Ako prebieha vyšetrenie u psychiatra?
Ahojte, viete mi prosim povedat, co mozem ocakavst?
Aké mas pocity, co uzivas, ci rozmyslas o samovrazde
Budete sa rozprávať, o tom čo ťa trápi, ako prežívaš dni, ako spíš, čo ťa tam privádza. Bude sa pýtať na tvoju rodinu a ochorenia - rodinnná anamnéza - a tvoja anamnéza, čím trpíš, a aké ochorenia máš. Prvé vyšetrenie trvá do 60 min.
@anonym_1b2c59 prosím ťa a keď niesom absolútne komunikatívny typ, radšej len odpovedám na otázky, bude sa mi prispôsobovať? Lebo keď mi niekto povie že mám niečo povedať napr o sebe a ako sa cítim tak nič nepoviem, alebo len že som ok.
@anonym_1b2c59 prosím ťa a keď niesom absolútne komunikatívny typ, radšej len odpovedám na otázky, bude sa mi prispôsobovať? Lebo keď mi niekto povie že mám niečo povedať napr o sebe a ako sa cítim tak nič nepoviem, alebo len že som ok.
@anonym_9893d6 bude sa ťa pýtať, tam chodia aj ľudia, čo nepovedia pol slova. Aj to je odpoveď. Psychiater je odborník, všíma si verbálnu a neverbálnu komunikáciu, oblečenie, čistotu, očný kontakt, tiky, tras rúk, postoj, všetko. A samozrejme vychádza z anamnézy.
Ahoj, ja som bola asi pred 2 mesiacmi a všetko sa ma vypytoval. Vždy položil otázku napríklad kde som chodila do školy aké som mala detstvo, aké mám vzťahy s rodinou, či mám nejaký vzťah, čo sa stalo v živote, či niekto ma nejaké choroby (aj nie psychické). Položil mi dosť veľa otázok. A na konci sa ma len opýtal, že prečo si myslím že sa tak cítim ako sa cítim. A potom mi on povedal, že čo si on myslí. Ja som mala veľmi dobrú skúsenosť s lekárom v Galante v nemocnici.
Popyta sa ta na anamnezu a potom preco si prisla. Povies to vlastnymi slovami a on sa aj dopyta. Potom ti povie co navrhuje, co ti asi je a ako sa to da riesit. Drzim palce.

Budete sa rozprávať, o tom čo ťa trápi, ako prežívaš dni, ako spíš, čo ťa tam privádza. Bude sa pýtať na tvoju rodinu a ochorenia - rodinnná anamnéza - a tvoja anamnéza, čím trpíš, a aké ochorenia máš. Prvé vyšetrenie trvá do 60 min.