icon

Ako riešiť neznesiteľný zdravotný stav?

Dnes o 10:46

Dobrý deň, ocitla som sa v situacii kedy mam 5 mesiacov zdravotné problémy, začalo to žalúdkom len palenim zahy, grganim a podobne. Lekarka to odmietala riesit vraj je to stresom, alebo nejake podrazdenie, celych 5 mesiacov bolo vyslovene postupne utrpenim, postupne sa to zhorsilo natolko ze som v stave kedy som nonstop vycerpana, ale takym sposobom že mi je na skolabovanie. Nic nevládzem, vladzem len sem tam prejst po dome, inak musim stale ležať, lebo jednoducho mam tak vycerpane telo ze to nedavam aj ked som skušala, po kazdom jedle na omdlenie, zimnica, pália ma ruky aj nohy, neskutocna tazoba, pocas celeho dna neviem dobre dychat mam bolest a tazobu aj na hrudi, vyslovene niekedy az problem dychat. Dala som si na vlastnu ziadost vysetrit krv a moč vo vysledkoch boli zmenšene červene krvinky, mierne zvyšene TSH ale ft4 v norme, Ferritin 13,10 cize minimalne zasoby železa, železo este 17,43 aj HGB 154, plus mierne zvysene crp 6,70 a zvyšeny fibrinogen 3,94, mierne zvyseny albumin a bilirubin. Lekarka to vsak zhodnotila ako vysledky ktore nevysvetluju moje neznesitelne problemy. Som objednana 16.3. Na endoskopiu žaludka musela som si zohnat platene pracovicko nakolko by som musela cakat 2 mesiace na termin. Nie je myslitelne aby som v tomto stave vydrzala este 6 dni. Preto by som vas chcela poprosit o radu ako sa dostat k pomoci a ulave, mam 27 rokov a nie je normalne aby som bola v takomto stave. Zvažovala som Urgentny prijem, aktualne patrime pod Nemocnicu Bory, ale pred 3 dnami skusenost ako rodinneho prislusnika odviezla RZP, bol tam od 10:35 do 22 s podozrenim na infarkt, lieci sa na srdcove zlyhavanie plus dalsie diagnozy a nechali ho bez vody a jedla, nikoho nezaujimalo ze je zaplienkovany a nechali ho celeho premočiť, nepustili za nim rodinu, horko tazko mu podali vodu ktoru mu rodina priniesla, a potom ho nechali cakat na vysledky RTg sameho na chodbe 4 hodiny. Absolutne nehumanny pristup a neludsky! Neviem si predstavit ze v tomto stave ake mam problemy by som tam mala byt v takych podmienkach. Ked mi je naozaj neustale na omdlenie a nevladzem. Vcera sa pridalo okrem nevolnosti uz aj to ze mam po jedle hroznu krcovitu bolest zaludka a z toho mi je hnusne na zvracanie. Vobec mi netravi a uz som vyskusala naozaj akekolvek jedlo a potraviny. Ak by nahodou niekto mal nejaku radu ako si pomôcť bola by som velmi vďačná. Lebo nechať človeka takto trpieť je v dnešnej dobe naozaj na zamyslenie, este k tomu mladeho cloveka ktory predtym nemal ziadne podobne problemy. Ďakujem.

Strana
z2
anjelicek26
Dnes o 10:49

Bez tej endoskopie sa nepohnes... mrzi ma, ze sa to takto natahuje :( Test na helikobaktera ti robili? Ten vies ked tak kupit aj v lekarni.

autor
Dnes o 10:50
@anjelicek26

Bez tej endoskopie sa nepohnes... mrzi ma, ze sa to takto natahuje :( Test na helikobaktera ti robili? Ten vies ked tak kupit aj v lekarni.

