icon

Ako prebieha magnetická rezonancia hlavy?

cucoca
4. feb 2026

Ahojte.Idem prvý krát na MR hlavy...ale mám trocha strach s toho vyšetrenia či mi tam nebude zle.Mam tetaniu a Panické ataky,bojím sa aj tej kontraksnej látky či mi s toho nebude zle.
Môžem povedať že to nechcem aby mi to dávali ?Ako to prebieha a koľko trvá také vyšetrenie.

anonym_f6df6f
4. feb 2026

@cucoca ak je potrebna kontrastna latka, tak nie, nemozes si povedat, ze to tam nechces... bez toho nema zmysel vysetrenie... urcite su ale aj ine alternativy , ako pri malych detoch, s moznostou prispatia, oblbnutia atd... ale naozaj som presvedcena ze to das. moj otec ma panicky strach z lekarov, typ , ked idem v cakarni na wc, musim ho dat niekomu postrazit, lebo by mi utiekol, od stresu nepocuje este viac ako v beznom stave, trepe z cesty, proste stav, ze som ho na prve vysetrenie musela brat na voziku, pretoze by sa zosypal, triaska, dychavicnost ako posledna doba porodna, po ceste domov z nervov vracal ako svadobny pes, proste naozaj nieco velmi zle v zmysle psychickeho prezitia bezneho vysetrenia.... a ct tvare, kde mal zatazovu masku zvladol s mojou podporou , da sa povedat ako pan... verim, ze ked to zvladol moj otec, zvladne to kazdy...

anonym_a2f247
4. feb 2026

Môjmu mužovi nerobila dobre uzavretá MR-tunel, preto chodí ako to on nazýva do UFA(po bokoch je otvorená). Keď ideš s hlavou, budú ti kontrastnu latku pichat do žily, z tej nebýva zle tak ako po tej čo musia vypit napríklad keď idú s črevami.

anonym_eb2ce0
4. feb 2026

Môj muž bol pred týždňom na mri hlavy a nepichali mu kontrastnú latku. Záleží ako rozhodne doktor, aj podľa diagnózy.

martinka17
4. feb 2026

Ak máš takéto problémy, daj si pred vyšetrením niečo silnejšie na ukludnenie. Budeš oťapená a nebude problém.

petracandle
4. feb 2026

@cucoca dievča zlaté, boj sa výsledku a nie nejakého bezbolestného vyšetrenia...a to nemyslím v zlom, ale musíš sa naučiť vydržať, však tam budeš len ležať! Zato výsledok neovplyvníš a snáď budeš v poriadku

anonym_a0c5b6
4. feb 2026

@cucoca no robi to.. uhmuhmuhmuhmuhm bumbumbumbumbum zzzzhhzzzzhhzzzzhhzzzzhh . neboj to zvladnes..

lizatko1009
4. feb 2026

uplne v pohode, ja som sa úplne dobre nastavila (v hlave) a nic strasne to nebude.

anonym_aca8a6
4. feb 2026

keď to dal môj 9 ročný syn, dáš to aj ty👍 držím palce, nech výsledky sú v poriadku ❤

rencina_4
4. feb 2026

brat bol na to a povedal, ze ho najprv "nadrogovali", takze vlastne ani nevnimal, co sa deje, trvalo to nejakych 10 minut mozno, nic strasne. 🙂 to zvladnes, som si ista, ze su aj horsie veci.

ivicatolic
4. feb 2026

@cucoca hodnotím ju kladne, kontrastná látka ťa prijemne zohreje, v tuneli je príjemné svetlo, značnú tam znieť zvuky, mne to prišlo ako bubny a cinkot paličky 🙂, zatvoríš oči a podľa rytmu si " pohmkavas" ....za mňa fajn 🌼🍀🌼🍀👍

cucoca
autor
4. feb 2026
@ivicatolic

@cucoca hodnotím ju kladne, kontrastná látka ťa prijemne zohreje, v tuneli je príjemné svetlo, značnú tam znieť zvuky, mne to prišlo ako bubny a cinkot paličky 🙂, zatvoríš oči a podľa rytmu si " pohmkavas" ....za mňa fajn 🌼🍀🌼🍀👍

@ivicatolic kiežby som to aj ja takto vnímala 🙂

cucoca
autor
4. feb 2026
@rencina_4

brat bol na to a povedal, ze ho najprv "nadrogovali", takze vlastne ani nevnimal, co sa deje, trvalo to nejakych 10 minut mozno, nic strasne. 🙂 to zvladnes, som si ista, ze su aj horsie veci.

