icon

Ako prekonať strach z mŕtvych operených vtákov

10. jan 2024

Baby prosím bez výsmechu , pre mňa to nie je vôbec ľahké ..
Bojím sa od detstva peria, proste mám z toho strach, z mŕtvych vtákov aj tých živých(ale to je o dosť lepšie ) ..ja sa bojím toho peria, je mi na odpadnutie, zle mi je, chce sa mi vracať..zvládam zoo s deťmi chodíme kade tade , tak zas si to nepredstavujte tak ,že zbadám holuba na ulici , a začnem jacat na celú ulicu..
Mali sme papagája , veľkého , tak bolo aj veľké perie, keď sme sa dozvedeli ze má smrtelnu chorobu som ju veľa nosila na rukách, veľa som ju pestovala, roznasala po dome ,ako kočka mladé..oblieval má studený pot, zle mi z toho bolo ,ale povedala som si ,že treba ,je chorá..desila som sa a pripravovala na to že ,príde deň keď zomrie a bude to mŕtve perie, ktorého sa je neskutočne bojím ..nakoniec mi zomrela na rukách , už sú to tri roky a ešte som sa z toho šoku nedostala..
Teraz k môjmu problému..moja mama (asi sa pomiatla alebo čo) ,chce aby som je prišla ošklbat sliepky, že už som není malé decko ,že už som dospelá žena s deťmi ..ja mám nočné mory z toho , ja to nedokážem proste..ja som vegánka 30 rokov , pripravujem rodine mäso , lebo nie sú povinný držať moju stravu, ale rešpektuje aj manžel a keď vari ,vari dvojmo.
Čo by ste robili ? Akoby ste sa zachovali, je to mama , má svoj vek , nemá už toľko energie na to ,ale na druhej strane toto je fóbia ako každá iná si myslím..

Strana
z2
vanilkovazmrzka
10. jan 2024

Ja som sa na tu nenavis pytala preto, ze ci sa ti to perie nespaja s babkou, ale fakt nemyslim, ze to bol dovod, preco ta nemala rada… niektori ludia su proste taki. Zli. Daju to druhym pocitit… a ty si z toho potom nesies traumu cely zivot a ani o tom nevies.

No kazdopadne vyser sa na sklbanie sliepok. Nie si povinna to robit a nik ta nemoze donutit. Ked sa mas rada ty sama, tak to slusne odmietnes.

ibatanecnica
10. jan 2024

@simca06022011 ja mám teda iba 5 árovú záhradu , nie pri dome, nesadíme na celej ploche ale poviem ti, že každým rokom zmenšujeme plochu na ktorú sadíme. Ja nevidím zmysel v tom, aby som v kuse okopávala. Radšej pôjdem niekam na výlet. A pokiaľ niekto sadí, tak neverím, že záhrada nestojí žiadny čas, burina rastie stále, kto pestuje, musí polievať, okopať, burina, obrať, spracovať. Ak máš iba trávniček tak to beriem, pokosí sa, poleiva sa aj samé .

doris11
10. jan 2024

Ja sa nebránim ničomu, mame veľa sliepok, kacky, husy apod .. kľudne ju vykucham ale vzdy ju musí ošklbať niekto iný 😀 ten smrad a celkovo to skubanie nedávam 😂
Normálne jej povedz že to robiť nebudeš že je ti z toho zle, niesi jediná 😀

simca06022011
10. jan 2024

@ibatanecnica a ešte v minulosti naozaj ak nevypestovali nemali. Dnešné supermarkety neboli🙂
Ale s tým voľným časom je to presne tak, aj voľný čas aj životný štýl, iná práca... atd

Mimochodom neokopavam a záhrada si rastie🙂 5arov nemám samozrejme ale aj tak mi napr rodicia nadávajú v kuse ze sme ako laznici :D co nechápem celkom lebo obaja majú záhrady tiež.. vypestujem len to co zjeme, plus ovocné stromy, vinic mame. Mali sme TIR sliepky, ešte mame husi a také "spolocne" ovce a kozy ale to nie u nás na dvore samozrjeme.🙂 chlapa.bavi ai vyrábať víno, ja si č lete pozavaram :D my sme s tým ôk. Ale keď to mam ja nepozerám divne na kamošky co nie.. aj kwd mi príde divne napr ak.niektorá ide zavarat, napr.karfiol z tesca :D

simca06022011
10. jan 2024

Inak.autorka ja mam zvery, ja napr neznesiem zabíjačka väčších zvierat, takú ovcu a pod. Proste odchádzam... od doby co som videla zabíjačka prasiatka som veru klobásy a pod špeciality do úst nedala.

ibatanecnica
10. jan 2024

@simca06022011 ja tiež zaváram karfiol z tesca, pretože u nás sa tomu nedarí a ja odmietam používať chémiu. to si rovno môžem taký kúpiť. TAkže čo sa u nás neurodí to ani nepestujem.

autor
10. jan 2024

@simca06022011 ja som vegánka, čiže ja nedám nič také, a zabíjačiek sa nezúčastňujem vôbec ...ničoho takého, môj muž chcel jeden čas 4 sliepky chovať na vajcia, nezabili by sa , normálne by žili ,ale usúdil že toto nie je cesta,pre mňa ..my máme veľa zvierat, momentálne 6psov , rybky,

h2
10. jan 2024

Ty máš fóbiu z peria a celkovo z vtákov, ale chovala si doma veľkého papagája? 🤔

autor
10. jan 2024

@h2 áno 🙈 ja sa bojím ,strašné ,ja som sa s ňou nejak nehrala ,to bol mužov vták ( áno blbo napísané😅)..on kŕmil, rozprával sa , hral sa..naraz veľmi ochorela , muz chodil do práce, bolo ju treba voziť k zverolekarovi, na injekcie, musela som sa zaťať,teda nemusela ,nenútil ma nik, ale nedovolila som aby zomrela kvôli mne ..zverolekár povedal že to nedá a nakolko je spoločenská potrebuje blízkosť človeka ..tak som ju nosila na rukách, spala na mne ,až zaspala ..doteraz som z toho mimo , zle mi bývalo, nespavala som

h2
10. jan 2024

"mužov vták" 🤣

candii
10. jan 2024

No ja nemám fóbiu z peria ale sklbat sliepky by som určite nešla 🫣

komplikovana
10. jan 2024

Urcite by som nesla sklbat sliepky s fobiou. Kto nezazil, nepochopi. Si dospela, povedz mame, ze to nepojde.

koniarova
11. jan 2024

Ozaj je toto pravda? To dospelá žena nevie mamu poslať slušne do prdele?

Strana
z2