icon

Ako riešiť extrémne svrbiacu pokožku hlavy?

24. apr 2025

Prosim vas, zacali sa mi robil lupiny a extremne ma svrbi hlava, lupiny sa mi hned po prvom umyti so samponom proti tomu zredukovali, ale to svrbenie neprestava a je len horsie a horsie.. z coho to moze byt prosim vas a ako to riesit? ide ma z toho porazit, uz mam aj chrasty na pokozke, inak mam pokozku nezmenenu.. hanbim sa uz na verejnosti stale skrabat, ale je to neznesitelne.. mate niektora skusenost?

mondolina
•
24. apr 2025

mne toto veľmi pomohlo. svrbia ťa kvasinky. vylúč aj cukor.

domiklik
•
24. apr 2025

Nemenila si šampón alebo vlasovú kozmetiku? Ak hej tak to prestaň používať, kúp si nejaký šampón proti svrbeniu, napr nizoral, po umytí vlasy vyfenuj do sucha, nechoď s uterákom na hlave ani s mokrým vlasmi, pokiaľ by to svrbenie neustupovalo volaj kožnej.

nikoletkaa32
•
24. apr 2025

Skus zmeniť šampon ja som použivala head &
Sholders nebol zly ale skusila som prirodny
šampon bez chemickych prisad a maximalna
spokojnosť tiez som mala lupiny je presne na to
nesvrbí po ňom pokožka hlavy vlasy su leskle
nedraždi pokožku tento je to on obsahuje cajovnikovy olej https://zerotoxic.sk/products/odylique-cistiaci...

nin12345
•
24. apr 2025

Kup si nizoral šampón v lekarni mne sa raz za par rokov toto čo opisujes stane a vždy keď si ho dám tak sa toho zbavim

drnarovinu
•
24. apr 2025

Ahoj,
silné svrbenie a chrasty už môžu znamenať zápal – nie len bežné lupiny. Môže ísť o seboroickú dermatitídu alebo premnožené kvasinky.

Skús šampón s antimykotickým účinkom (napr. Nizoral, Ketoderm, Loprox – všetko voľne dostupné v lekárni). Umývaj vlažnou vodou, vynechaj styling aj horúci fén.

Ak sa stav do pár dní nezlepší, prípadne sa zhorší – už patríš ku kožnej. Čím skôr, tým lepšie.

mima2406
•
24. apr 2025

Presne to isté mám aj ja,je to neznesiteľné,skrabem sa v kuse, vyskúšala som už veľa aj u kožnej som bola ale nič,šampóny ,oleje,vodičky nič nepomáha.

mondolina
•
24. apr 2025
@mima2406

Presne to isté mám aj ja,je to neznesiteľné,skrabem sa v kuse, vyskúšala som už veľa aj u kožnej som bola ale nič,šampóny ,oleje,vodičky nič nepomáha.

@mima2406
používam to cez dva týždne a hlava ma už skoro vôbec nesvrbí, nerobím reklamu, len osobne overený prípravok.

mima2406
•
24. apr 2025
@mondolina

@mima2406
používam to cez dva týždne a hlava ma už skoro vôbec nesvrbí, nerobím reklamu, len osobne overený prípravok.

@mondolina za vyskúšanie nic nedám, ďakujem.

mondolina
•
24. apr 2025
@mima2406

@mondolina za vyskúšanie nic nedám, ďakujem.

@mima2406
potom mi daj vedieť či pomohlo. ja som mala v jednom kuse doškriabanú hlavu, už mi šibalo z toho. teraz keď cítim že začne svrbieť nastriekam a prejde.

mima2406
•
24. apr 2025
@mondolina

@mima2406
potom mi daj vedieť či pomohlo. ja som mala v jednom kuse doškriabanú hlavu, už mi šibalo z toho. teraz keď cítim že začne svrbieť nastriekam a prejde.

@mondolina písala som vám spravu

rafena
•
26. apr 2025
@mima2406

@mima2406oplachuj si hlavu octovou vodou.Lyžica octu na 2 dcl vody, alebo 50 ml. Ocot je kyseina a šampóny sú zásada. Ocot mení Ph pokožky. Likviduje plesne, hnidy i svrab. Vlasy budú lesklé, ale budeš trošku zapáchať. To sa dá zmeniť parfúmom, alebo po chvíli opláchnuť čistou vodou. Ale na lupiny je lepšie nechať pôsobiť dlhšie.