@anjelicek26 ano to viem ze ta je momentalne najviac klučova, nerobili mi žiaden test, rozmyslala som nad tym z lekarne, len pocula som ze testy taketo z lekarne nie su spolahlive, či da sa na to spolahnut ze ak vyjde pozitivny je tam HB pritomny ? 🫤

anonym_6b497d
Dnes o 10:51

Psychicky na tom ako? Nemáš náročné obdobie? Ak budú všetky vyšetrenia v norme, bude to psychického charakteru.

anjelicek26
Dnes o 10:53
@anonym_autor

@anjelicek26 ano to viem ze ta je momentalne najviac klučova, nerobili mi žiaden test, rozmyslala som nad tym z lekarne, len pocula som ze testy taketo z lekarne nie su spolahlive, či da sa na to spolahnut ze ak vyjde pozitivny je tam HB pritomny ? 🫤

@anonym_autor ked pozitivny, je to spolahlive. Ale uz mas tu endoskopiu za rohom nastastie a tam to ked tak zistia tiez. Ale keby vies uz teraz keby je to helikobakter upravit stravu trochu - ziadna kava, cukor, stiplave, vysmazane...

autor
Dnes o 10:55
@anonym_6b497d

Psychicky na tom ako? Nemáš náročné obdobie? Ak budú všetky vyšetrenia v norme, bude to psychického charakteru.

@anonym_6b497d no nici ma to ze mi je takto a je to velmi vycerpavajuce, kedze nemam absolutne ziadny pocit ulavy a oddychu. Davala som si robit cez online sedenie posudok u psychiatra a povedal ze to vidi skor na fyzicky problem. Ze je vidno ze som z toho uz frustrovana ale za taku dobu sa vraj niet čomu čudovat. Inak som na tom tak ze keby nemam tieto fyzicke problemy psychicky sa necitim zle. 🫤

autor
Dnes o 11:00
@anjelicek26

@anonym_autor ked pozitivny, je to spolahlive. Ale uz mas tu endoskopiu za rohom nastastie a tam to ked tak zistia tiez. Ale keby vies uz teraz keby je to helikobakter upravit stravu trochu - ziadna kava, cukor, stiplave, vysmazane...

@anjelicek26 kavu nepijem vobec, mäso aktualne nejem tiez vobec lebo mi netravi este viac, pikantne nejedavam a o vysmazanim uz niekolko mesiacov len snivam. Neviem jest vobec normalne. Aj ked je napriklad uvarene soté ta jem len ryžu a šťavu s mrkvou a nechce mi stravit ani zeleninu.. ani banan napriklad. Cize ja neviem co uz momentalne mam ten tyzden jest. Naozaj neviem ked mi zaludok vsetko odmieta, sledujem ze mliecne veci su uplne katastrofa, pečivo tiež, po tom aj zvraciam a vyleti mi tep aj na 130 vklude. Ale tlak mi spadne naprikald na 105/57. A ked sa to opakuje nonstop den co den naozaj neviem kde mam brat energiu. 😐 najhorsie je to nepochopenie obvodneho lekara ktory ma pristup ako keby ju otravujem s nadchou

katkaseiner
Dnes o 11:06

napriek tomu ze som si tym nepresla, sucitim s tebou a asi by som skusila si zavolat rzp s ty, ze toto fakt nie je normalne pre tak mladu babu. Ak moze mama, otec, sestra brat nech idu za sanitkou a nech su tam s tebou ak musis cakat. Akonahle budes toho schopna, obvodnu posli do certa a najdi si niekoho normalneho. Ja chapem ze ludia obcas chodia aj so soplom k lekarovi, ale toto je riadne cez.

valiant
Dnes o 11:14

@anonym_autor za cely ten cas si nebrala ziadne lieky? Ani volnopredajne? Lebo ziadne nespominas.
Zbehni do lekarne. Kup si pankreolan a nieco na palenie zahy hned dnes.

oriesocek
Dnes o 11:14

Robili ti vôbec nejaké vyšetrenie? Ja som bola už len na zemiakoch a ryži, keď som mala zlcnilove kamene. Už mi bolo zle zo všetkého. Zvýšené hodnoty pečeňových testov som nemala.