@rencina_4 bol na MR hlavy? A prečo ho "nadrogovali"..zle znáša takéto vyšetrenia ?

cucoca
autor
4. feb 2026
@anonym_aca8a6

keď to dal môj 9 ročný syn, dáš to aj ty👍 držím palce, nech výsledky sú v poriadku ❤

@anonym_aca8a6 veď to že aj môj syn na Tom bol keď bol malinký a zvládol to a to tam bol v tom tuneli aj pol hodinu aj viac a ja sa bojím ..ach strachopúd som

ojojoj
4. feb 2026

Ahojte , aký je rozidel alebo podľa čoho lekár rozhoduje či sa dáva kontrastná látka alebo nie ? Ja idem tiež o dva týždne ale bez toho.

anonym_61fc67
4. feb 2026

@cucoca ahoj, bola som na MR hlavy 2x, vždy s kontrastom, bolo to v čase, keď som tiež mávala záchvaty úzkosti a paniky, ale zvládla som to, vyšetrenie trvalo cca 20-30 min. , hučalo to tam poriadne, ale na uši mi dali slúchadlá a tam, kde som bola, mi do nich púšťali Funrádio, takže som počúvala to a nemyslela na to, kde sa práve nachádzam 😉 Skús pár dní pred vyšetrením poctivo užívať magnézium a pridaj aj omega3, prípadne aj B6, pomôže ti to zostať v kľude...

cucoca
autor
4. feb 2026
@anonym_61fc67

@cucoca ahoj, bola som na MR hlavy 2x, vždy s kontrastom, bolo to v čase, keď som tiež mávala záchvaty úzkosti a paniky, ale zvládla som to, vyšetrenie trvalo cca 20-30 min. , hučalo to tam poriadne, ale na uši mi dali slúchadlá a tam, kde som bola, mi do nich púšťali Funrádio, takže som počúvala to a nemyslela na to, kde sa práve nachádzam 😉 Skús pár dní pred vyšetrením poctivo užívať magnézium a pridaj aj omega3, prípadne aj B6, pomôže ti to zostať v kľude...

@anonym_61fc67 už idem zajtra ale skúsim si dať ráno to magnézium

cucoca
autor
4. feb 2026
@anonym_f6df6f

@cucoca ak je potrebna kontrastna latka, tak nie, nemozes si povedat, ze to tam nechces... bez toho nema zmysel vysetrenie... urcite su ale aj ine alternativy , ako pri malych detoch, s moznostou prispatia, oblbnutia atd... ale naozaj som presvedcena ze to das. moj otec ma panicky strach z lekarov, typ , ked idem v cakarni na wc, musim ho dat niekomu postrazit, lebo by mi utiekol, od stresu nepocuje este viac ako v beznom stave, trepe z cesty, proste stav, ze som ho na prve vysetrenie musela brat na voziku, pretoze by sa zosypal, triaska, dychavicnost ako posledna doba porodna, po ceste domov z nervov vracal ako svadobny pes, proste naozaj nieco velmi zle v zmysle psychickeho prezitia bezneho vysetrenia.... a ct tvare, kde mal zatazovu masku zvladol s mojou podporou , da sa povedat ako pan... verim, ze ked to zvladol moj otec, zvladne to kazdy...

@anonym_f6df6f aj keď nepodpíšem súhlas mi to dajú ?

marca12
4. feb 2026

Mne nepichali kontrastnu latku,ale teda skor by som mala obavy zo stiesnenych priestorov. Priviazali mi hlavu,mala som taku klietku na hlave a sup do tunela. Bolo to peklo,ale musis vydrzat ako inak ta vysetria,ked uz si sa tam objednala. Ber to ako vyzvu. Ja som dookola pocitala,aby som odviedla pozornost od toho,kde som. Opakovala som si basnicky,texty piesni. Cokolvek,co ti odvedie pozornost. Neboj,da sa to zvladnut. Horsie je cakanie na vysledky.

anonym_aca8a6
5. feb 2026
@cucoca

@anonym_aca8a6 veď to že aj môj syn na Tom bol keď bol malinký a zvládol to a to tam bol v tom tuneli aj pol hodinu aj viac a ja sa bojím ..ach strachopúd som

@cucoca neboj sa, to zvládneš, hlavu hore❤

anonym_7e06b8
5. feb 2026

Daj vedieť ako si zvládla tiež ma to čaká🙂 držím palce

anonym_f6df6f
5. feb 2026
@cucoca

@anonym_f6df6f aj keď nepodpíšem súhlas mi to dajú ?

@cucoca ked ides k usnemu, tiez podpisujes ze ti nepozrie do usi? asi nie zo srandy tu latku davaju ... nemyslis? respektujem tvoj strach, ale menit postup vopred urceny pred konkretnym vysetrenim, to uz mi pride skutocne mimo

anonym_8ee8ff
5. feb 2026

Bola som na mri a kebyze to bucha trochu tichsie tak zaspim. Normlane relax

cucoca
autor
7. feb 2026
@anonym_7e06b8

Daj vedieť ako si zvládla tiež ma to čaká🙂 držím palce

@anonym_7e06b8 môj strach bol zbytočný..nebolo to vôbec nič hrozne...len ležím 20 min..tie zvuky sú trochu nepríjemné aj to že nesmiem sa vôbec hýbať 20 min ale tak dá sa to vydržať.A tu kontrastnu látku musíme podpísať na dotazníku, takže ja som nesúhlasila takže mi nič nedali