemerka17
•
24. mar 2024

@era123 často krát ju lekár určí na základe príznakov. Vyšetrenie emg ju potvrdí. A áno je dosť bežné, že ju neurologovia diagnostikuju bez vyšetrenia emg.

era123
autor
•
24. mar 2024

@gabrm mne to potvrdili kvôli príznakom lenže pred tým mi povedali ze to mam z chrbtice čítala som ze pri tých tetanickych záchvatov sa dostávajú kŕče lenže ja to nemám mňa len poudierala po rukách nohách a to je všetko

era123
autor
•
24. mar 2024

@gemerka17 mne ani vevysvetlila co to je vobec nič od kedy som vošla do ordinácie tak čistý nezáujem predpísala mi len antidepresiva

gabrm
•
24. mar 2024

@era123
A aké AD vám predpísala? To vám predpísala neurologička?

xylofonka
•
24. mar 2024

Dajte si spraviť test u neurológa, budete to vedieť naisto.

kaya18
•
24. mar 2024

@era123 teoreticky to neurolog vie aj bez pristroja. Pobuchala mi ruky nohy...ruky mi len skakali ako som mala napnute slachy a vsetko. Na test ma aj tak zobrala aj ked rovno povedala ze to je tetania a test nakoniec som ani nezvladla lebo len co mi kazala ten prvy akoze vycerpavajuci dych simulovat tak som do par sekund chytila zachvat ...

nicicka
•
24. mar 2024

Oni to vedia zistiť aj bez špeciálneho vyšetrenia. Mne napríklad prešla po tvári a videla ako sa mi niekde inde niečo zmrastilo alebo miklo. Jednoducho zistila ze moja nervová sústava je viac citlivejšia. K tomu zaklby a kopec iných príznakov a bola som jasna. EMG len potvrdilo

gemerka17
•
24. mar 2024

@era123 neurolog s tetaniou na psychickom podklade neurobí nič. Inak nie je to ani choroba ale syndróm. Je tu toho popisene veľa. Ma to fakt každý druhý. Inak chod k psychiatrovi a následne k psychologovi. To je tvoja liečba. Plus teda magnezium a veľká vola niečo v živote zmeniť, to musíš však sama.

nicicka
•
24. mar 2024

@gemerka17 Presne. Len zistiť co vlastne je treba zmeniť a zmeniť to, trvá aj roky...

neson123
•
24. mar 2024

📌

era123
autor
•
25. mar 2024

@nicicka sú z toho zavrate ?môžem odpadnut pri záchvate?

luccija
•
25. mar 2024

@era123 mozes a nemusíš niekomu ruky vykruca a má zle prejavy niekto len miernejsie.Ja som v najhoršom čase mala len mravencenie okolo pier, tvári, chrbtici a nepokojné nohy.Treba doplniť minerály magnézium a vápnik v odstupe zistí si na webe.

nicicka
•
25. mar 2024

@era123 Sú z toho riadne závrate. Ja som nedopadla ale čítala som príspevky že aj odpadli

era123
autor
•
25. mar 2024

@luccija už 6 deň sa mi dosť ťažko dýcha fakt to je ta tetania? Čítala som ze aj histaminová intolerancia ma rovnaké priznaky alebo ze by astma? Tu v rodine mame už má nebaví chodit po dr a nič poriadne neviem .. pri jednom záchvate mi hneď skončila menštruácia po 1 dní a test mam negatívny tak ja fakt neviem mam z toho už depky..

era123
autor
•
25. mar 2024

@gabrm áno helex

luccija
•
25. mar 2024

@era123 helex nie je AD, ale liek na ukludnenie.
Keď máš problémy s chrbticou choď na masáž možno si stuhnutá.Tazko sa dýcha aj, keď človek v strese to môže byť čokoľvek.Tak uvidíš ako Ti bude dalej.

era123
autor
•
26. mar 2024

@luccija chodila som k ortopedovi na infúzie teraz na rehab.ale žiadne cvicenie nič 3dr ma poslali na cvičenie a oni mi tam robia iba magnet na kríze a raselinu na chrbat že si mám počkať na kontrolu ktorá bude možno v máji lenže od bolesti niesom schopná nic robiť a zas brat vzdy tabletky není tiež dobre

kaya18
•
26. mar 2024

@era123 mne na chrbticu v tomto stave pomohol fyzioterapeut a mala som odporučené od neurologičky mäkké techniky a laser. Masáže mi neodporúčala, lebo mohli podráždiť nervové zakončenia a veru pri prvom sedení u fyzio keď ma aj dákym krémom ponatieral mi teda aj ostalo zle, odvtedy si dával už bacha a klasické mäkké techniky mi pomohli, potom prišli na rad cvičenia pomaly a opatrne.