anonym_d14198
Dnes o 11:16
@anonym_autor

@anjelicek26 kavu nepijem vobec, mäso aktualne nejem tiez vobec lebo mi netravi este viac, pikantne nejedavam a o vysmazanim uz niekolko mesiacov len snivam. Neviem jest vobec normalne. Aj ked je napriklad uvarene soté ta jem len ryžu a šťavu s mrkvou a nechce mi stravit ani zeleninu.. ani banan napriklad. Cize ja neviem co uz momentalne mam ten tyzden jest. Naozaj neviem ked mi zaludok vsetko odmieta, sledujem ze mliecne veci su uplne katastrofa, pečivo tiež, po tom aj zvraciam a vyleti mi tep aj na 130 vklude. Ale tlak mi spadne naprikald na 105/57. A ked sa to opakuje nonstop den co den naozaj neviem kde mam brat energiu. 😐 najhorsie je to nepochopenie obvodneho lekara ktory ma pristup ako keby ju otravujem s nadchou

@anonym_autor a hormonalny profil ti robili? Si doma, ci pracujes?

terezia74
Dnes o 11:22

Poradiť neviem, ale držím palce nech všetko dobre dopadne.
Ja som dnes 3hodiny od dverí k dverám a podávajú si ma ako horúci zemiak, od chirurga, cez obvodnú lekárku , po reumatologičku, všade drzý prístup kvôli tomu, že ľavá ruka nevie , čo robí pravá.

anonym_3c0488
Dnes o 11:24

môže to byť zápal žlčníka, alebo niečo s pečeňou, nejaké súkromné gastro tam nemáte?

anonym_df54fd
Dnes o 11:25

@anonym_autor gastritida smer na pohotovost. tam maju crp krv a sono robit🍀

anonym_df54fd
Dnes o 11:25
@oriesocek

Robili ti vôbec nejaké vyšetrenie? Ja som bola už len na zemiakoch a ryži, keď som mala zlcnilove kamene. Už mi bolo zle zo všetkého. Zvýšené hodnoty pečeňových testov som nemala.

@oriesocek stres zaludok pecen a zlcnik zvykne, uvidime ako pochodi

autor
Dnes o 11:37

Mozem sem pridat vysledky z krvneho doberu a moču, čo som si davala robit v Medirex laboratoriu na vlastnu žiadosť, inak žiadne ine vysetrenia som nemala, ani žiadne lieky. Toto su jedine vyšetrenia čo zatial mam.

autor
Dnes o 11:41
@anonym_3c0488

môže to byť zápal žlčníka, alebo niečo s pečeňou, nejaké súkromné gastro tam nemáte?

@anonym_3c0488 objednana som prave na sukromne v Bratislave Symed lebo inde sukormne termin az o mesiac alebo 2 🫤

autor
Dnes o 11:42
@anonym_d14198

@anonym_autor a hormonalny profil ti robili? Si doma, ci pracujes?

@anonym_d14198 som na PN lebo nezvladam fungovat ani doma, v praci by som nevedela byt absolutne v tomto stave

lucka_ke
Dnes o 11:43

už dávno ťa mala dr. poslať na hospitalizáciu do nemocnice, čudujem sa, že si ju ešte nezmenila pri takomto stave

autor
Dnes o 11:45
@lucka_ke

už dávno ťa mala dr. poslať na hospitalizáciu do nemocnice, čudujem sa, že si ju ešte nezmenila pri takomto stave

@lucka_ke tvrdi mi len ze pri takych vysledkoch ake su vyssie nie je dovod na moje problemy, si pridem naozaj ako nejaky hypochonder alebo co lebo tak somnou jedna, zmenim ju urcite len aktualne v okoli nie je volny lekar

anonym_df54fd
Dnes o 11:46
@anonym_autor

@anonym_6b497d no nici ma to ze mi je takto a je to velmi vycerpavajuce, kedze nemam absolutne ziadny pocit ulavy a oddychu. Davala som si robit cez online sedenie posudok u psychiatra a povedal ze to vidi skor na fyzicky problem. Ze je vidno ze som z toho uz frustrovana ale za taku dobu sa vraj niet čomu čudovat. Inak som na tom tak ze keby nemam tieto fyzicke problemy psychicky sa necitim zle. 🫤

