icon

Ako prebieha odstránenie štítnej žľazy?

majus2323
Včera o 17:40

Ahojte , viete mi v skratke povedať ako to prebieha keď vám dávajú von štítnu žľazu? Za predpokladu že nie sú žiadne zdravotné pooperačné komplikácie- ako dlho ste boli na PN , bolesti po operácii? Zaujíma ma asi všetko
Je tu malo toto popísané o Gravesovej basedowovej chorobe, je niekto kto si tým teraz prechádza? Že nereaguje moc na liečbu ?
Za všetky odpovede budem veľmi vďačná!

doriiis
Včera o 17:47

Chorobu nepoznám. Mám vybratu pravú stranu SZ. PN som bola pár týždňov. Bolesti boli také, ako keď ťa poriadne bolí hrdlo. Ja som mala aj drenaz prvé dva dni a teda prvý deň bol masaker pre mňa, lebo som vracala po narkoze. Potom ma už len svrbela rana

anonym_a653e1
Včera o 17:57

Bola som pred 4 rokmi, 5 dni v nemocnici PN asi mesiac, kedze sa mi tocila hlava pokial mi nastavili lieky, inak kontrola raz za polroka, beriem euthyrox

majus2323
autor
Včera o 17:58
@anonym_a653e1

Bola som pred 4 rokmi, 5 dni v nemocnici PN asi mesiac, kedze sa mi tocila hlava pokial mi nastavili lieky, inak kontrola raz za polroka, beriem euthyrox

@anonym_a653e1 a ako sa vám žije bez ? Lebo tatino už tiež nemá, ale teda potí sa stále ... Nepríde mi ok ale on mal aj pooperačné problémy , tak preto chcem vedieť ako je to bez nich

anonym_a653e1
Včera o 18:00
@majus2323

@anonym_a653e1 a ako sa vám žije bez ? Lebo tatino už tiež nemá, ale teda potí sa stále ... Nepríde mi ok ale on mal aj pooperačné problémy , tak preto chcem vedieť ako je to bez nich

@majus2323 ja uplne v pohode nijake problemy nepocitujem

gondyo
Včera o 19:12

Ja mám vyoperovanú komplet celú,žiadne bolesti,komplikácie,rana sa pekne hojila,po týždni,dvoch som bola vyberať stehy,6 týždňov som nesmela dvihať nič ťažké,namáhať sa,vešať záclony a podobné veci..asi pol roka som bola bez liečby,potom ako mi nastavili lieky fajn..schudla som,zrýchlil sa mi metabolizmus,predtým som jedla veľmi málo...

bonnie_clide
Včera o 19:47

Ja mam cca pol roka vonku pravu stranu stitnej zlazy. PN som bola cca 3 tyzdne. Bolesti len po operacii ako silnejsia bolest hrdla. Kontrolovali mi stale funkciu hlasiviek, nastastie bolo vsetko v poriadku. Trosku horsie som zvladala narkozu, po prebudeni som vracala. Ale inak vsetko ok, hospitalizovana som bola 3 noci.

anonym_c06c22
Včera o 20:08
@majus2323

@majus2323 ja mam Gravesa, od druheho porodu. Ale s tym, ze mne liecba zabrala do 9 mesiavov od zistenia choroby alebo nasledneho dalsieho ataku az tak, ze mi klesli protilatky na normu a nemam ani velku tu zlazu. Mne sa to skludnilo a kym som neporodila tretie dieta, bolo vsetko ok. Mne sa to spusta vzdy po porode. Caka ma ten atak 4.x, cakam piate babatko. Teraz som uplne ok.
Operovat ma chceli uz 3x, nastastie nebolo treba. Ale je to nevyspytatelna choroba.
Svokra nemala Gravesa, ale uzly, a robili jejtake veci, ako keby Gravesa mala, sla na mini invazivny zakrok do BB, ani jazvu jej nevidno, bola uz na dochodku, ale tych 6 tyzdnov bola ako keby na tej PN, musela mat hlasovy klud a mala potom problem s hlasom, nervy mala ok, ale chodila na nejake hlasove rehabilitacie na ORL. Berie Euthyrox a citi sa dobre. Ona ani betablokatory na srdce brat nemohla kvoli pulzu, lebo ma astmu a tam sa nesmu, a hoci biopsiu mala.dobru, lekar navrhol radsej ju dat von, aby nahodpu sa to nezvrhlo. Suhlasila ama pokoj. Naozaj je ok.
Takze mozno aj mna to caka. Uvidim, co bude po tomto porode.

anonym_9798de
Včera o 20:10
@anonym_c06c22

@majus2323 ja mam Gravesa, od druheho porodu. Ale s tym, ze mne liecba zabrala do 9 mesiavov od zistenia choroby alebo nasledneho dalsieho ataku az tak, ze mi klesli protilatky na normu a nemam ani velku tu zlazu. Mne sa to skludnilo a kym som neporodila tretie dieta, bolo vsetko ok. Mne sa to spusta vzdy po porode. Caka ma ten atak 4.x, cakam piate babatko. Teraz som uplne ok.
Operovat ma chceli uz 3x, nastastie nebolo treba. Ale je to nevyspytatelna choroba.
Svokra nemala Gravesa, ale uzly, a robili jejtake veci, ako keby Gravesa mala, sla na mini invazivny zakrok do BB, ani jazvu jej nevidno, bola uz na dochodku, ale tych 6 tyzdnov bola ako keby na tej PN, musela mat hlasovy klud a mala potom problem s hlasom, nervy mala ok, ale chodila na nejake hlasove rehabilitacie na ORL. Berie Euthyrox a citi sa dobre. Ona ani betablokatory na srdce brat nemohla kvoli pulzu, lebo ma astmu a tam sa nesmu, a hoci biopsiu mala.dobru, lekar navrhol radsej ju dat von, aby nahodpu sa to nezvrhlo. Suhlasila ama pokoj. Naozaj je ok.
Takze mozno aj mna to caka. Uvidim, co bude po tomto porode.

@anonym_c06c22 no práve to mám aj ja po pôrode , nereagujem na liečbu mám protilátky ešte vyššie ako keď som prišla. Liečim sa ale krátko 3 mesiace no najradšej by som si ju šla dať vyoperovať hneď ráno. Hrozne mi je...

sebulinko1
Dnes o 11:05

Prosím vas a zmenil sa vam nejak metabolizmus, priberanie? Ja mam uzol, rastie a dr mi chcel vziat pol šž a neviem, co očakávať

anonym_9798de
Dnes o 11:26
@sebulinko1

Prosím vas a zmenil sa vam nejak metabolizmus, priberanie? Ja mam uzol, rastie a dr mi chcel vziat pol šž a neviem, co očakávať

@sebulinko1 tak ja mám hyper funkciu ja by som mala chudnúť ale tým že mám malé dieťa = oddych 0 tak tie pocity hladu ma nútia jesť ... Teraz som schudla pár kíl ale inak celý metabolizmus mám rozhádzany....

sebulinko1
Dnes o 19:30
@anonym_9798de

@sebulinko1 tak ja mám hyper funkciu ja by som mala chudnúť ale tým že mám malé dieťa = oddych 0 tak tie pocity hladu ma nútia jesť ... Teraz som schudla pár kíl ale inak celý metabolizmus mám rozhádzany....

@anonym_9798de och, tohto sa obávam. Ja mam rada sport, starám sa o seba, cvicim a mam obavy, ze toto mi vsetko pokazí