icon

Ako prebieha ošetrenie zapáleného nervu v zube?

28. máj 2024

Čaute viete mi povedať ako vám riešil zubár takýto problém? A je ošetrenie bolestivé? Mám starú 10ročnú plombu a zub sa ozval,volala som že sa objednám a zahlásil že to bude asi zapálený nerv a dal termín buduci tyzden. Nikdy mi nič takéto nerobili tak neviem čo čakat, ďakujem

gemerka17
•
28. máj 2024

Vola sa to ošetrenie korenovych kanalikov. Je tu o tom napísané velmi veľa. Odporúčam to riešiť u odborníka a spraviť ošetrenie kvalitne, nech to nemusíš dať robiť znova alebo o zub prísť.

autor
•
28. máj 2024

@gemerka17 áno čitala som že zápal nervov by mala byt neskutočna bolesť, ja mam len taku jemnu preto neviem ci sa jedna o tie nervy, mozno by stacilo preplombovat, no som zvedava co povie doktor

gemerka17
•
28. máj 2024

Lekar musí urobiť RTG, tam uvidí kde kaz pokracuje. Je veľmi pravdepodobné, že o ten týždeň budeš mat neskutočne bolesti aj ty. Ono to veľmi rýchlo postupuje.

autor
•
28. máj 2024

@gemerka17 a ty si tym presla? Ked ano tak bolelo to?

ewell13
•
28. máj 2024

Našim pacientom často odumrel zub, vez toho aby o tom vedeli. Bez predošliej bolesti. Takže nieje pravidlo že zub ktorý oduniera musí bolieť.
A endodoncia nebolí, rieši sa anestézou.

gemerka17
•
28. máj 2024

Pri ošetrení dostaneš injekciu a je bezbolestne. Len si precitaj ako také ošetrenie ma vyzerať. Každý týždeň je tu príspevok co tu niekto narieka, že ošetrenie bolo neúspešne, keď ho nedali urobiť odbornikovi.

rozculena
•
28. máj 2024

mňa bolel len jeden zub,ostatné nie.