Ako prebieha diagnostika Meniérovho syndrómu?
Dobry den. Ako, na zaklade coho Vam bola diagnostikovana tato choroba? Ake mate prejavy? Spomenula som doktorovi ze mam akoby bublinu v uchu a zacal mi pisat do diagnozy ze mam meniera. Ja mam " len " zavraty a na odpadnutie. Ale mam to kazdy den. Citala som, ze u Meniera sa striedaju zachvaty zavratov a kludove obdobie. Netrva to vkuse. Dakujem
Ja mavam tiez zavraty (narazove) aleno zvysok dni teraz som zacala mat tocenie hlavy. Netusim co mi je. Aj pamat taka na hovno. 😔
zachvat moze trvat aj par dni vkuse a potom pride to kludove obdobie… ma to mama a pred nedavnom to diagnostikovali mojmu partnerovi, stav zavratov v case diagnostiky trval skoro dva tyzdne vkuse, ako zacal s liecbou postupne sa to upravilo, momentalne lieky neberie citi sa dobre
@adulienka11111 ved aj on to mal kazdy den, skoro dva tyzdne vkuse… po zacati liecby to postupne ustupovalo a zatial je klud… menier je prave o zavratoch a je aj kopa inych ochoreni suvisiacich a vnutornym uchom ktore sa liecia rovnako ako menierov syndrom… ak pochybujes o dg. ktoru stanovil lekar oslov ineho… neurolog, ORL…
Aj od krčnej chrbtice môžeš mať závraty...mne ORL tiež túto diagnózu napísal.plus tinnitus.Ja som mala také stavy,že som niekoľko dní musela ležať v posteli,hlava rovno,lebo ak som čo len centimeter pohla hlavou doboku,tak sa mi všetko začalo krútiť,keď som vstala z postele,tak ma ťahalo na jednu stranu a musela som sa držať stien a nábytku,keď som išla na wc,inak by som padla na zem....
@adulienka11111 Ak ti to diagnostikoval jeden lekár,tak druhý už nemusí,už máš diagnózu predsa určenú. Ja mám poškodené platničky .......od toho mám niekedy závrate a pocit na vracanie....ale hento,že ma ťahá na jednu stranu,to je menier.Vygúgli si na YT Lempertov manéver.
https://profy.sk/blog/zahadny-menierov-syndrom-...
Ja by som šla za fyzioterapeutom,či by ti nepomohol s tým lempertovým manévrom.
@adulienka11111 ja som nebola u neurológa.Neviem,akú bublinu máš v uchu,neviem,čo pod tým myslíš.Ja som ORL opísala svoje stavy,že padám,že mi hučí v uchu...Robil mi vyšetrenie sluchu,to bolo v pohode,poslal ma aj na MRI mozgu,to bolo tiež OK.Ja sa s ním predsa nebudem dohadovať o mojej diagnóze.Ja neviem,o čo ti vlastne ide.Popísala som ti moje symptómy.
@adulienka11111 to padanie na jednu stranu som mala asi 2-3 krát pred mnohými rokmi.....závraty od chrbtice mávam občas,ale ja už dlho chodím k fyzioterapeutovi.Dokonca mi prešlo aj to hučanie v uchu.

@adulienka11111 ja mám meniera striedajú sa mi závraty aj kľudne dní beriem betahistin a torecan