Ako prebiehajú ovčie kiahne v dospelosti?
Ahojte, ako u vas prebehli ovcie kiahne ak ste ich dostali v dospelosti po 40ke? Vsade citam, ze su tam rizika zapalu mozgu, pluc, atd. Dakujem
@anonym_autor kmotor sa dostal do nemocnice, bolo to s ním dosť zlé
@anonym_autor ja som mala po 40 ke. Mala som horúčku. Ale nebolo to niečo čo sa nedá vydržať. Horúčka, nevoľnosť a vyrážky.
@anonym_autor Mala som v 41 a nic strasne to nebolo, ale u kazdeho to ma iny priebeh.
@anonym_autor mala som ich s deťmi po 40 a prežila som to v pohode bez problémov.
Daj sa zaočkovať, neriskuj. Kiahne sa môžu dosť škaredo skomplikovať.
Zápal mozgových blán a podobne hrozia ako komplikácia aj u detí, ale čo som ja čítala, dosť zlý priebeh mávajú dospelí muži. Priateľ sa dal zaočkovať a malú chcem dať zaočkovať tiež, ja som kiahne prekonala.
Muz ich dostal od syna v 30-tke. Syn len par beznych vyrazok a slabucka teplota. Muz ovela horsi priebeh, tyzden 40-tky teploty. Takze ak by som bola dospela osoba, ktora kiahne neprekonala, bezala by som sa dat ockovat. Planujem dat ockovat aj mladsieho syna, nebudem cakat, kedy ich dostane.
Muz ich dostal od syna v 30-tke. Syn len par beznych vyrazok a slabucka teplota. Muz ovela horsi priebeh, tyzden 40-tky teploty. Takze ak by som bola dospela osoba, ktora kiahne neprekonala, bezala by som sa dat ockovat. Planujem dat ockovat aj mladsieho syna, nebudem cakat, kedy ich dostane.
@andrea_82 preco nechcete, aby prekonanim ziskal celozivotnu imunitu🙈
@anonym_autor ja som mala v 28 rokoch a dostala som ich od 33 ročnej sestry a ona od 4 ročného synčeka, ktorý to doniesol zo škôlky. Mala som vysoké teploty 39,8. Stále som sa potila, pľuzgieriky som mala aj na tvári, po dvoch mi ostali jamky, keďže som posúchla v spánku hlavu o vankúš. Preto, ak máš na tvári, dávaj na seba pozor.
@andrea_82 preco nechcete, aby prekonanim ziskal celozivotnu imunitu🙈
@anonym_c59d5e 🙈 ved ockovanim tiez ziska celozivotnu imunitu. Verim lekarke, ktora nam to odporuca a nemusim svoje rozhodnutie obhajovat pre nikym na konovi. Naco nechat dieta zbytocne trpiet chorobou?
@anonym_c59d5e 🙈 ved ockovanim tiez ziska celozivotnu imunitu. Verim lekarke, ktora nam to odporuca a nemusim svoje rozhodnutie obhajovat pre nikym na konovi. Naco nechat dieta zbytocne trpiet chorobou?
@andrea_82 oxkovanie chrani tak na 96% cca
Ak dostane tak zase v slabuckom priebehu co je super
Znamy to dostal v 35, skoncil v nemocnici , dostaval sa z toho velmi dlho a mal tazky priebeh a to je sportovec, vsade svaly, dobra natura, ani chripku nemava ci nadchu a toto ho vyradilo uplne, snad 3mesiace bol mimo, slabucky ako muska, za pol rok sa az dostal vobec do fitka
Mala som minulý rok s deťmi. Všeobecne u mňa boli príznaky ako chrípka. Par dni celkom vysoká horúčka, bolesti hlavy, slabosť. Vyrážky som mala všade. Najhoršie bolo, že mňa skôr pálili ako svrbeli. Po 4 -5 dňoch už relatívne ok. Len som čakala kedy opadnu chrasty. Ostala mi 1 jazva.
Ja som dostala od detí v 30tke. V pohode, dva dni taky jemný chrípkový stav, 5 dní som bola vyhadzana. Po týždni som bola úplne ok, zostala mi jedna jazvicka
@andrea_82 neverim. Mozno na par rokov, ak vobec.. a potom mozno v dospelosti nakazi tehu zenu..

@anonym_autor mala som v 35 ke..prezila som na dihiadene aby som mohla spat..to svrbenie boli strasne . Myslela som ze sa po stene vyskriabem.