icon

Ako riešiť neovládateľný hnev počas PMS?

sofistikovana123
29. dec 2019

Ahojte,
Bolo tu uz vela tem o PMS a niektore som si aj precitala, ale ani jedna pre mna nebola napomocna a chcela by som sa poradit a mozno aj citit trosku lepsie, ze nie som jedina ktora preziva PMS tak zle....
Neuzivam antikoncepciu, mam 30 rokov, som bezdetna a cyklus mam pravidelny, 29 dnovy.
Mojim problemom je tyzden pred menstruaciou. Mam v sebe strasne vela neovladatelneho hnevu, ktory sa vo mne hromadi a nakoniec je z toho strasny vybuch, plac, hadky a pomaly rozchadzanie sa s partnerom. Toto vnutorne napatie trva asi 1-2 dni, potom sa ukludnim a zacnem byt ubolena, nafuknuta, unavena, proste nastupuju vsetky fyzicke priznaky toho, ze mam mat svoje dni- tie ma netrapia.
Trapi ma ten hnev, ze ho nedokazem ovladat a ked hovorim, ze nedokazem, tak naozaj nedokazem, vsetko ma nas..ie, citim sa ukrivdene, nemilovane, nevyrovnane, proste zle...
Vdakabohu, ze mam partnera, ktory vie co je vo veci a ked pridu tie 2 dni pekla, je strasne mily a chapavy... a ja otrasna harpya. Mna to potom strasne vsetko mrzi, citim sa zle, lebo viem ze moje reakcie neboli adekvatne, ale o mesiac sa to opat zopakuje...
Ak mate niektora podobne “harpyovske” prezivanie tohto obdobia, ako ste to riesili? Co Vam pomaha? Caje, nejake vitaminy, doplnky stravy, hocico?
Budem velmi rada, ak sa so mnou podelite aj o svoje zazitky a pocity... normalne sa uz pomaly bojim, ked prichadza dalsie moje obdobie....
Dakujem

simona2007
29. dec 2019

@sofistikovana123 prežívam to presne tak.isto ,hlavne ten hnev a nervy ,vsetko ma.totalne hneď vytocí,rozplace,citim sa hrozne ,celé dni vyvolavam konflikty (a to som v normálnom stave bezkonfliktna).Normálne som rozmyslala ci nemám rozdvojenu osobnosť😁ale akonáhle dostanem ,dostavam.sa.opäť do.normálu..a toto štádium PMS trvá už asi rok.Takže rada taktiež prijmem radu.

kakawah
29. dec 2019

Aj u mna je to tak. Mm uz vie co je vo veci. Okrem toho sa striedame na smeny tak sa stane ze sa v tieto dni ani nevidime-chvalabohu. Ja uz par mesiacov beriem pupalkovy olej v tobolkach. Odporucila mi to moja dr.koli inemu problému, ale zistila som ze aj to PMS sa zmiernilo. Tak mozno by stalo za to vyskúšať to.

sunny8
29. dec 2019

Je to v psychike. Človek má zaužívané isté vzorce na základe minulých skúsenosti. Stalo sa ti to xykrat po sebe tak máš v mozgu vzorec že sa to bude opakovať. Nemusí ! Vôbec sa to nemusí opakovať je to naozaj len záležitosťou psychiky. Treba si to skôr vyriešiť zvnútra v mysli 🙂

ruzasipova
29. dec 2019

@sofistikovana123 Ja mam toto harpyovske obdobie snad od zaciatku menstruovanoa v puberte. Ale nemam ho 2 dni ale 7 a s priblizujucim dnom menstruacie sa to zhorsuje. Som zla, rypem do muza, vyvolavam hadky, citim sa ublizeno, na muzovi mi vadi aj to, ze dycha. :D Zatial si vsetci moji partnery na to zvykli,lebo nech som sa snazila ovladat sebeviac, vtedy to proste nie som ja a nejde mi to.

kakawah
29. dec 2019

@sunny8 ano, to je mozne. Ja si celý cas v praci opakujem, ze az pridem domov tak budem na vsetkych dobra, nebudem ich týrat mojim PMS a niekedy sa mi to aj podarí😂 ale zavisi to aj od toho aky den mam v praci. Ked zly tak vsetky moje predsavzatia idu ta het😂

sunny8
29. dec 2019

@kakawah treba si celý mesiac opakovať že tentokrát bude ten týždeň pred ms prebiehať kľudne 😂😂 funguje to na iných veciach tak bude aj na toto 😂😂😂 najťažšie je presviedčať samu seba o niečom čomu vlastne ani neverím 😂😂 ale časom akoby človek uveril

