Ako prejsť k novému všeobecnému lekárovi?
Ahojte chcela by som odísť od mojej všeobecnej lekárky a ísť k novej. Vedeli by ste mi poradiť ako to vyriešiť ako to prebieha? Ďakujem za rady
@anonym_autor Ísť sa zahlásiť k novej lekárke. Ona si vyžiada tvoju kartu od starej lekárky, resp. ti povie čo ďalej.
Zmena je ale vždy len k 1.-mu v mesiaci.
Pojdes k novej co ta vezme, kde podpises zmluvu. Nasledne po spravnosti a legalne by si to mali lekari medzi sebou vyriesit prenos karty ale v drvivej vacsine pripadov ty budes musiet zaniest kartu od stareho lekara k novej.
@anonym_autor najprv si musíš nájsť nového lekára,ktorý ťa vezme do obvodu.
Potom povieš starému,že končíš,odhlási ťa v systéme,potom sa vrátiš k novému,on skontroluje,či si odhlásená u staréhe a podpíšeš zmluvu.Starý mi kartu dal,teda sestrička,doktora to absolútne nezaujímalo.
Takto to bolo naposledy.
Predtým pri zmene som starému nepovedala nič,nový išiel k starému s papiermi a vybavil to-ordinácie mali vedľa seba.
@anonym_autor Ísť sa zahlásiť k novej lekárke. Ona si vyžiada tvoju kartu od starej lekárky, resp. ti povie čo ďalej.
Zmena je ale vždy len k 1.-mu v mesiaci.
@anonym_4a082a blobost. zmena plati od podpisania novej dohody
@anonym_4a082a blobost. zmena plati od podpisania novej dohody
@anonym_08b51a Blbosť.
Zmena je vždy k 1, v mesiaci nasledujúcom po podpise dohody s novým lekárom
Ja som prisla rovno z kartou k lekarovi, podpsiala dohodu a hned aj bola v ten den osetrena. Neinformovala som stareho lekara ani nic. Oni si to uz doriesili medzi sebou. Takto som to riesila 3x.
Podľa zákona o poskytovaní zdravotnej starostlivosti - nájdeš so nového lekára ktorý ťa ochotne prevezme do svojej starostlivosti, teda prijíma nových pacientov.
Lekár príslušný podľa rajonu ťa zobrať musí, iní nie, záleží od naplnenosti jeho kapacity. U nového lekára podpíšeš zmluvu a len on môže a má právo vyžiadať si kompletnú zdravotnú dokumentáciu od predošlého. Ako to tí dvaja zorganizujú, je ich vec. Buď poštou alebo kuriérom, na podpis.
To že to robia a poveria pacientov vieme že sa robí, ale nie je to legálne. Zarábaju si na prúser.

Pojdes k novemu lekarovi podpisat zmluvu o poskytovani zdravotnej starostlivosti a oni ti povedia, ci so starym lekarom vybavia vsetko alebo mas od stareho doniest dokumentaciu. Stary ti nie je povinny vydat kartu ale ma povinnost vydat vypis z karty, za ktory moze ziadat poplatok.