Ako prekonať stres z lekárskeho vyšetrenia?
Ahojte, zajtra ma čaká sono brucha, už dlhší čas ma bolí pod pravým rebrom a bojím sa, čo to môže byť, celkovo nemocnice a takéto vyšetrenia neznášam, už mám z toho stres celý deň, čo vám pomáha proti takýmto stresom?
@anonym_autor Bojis sa vysetrenia alebo toho co najdu? Lebo vystrenie je uplne bezbolestne. Prakticky tam len polezis na chrbte alebo na boku.
Keď sa bojíš takéhoto banálneho vyšetrenia mala by si navštíviť psychiatra. To nie je v poriadku.
@anonym_autor Sono neboli, skor moze na niektorych miestach zasteklit, ak si stekliva. No ak sa bojis co budes mat pod pravym rebrom, tak pokial mas nejake problemy moze byt zlcnik, to je taky najväcsi predpoklad pokial si mala pecenove testy ok. Ale nepanikar dopredu. Zlcnik ta moze pobolievat, aj ked zjes nespravne jedlo, ktore ho drazdi. Takze klud a nestresuj dopredu, lebo skor tym stresom si nieco privolas a to nechces.
Dievcata, ja sa nebojim sona, viem, ze je bezbolestne, nebudu mi ho robit prvykrat. Ale bojim sa vysledku, toho priebehu, neznasam, ked lekar zastane na nejakom mieste a pozera a pozera a mne uz v hlave ide, ze co tam nasiel atd. Potom na sono idem do nemocnice, prechadza sa k nemu cez rozne oddelenia, neznasam pohlad na tych chorych ludi, ked dovezu na lehatkach bezvladnych ludi, proste nerobi mi to dobre, a tak proste vsetko jedno s druhym.
Mne nato pomohlo si uvedomit, ze stresom a strachom nic neziskam a vysledky nezmenim jedine co, tak mi to moze uskodit este viac ma psychickom alebo aj fyzickom zdravi ak budem dlhodobo v strese. A to si pravidelne pred nejakym vysetrenim a cakanim na vysledky pripominam. Radsej ten cas chcem stravit v klude a uzit si ho ako stresom, ktory nic nevyriesi.
obvodny ti vie dat neurol na uzkost napr. alebo persen forte je volnopredajny

@anonym_autor vsak sono brucha nic nie je, to si este teda nebola asi na inom vysetreni niektori ludia ozaj robia z komara somara,uplne zbytocne stresujes