icon

Ako riešiť bolesti hlavy a chrbtice v práci?

5. jan 2024

Ahojte, mám taký dlhodobý problém, že ma v práci vždy, naozaj každý deň, po cca 3-5 hod začne bolieť hlava, chrbtica (najmä krčná) a ťahá mi oči, neviem zaostrovať. Áno, pracujem za PC a sedím, ale mám aj nejaký pohyb počas dňa, viem sa natiahnuť, prejsť, nosím okuliare, mám aj ergonomickú stoličku... už je to naozaj nekomfortné, chodím domov ako zbitý pes z relatívne nenáročnej práce len kvôli tomuto. Úlavový krok je pre mňa, že si zložím okuliare na nejaký čas, vtedy síce nevidím na monitor a neviem nič poriadne spraviť, ale na chvíľu sa mi uľaví.
Neviem si potom ani doma nájsť dobrú polohu, všetko mi je nepríjemné a nepohodlné, v každej sediacej či ležiacej pozícii ma bolí krk a záhlavie, keď som na prechádzke, točí sa mi hlava a neviem veľa ani prejsť.
Okuliare by mali byť ok, nedávno som mala čerstvé meranie (cca 2-3mesiace) a pitný režim dodržiavam.
Nemáte nejaké tipy?

anjelicek26
5. jan 2024

Tak okuliare asi nebudu take vhodne no, inak by ta to takto netrapilo... ja mam na pracu ine, ako bezne okuliare s inymi filtrami... nic ma neboli, v praci som aj 8-10h a som rada, ze stiham na wc medzi poradami obcas...

lenicka999
5. jan 2024

Možeš si zaobstarať slabšie okuliare len na počítač. Také v ktorým budeš vidieť ostro na obrazovku ale do diaľky už rozmazane. Takto ti oči nebude tak ťahať. Záleži ako ďaleko máš monutor ale cca 1 dioptria menej to bude.

madeincssr
5. jan 2024

Na preventivky k obvodnej obcas chodis? Krvny tlak nemas zvyseny? Bez okuliari na dialku nedokazes za monitorom pracovat? Ked si ich das dole hned rano po prichode za pocitac?

hipuska
5. jan 2024

Tal pri 8h sedení nestačí sa len prejsť. Treba začať aktívne cvičiť cviky na chrbticu každý deň. Pretože treba posilniť chrbtové svalstvo, na to prechádzky a natiahnutie proste nestaci

0silvia0
5. jan 2024

Ake silne mas dioptrie? Ta hlava ta moze boliet aj od zlych dioptrii, krk zasa od zle nastavenej vysky monitora.

marcellka32
5. jan 2024
viestta
5. jan 2024

Treba ist na ocne, zmerat zrak, dat spracit vhodne okuliare, zacat cvicit na chrbticu a samozrejme dobre nastavit stolicku, pretoze samotna ergostolicka nic nepomoze ak nie je prisposobena. Mozno by pomohla aj podlozka pod nohy

saraxyz
5. jan 2024

Keď si doma, máš tiež taketo problémy?