@anonym_autor MAM TO SNAD 20 ROKOV. trpim stalym refluxom HCL mma zhrubnute steny zaludka, HYPERPLAZIA, chronicky stres. nikto nic neriesi, krv mam v norme, na HCL mi dali IPP

anonym_df54fd
Dnes o 11:48
@anonym_autor

@lucka_ke tvrdi mi len ze pri takych vysledkoch ake su vyssie nie je dovod na moje problemy, si pridem naozaj ako nejaky hypochonder alebo co lebo tak somnou jedna, zmenim ju urcite len aktualne v okoli nie je volny lekar

@anonym_autor ja mam Pecen aj zlcnik ok, podla krvi, ale maM ZVACSENA mam staly reflux. nikto nic neriesi krv mam OK

billy_jean
Dnes o 11:48

Ja som ti už interpretovala výsledky v súkromnej správe, čiže sa opýtam, akú symptomatickú liečbu berieš? Nolpaza, Buscopan, Nospa, Hylak forte, iné probiotiká, tráviace enzýmy, iberogast apd?

anonym_767149
Dnes o 11:49
@anonym_autor

@anonym_d14198 som na PN lebo nezvladam fungovat ani doma, v praci by som nevedela byt absolutne v tomto stave

@anonym_autor nejaké lieky na ukludnenie si neskúšala. Napríklad neurol alebo aj niečo voľnopredajné. Netvrdím že je to psychika ale skúsiť či Ti nebude lepšie. Lebo ak by to bola psychika, mohlo by Ti byť po nich lepšie.

anonym_df54fd
Dnes o 11:49
@anonym_autor

@anonym_autor mne umreli na rakovinu zaludka pankreasu preto nevladzem normalne zit. idem na genetickú poradnú mne kazdy den z toho sibe.

autor
Dnes o 11:50
@billy_jean

Ja som ti už interpretovala výsledky v súkromnej správe, čiže sa opýtam, akú symptomatickú liečbu berieš? Nolpaza, Buscopan, Nospa, Hylak forte, iné probiotiká, tráviace enzýmy, iberogast apd?

@billy_jean odporucili mi Helicid ale zatial vcera a dnes aj ked som si ho dala nalačno tak som ho vyzvracala, neudrzala som ho.skusila som aj Hylak forte ale po tom som mala neskutocne palenie žaludka a zahy.

anonym_df54fd
Dnes o 11:51
@anonym_autor

@billy_jean odporucili mi Helicid ale zatial vcera a dnes aj ked som si ho dala nalačno tak som ho vyzvracala, neudrzala som ho.skusila som aj Hylak forte ale po tom som mala neskutocne palenie žaludka a zahy.

@anonym_autor Helicid mi nie vzdy zaberie.

lucka_ke
Dnes o 11:52

ak je bolesť priamo po jedle môže to byť zápal žalúdka, alebo vredy na sliznici, ale môže to byť aj žlčník/pečeň, môj ocko keď bol onkologický pacient mal podobné bolesti a už nevedel ani tablety prehltnúť, bol len na infúziách, nechcem ťa strašiť ale určite smer nemocnica a infúzky, v ambulancii veľa nevyšetria

autor
Dnes o 11:52
@anonym_df54fd

@anonym_autor Helicid mi nie vzdy zaberie.

@anonym_df54fd len najhorsie je ze mna pali zaludok aj po tom co si dam magnezium alebo komplexny doplnok ako GS alebo vitaminy. Skratka vsetko co sa mi dostane do zaludka je problem.

anjelicek26
Dnes o 11:53

O tyzden mas tu endoskopiu, uz nejako vydrzat dovtedy.

autor
Dnes o 11:56
@anonym_767149

@anonym_autor nejaké lieky na ukludnenie si neskúšala. Napríklad neurol alebo aj niečo voľnopredajné. Netvrdím že je to psychika ale skúsiť či Ti nebude lepšie. Lebo ak by to bola psychika, mohlo by Ti byť po nich lepšie.

@anonym_767149 ano skusala som este pred 2 mesiacmi Lexaurin 1,5mg ale vyzvracala som ho. Zacal ma palit zaludok a potom som hned sla na wc

Strana
z2