0silvia0
29. dec 2019

@kakawah tak si to skus ciastocne odbit v praci na spolupracovnikoch😊
Teda my v kancli tak fungujeme, rypeme do seba jedna radost🥰 A najviac rypu paradoxne kolegyne po menopauze😂

montemotherone
29. dec 2019

@sofistikovana123 alchemylka, myší chvost (rebríček)- častejšie, hlavne tak 2 týždne pred cyklom, pupalkový olej, Magne B6- týždeň pred menzesom aj 3x denne,a potom Guajacuran. Ten je super aj počas menzesu 😉 Zmierni aj bolesti. Ktoré pochádzajú práve z napätia...
Pozri si toto https://www.cyklickazena.cz/ ...tiež film od Fabianovej Mesiac v nás. Zamýšľa sa nad cyklom ako takým, ako vplýva náš život naň a naopak. Počas cyklu sa vraj odkrýva naše skutočné JA, naše bolesti, nedoriešené hnevy, vzťahy, zranenia... Skús sa na to pozrieť z tejto strany, a "pohrabať sa" vo svojom vnútre 😉

kakawah
29. dec 2019

@montemotherone na tom nieco bude. Ja v tych dňoch spominam na všetko zle ci sa mi stalo😂😂😂 som sama na seba nahnevana. Lebo nam to v sebe vsetko vyriesene, ľuďom odpustene. Vobec si na to nespomeniem inokedy. A prave vtedy tie 2-3dni mu vsetko zas bezi hlavou. Koľko krat som plánovala rozvod v tychto dňoch😂🙈 este ze to prešlo

montemotherone
29. dec 2019

@kakawah presneee, a spustí sa sebaľútosť, ako mi všetci ublížili....😁 to poznám 😉 Vtedy sme jednoducho citlivejšie a derú sa na povrch veci, ktoré máme "nevybavené" 🤷‍♀️

marsmykkok
29. dec 2019

podobne, pridávam sa do klubu, sebalutost, nastve ma aj pohnutie prstom pri druhom, hnev. ale trva to nastastie kratko

delmondo
29. dec 2019

Pyridoxin a magnezium. A dobrú skúsenosť (aj) pri pms mám s macou peruanskou

kakawah
29. dec 2019

@montemotherone ale ja som na tom ze mam vybavene vsetko. Takze ma to v tieto dni samu prekvapi a samozrejme naserie, ze co zas....kazdy mesiac riesim toto.

kakawah
29. dec 2019

@0silvia0 mam okolo seba viac mužov. Takze sa velmi snazim aby nezistili , ze to na mna leze -(kramy)🙉

gopika
29. dec 2019

Ja neporadim, no pridávam sa do klubu. Som vtedy neskutočný nervak a mám v sebe strašne veľa hnevu. Posledný mesiac som si už aj kufor balila, že odchádzam, ako ma tu všetci se....u. Našťastie mi muž dohovoril a na druhý deň som sa hanbila ako pes....

montemotherone
29. dec 2019

@kakawah podvedomie neoklameš 😉 Ber to tak, že v tom čase sa o sebe môžeš veľa dozvedieť. Je to taká cesta do svojho vnútra 😊

sofistikovana123
autor
30. dec 2019

Dakujem za odpovede, som rada ze nie som psychos a nie som v tom sama. Citala som si o pupalkovom oleji, asi ho vyskusam 🙂. Vdaka

montemotherone
1. jan 2020

Trochu upratujem a toto som našla 😊

tergensa
2. jan 2020

Tak teraz sofistikovana123 akoby si napisala clanok o mne.
Mam to iste a momentalne mam tie 2 blbe dni, kedy vsetko lieta, ja vrieskam ako taka striga a neviem to ovladat🥺🥺🥺nejde to, musim buchnut a potom je chvilu klud... Esteze mam partnera, ktory vie o co ide a tak ma chape.... Nikdy pred tym som to nezazivala, dostavilo sa to az po porode, je to des 😩😩😩