icon

Ako riešiť bolesť zubu bez viditeľného kazu?

4. nov 2024

Ahojte ako riešia zub ktorý bolí na dotyk ale nevidieť kaz? Prestane ta bolesť? Idem prvy krat

sassy_girl
4. nov 2024

a ten zub ta bolí keď si naňho zatlačíš alebo keď ješ?

autor
4. nov 2024

@sassy_girl praveze len ked z bocnej strany siiilno zatlacim vtedy

sassy_girl
4. nov 2024

Urobia rontgen. Ja som mala- aj to mám, taký problém, že ma bolel zub keď som do niečoho zahryzla- napríklad do zrnka z jahody, maliny..niečo také malé, ale dosť ostrú bolesť som cítila. Zubárka kaz nenašla, musela sa veľmi dlho odrobne pozerať a došla k záveru, že tam mám prasklinku..už neviem či to tlačilo na nerv, ale opravila mi to. Už som to mala 2x. Prvý krát som išla dosť neskoro, mne sa totižto z toho zubu trochu odrazilo (stolička vzadu) a nechala som to rok tak a na tom mieste sa mi vytvoril malý kaz. Teraz to mám už tretí krát (zakaždým iný zub). Tvoj prípad môže byť niečo iné, choď si to dať skontrolovať.

anavixy
4. nov 2024

Mozes mat hlboky kaz, ktory nevidiet zvonka. Je to celkom bezne, preto by sa mal robit rtg, len ten odhali kazy, napriklad aj medzizubne. Ale moze to byt aj nieco ine, moze to prejst a moze sa to aj vratit este horsie. 🫠

lenkakravcova
4. nov 2024

Urobia RTG. Alebo rozvrat. Mne na snímku nebolo nič vidno a keď zub otvoril tak dnu bol kaz - malý ale taký nitkovity až ku nervu, takže to bolelo ako des. Vyvrtal, dal vložku, o mesiac zavrel a je pokoj. 🙂

ndrag
4. nov 2024

Ja som mala take, ze ma bolel zub akoby bez priciny, ani na rengene nic. Vsetko vyzeralo byt ok, len mna bolela polka sanky. Nakoniec to bolo este horsie ako kaz, lebo zub sa mi zacal proste rozpadavat pod dasnom, doktor to nazval "defekt" a zub zachranil, ja som zaplatila velmi vela s tym, ze si len predlzujem cas kym sa to cele raz rozpadne a daju mi tam implantat. Nie moc prijemna zalezitost, ale bezbolestne aspon 🙂

autor
4. nov 2024

@lenkakravcova a nervy ostali v zube? Ci vybral? A vysetrenie bolelo? Diky

lenkakravcova
4. nov 2024

Nervy mi nakoniec v zube ostali, lebo tá vložka zabrala a tým pádom to netrebalo riešiť viac. Ale predtým ma z toho zubu bolelo celé líce, ucho (myslela som si najprv že ide o zápal ucha)
Tak vŕtanie boli vždy. Ja to ale nejako vpohode väčšinou zvládam, oveľa lepšie než keď ten zub boli sám o sebe. 😄