icon

Ako prebiehajú ovčie kiahne v dospelosti?

6. apr 2026

Ahojte, ako u vas prebehli ovcie kiahne ak ste ich dostali v dospelosti po 40ke? Vsade citam, ze su tam rizika zapalu mozgu, pluc, atd. Dakujem

slavomira236
6. apr 2026

@anonym_autor mala som v 35 ke..prezila som na dihiadene aby som mohla spat..to svrbenie boli strasne . Myslela som ze sa po stene vyskriabem.

anonym_1445eb
6. apr 2026

@anonym_autor kmotor sa dostal do nemocnice, bolo to s ním dosť zlé

iveta7677
6. apr 2026

@anonym_autor ja som mala po 40 ke. Mala som horúčku. Ale nebolo to niečo čo sa nedá vydržať. Horúčka, nevoľnosť a vyrážky.

pannama1
6. apr 2026

to som aj ja citala, ale myslim, ze to zalezi vzdy od organizmu a odolnosti.

beata_k
6. apr 2026

@anonym_autor Existuje ockovanie.

dskjhfdlkdjhl
6. apr 2026

@anonym_autor Mala som v 41 a nic strasne to nebolo, ale u kazdeho to ma iny priebeh.

hemisasi
6. apr 2026

@anonym_autor mala som ich s deťmi po 40 a prežila som to v pohode bez problémov.

anonym_c2394f
6. apr 2026

Daj sa zaočkovať, neriskuj. Kiahne sa môžu dosť škaredo skomplikovať.

jazula
6. apr 2026

Zápal mozgových blán a podobne hrozia ako komplikácia aj u detí, ale čo som ja čítala, dosť zlý priebeh mávajú dospelí muži. Priateľ sa dal zaočkovať a malú chcem dať zaočkovať tiež, ja som kiahne prekonala.

andrea_82
6. apr 2026

Muz ich dostal od syna v 30-tke. Syn len par beznych vyrazok a slabucka teplota. Muz ovela horsi priebeh, tyzden 40-tky teploty. Takze ak by som bola dospela osoba, ktora kiahne neprekonala, bezala by som sa dat ockovat. Planujem dat ockovat aj mladsieho syna, nebudem cakat, kedy ich dostane.

anonym_c59d5e
6. apr 2026
@andrea_82

Muz ich dostal od syna v 30-tke. Syn len par beznych vyrazok a slabucka teplota. Muz ovela horsi priebeh, tyzden 40-tky teploty. Takze ak by som bola dospela osoba, ktora kiahne neprekonala, bezala by som sa dat ockovat. Planujem dat ockovat aj mladsieho syna, nebudem cakat, kedy ich dostane.

@andrea_82 preco nechcete, aby prekonanim ziskal celozivotnu imunitu🙈

margotka17
6. apr 2026

@anonym_autor ja som mala v 28 rokoch a dostala som ich od 33 ročnej sestry a ona od 4 ročného synčeka, ktorý to doniesol zo škôlky. Mala som vysoké teploty 39,8. Stále som sa potila, pľuzgieriky som mala aj na tvári, po dvoch mi ostali jamky, keďže som posúchla v spánku hlavu o vankúš. Preto, ak máš na tvári, dávaj na seba pozor.

beata_k
7. apr 2026
@anonym_c59d5e

@anonym_c59d5e Lebo sme sa prehupli do 21. storocia a ide to aj jednoduchsie

andrea_82
7. apr 2026
@anonym_c59d5e

@anonym_c59d5e 🙈 ved ockovanim tiez ziska celozivotnu imunitu. Verim lekarke, ktora nam to odporuca a nemusim svoje rozhodnutie obhajovat pre nikym na konovi. Naco nechat dieta zbytocne trpiet chorobou?

anonym_55168c
7. apr 2026
@andrea_82

@anonym_c59d5e 🙈 ved ockovanim tiez ziska celozivotnu imunitu. Verim lekarke, ktora nam to odporuca a nemusim svoje rozhodnutie obhajovat pre nikym na konovi. Naco nechat dieta zbytocne trpiet chorobou?

@andrea_82 oxkovanie chrani tak na 96% cca
Ak dostane tak zase v slabuckom priebehu co je super
Znamy to dostal v 35, skoncil v nemocnici , dostaval sa z toho velmi dlho a mal tazky priebeh a to je sportovec, vsade svaly, dobra natura, ani chripku nemava ci nadchu a toto ho vyradilo uplne, snad 3mesiace bol mimo, slabucky ako muska, za pol rok sa az dostal vobec do fitka

lucia147852
7. apr 2026

Mala som minulý rok s deťmi. Všeobecne u mňa boli príznaky ako chrípka. Par dni celkom vysoká horúčka, bolesti hlavy, slabosť. Vyrážky som mala všade. Najhoršie bolo, že mňa skôr pálili ako svrbeli. Po 4 -5 dňoch už relatívne ok. Len som čakala kedy opadnu chrasty. Ostala mi 1 jazva.

tilly
7. apr 2026

Ja som dostala od detí v 30tke. V pohode, dva dni taky jemný chrípkový stav, 5 dní som bola vyhadzana. Po týždni som bola úplne ok, zostala mi jedna jazvicka

anonym_c59d5e
7. apr 2026
@andrea_82

@andrea_82 neverim. Mozno na par rokov, ak vobec.. a potom mozno v dospelosti nakazi tehu zenu..

andrea_82
8. apr 2026
@anonym_c59d5e

@andrea_82 neverim. Mozno na par rokov, ak vobec.. a potom mozno v dospelosti nakazi tehu zenu..

@anonym_c59d5e to je tvoj problem, ze neveris 🤷‍♀️